خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امضای تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه تبریز و لومونوسوف روسیه - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 30 بهمن 1403 - 14:13
تفاهم نامه کاری و علمی بین دانشگاه دولتی لومونوسوف روسیه و دانشگاه تبریز در هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه های برتر ایران و روسیه به امضاء رسید.
دانشگاه،تبريز،علمي،ايران،فناوري،روسيه،همكاري،توسعه،علوم،اجلا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، هفتمین اجلاس مشترک روسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه با شرکت بیش از 10 دانشگاه برتر و مرکز پژوهشی از دو کشور ایران و روسیه در دانشگاه تهران برگزار در حال برگزاری است.
اصغرعسگری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در این اجلاس با اشاره به قدمت این دانشگاه گفت: دانشگاه تبریز دومین دانشگاه قدیمی ایران پس از دانشگاه تهران است و در حقیقت میراث دار معنوی و علمی مجتمع ربع رشیدی به عنوان اولین دانشگاه بین‌المللی جهان اسلام در سدۀ هفتم هجری است.
وی افزود: مجتمع عظیم علمی ربع رشیدی تبریز که استادان و طالبان علم از سراسر جهان در آن فعالیت داشتند و اداره آن نیز به صورت مدرن و بر اساس وقف و تولیدات علمی بود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در ادامه با تاکید بر اهمیت و ضرورت بین المللی سازی دانشگاه‌ها اذعان کرد: در دنیای امروز که علم و فناوری، موتور محرک توسعه اقتصادی و صنعتی است همکاری‌های علمی و بین‌المللی دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.
دانشگاه‌ها نقش کلیدی در مواجهه با چالش‌های جهانی از جمله تغییرات اقلیمی، امنیت انرژی، امنیت غذایی و پیشرفت‌های فناورانه ایفا می‌کنند.
تقویت همکاری میان مراکز علمی برجسته می‌تواند پیشرفت‌های علمی را تسریع کرده و به توسعه پایدار کمک کند.
عسگری افزود: دانشگاه تبریز به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین دانشگاه‌های ایران، همواره در مسیر ارتقای جایگاه علمی و بین‌المللی خود گام برداشته است.
حضور این دانشگاه در رتبه‌بندی‌های معتبر جهانی همچون Leiden، Times، QS و Shanghai نشان‌دهنده تعهد آن به نوآوری و پژوهش‌های علمی است.
اهمیت همکاری‌های علمی و بین‌المللی
وی در ادامه سخنان خود به مزایای همکاری میان دانشگاه‌های جهان اشاره کرد و افزود: همکاری میان دانشگاه‌های جهان، مزایای متعددی از جمله افزایش کیفیت پژوهش‌ها از طریق تبادل ایده‌ها، روش‌ها و فناوری‌های نوین، گسترش شبکه‌های علمی و پژوهشی برای تقویت جایگاه جهانی دانشگاه‌ها، توسعه فناوری‌های پیشرفته که می‌تواند به بهبود صنایع و جوامع کمک کند، آموزش نسل آینده پژوهشگران و متخصصان از طریق برنامه‌های تبادل استاد و دانشجو به همراه دارد.
محورهای کلیدی همکاری دانشگاه‌های ایران و روسیه
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنرانی خود ایران و روسیه را دارای سابقه‌ای طولانی در همکاری‌های علمی و فناورانه دانست و تأکید کرد: دانشگاه تبریز آماده است تا این تعاملات را در حوزه‌های مختلف از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های پایدار، مهندسی و فناوری‌های پیشرفته، علوم کشاورزی و امنیت غذایی، علوم انسانی، علوم اجتماعی و مطالعات اقتصادی، فیزیک هسته‌ای و علوم مرتبط گسترش دهد.
همکاری با پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز
عسگری همچنین با اشاره به نقش مهم پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز در ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت گفت: حمایت از نوآوری و توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، راه‌اندازی مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌های مشترک برای حمایت از کارآفرینان ایرانی و روسی، توسعه پروژه‌های تحقیق و توسعه (R&D) مشترک در حوزه‌های فناوری‌های نوین، انتقال فناوری و تجاری‌سازی نتایج تحقیقات دانشگاهی و برگزاری چالش‌های نوآوری و مسابقات کارآفرینی بین‌المللی از الزامات و نتایج گسترش و توسعه همکاری های علمی است.
امضای تفاهم‌نامه همکاری میان 2 دانشگاه تبریز و لومونوسوف روسیه
در حاشیه این اجلاس تفاهم‌نامه کاری و علمی بین دو دانشگاه دولتی لومونوسوف روسیه و دانشگاه تبریز به امضارسید.یادآور می شود؛ از جمهوری اسلامی ایران دو دانشگاه تبریز و فردوسی مشهد برای سخنرانی انتخاب شده بودند.هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه، به مدت دو روز و از دوشنبه 29 بهمن به میزبانی دانشگاه تهران در باغ نگارستان دانشگاه تهران آغاز و در روز دوم در قالب دو پنل تخصصی با موضوع «علوم انسانی و اجتماعی» و «علوم فنی و مهندسی، کشاورزی و پزشکی» ادامه خواهد یافت.
انتهای پیام/