اذعان انگلیس به اعزام «کودک
تحقیقات یک سازمان غیردولتی در انگلیس، وزارت دفاع این کشور را به اعتراف درباره استفاده از «کودک-سربازها» در جنگهای عراق و افغانستان وا داشت.

تحقیقات یک سازمان غیردولتی در انگلیس، وزارت دفاع این کشور را به اعتراف درباره استفاده از «کودک-سربازها» در جنگهای عراق و افغانستان وا داشت.
اذعان انگلیس به اعزام «کودک-سرباز» به جنگهای عراق و افغانستان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، بعد از افشای مشارکت گسترده و عمیق دولت انگلیس در جنگ تحمیلی ائتلاف سعودی علیه یمن، اکنون مشخص شده که وزارت دفاع بریتانیا در اقدامی خلاف منشور سازمان ملل، از نظامیانی در جنگهای افغانستان و عراق استفاده کرده بود که هنوز به سن قانونی نرسیده بودند.
به نوشته روزنامه «دیلیاستار» وزارت دفاع انگلیس طبق قانون آزادی دسترسی به اطلاعات در پاسخ به سوالی اذعان کرد که در فاصله سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰، پنج نظامی هفده ساله را به مناطق جنگی در افغانستان و عراق اعزام کرده است.
اما این وزارتخانه برای توجیه این اقدام ارتش، مسئولیت را بر عهده کودکسربازان اعزام شده انداخت و مدعی شد که سربازان مذکور برای اینکه نمیخواستند از دیگر همرزمان خود جا بمانند، داوطلب شرکت در جنگهای عراق و افغانستان بوده و به همین دلیل به فرماندهان بالادستی درباره صغر سن خود اطلاع نداده بودند.
یک منبع در وزارت دفاع بریتانیا به این روزنامه گفت: «این که نیروهای مسلح اجازه چنین اقدامی را داده، غیرقابل توجیه است.
تک تک یگانهایی که به عراق و افغانستان اعزام شدند، از یک سال پیش درباره اعزام خود مطلع شده بودند.
این اشتباه دقیقه نودی نبوده است.
این یا (اشتباه) عامدانه یا بیکفایتی (فرماندهان) بوده.
تصور کنید اگر یک نفر از این پسرها کشته میشد، چه آسیبی به آبرو و اعتبار ارتش (بریتانیا) وارد میشد».
سازمان غیردولتی «کودکسربازهای بینالمللی» در لندن طی تحقیقات خود اثبات کرده نظامیان بریتانیایی که در شانزده سالگی به ارتش پیوسته و تمرینات خود را افغانستان گذراندند، دو برابر بیشتر از نظامیان بزرگسال در معرض کشته شدن بودند.
طبق عهدنامهای که بریتانیا در سازمان ملل امضا کرده، اعزام افراد زیر هجده سال به مناطق جنگی، که به آنها «کودک-سرباز» گفته میشود، ممنوع است.
ارتش بریتانیا نیز پیشتر در دهه ۱۹۷۰، بعد از آنکه دو سرباز هفده ساله این کشور توسط ماموران زن عضو ارتش جمهوریخواه ایرلند از اردوگاه بیرون کشیده شده و سپس کشته شدند، گفته بود که دیگر «کودک-سربازها» را در مناطق جنگی به خدمت نمیگیرد.
طبق آمار رسمی، ارتش بریتانیا طی جنگ افغانستان متحمل نزدیک به پانصد کشته و بیش از دو هزار مجروح و در جنگ عراق نیز حدود دویست کشته و بیش از سه هزار و پانصد زخمی شده است.
انتهای پیام/ص