خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 22 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ادامه بحران در جمهوری چک؛ نخست‌وزیر تهدید کرد

فارس | برگزیده، بین‌الملل | دوشنبه، 10 تیر 1398 - 12:24
نخست‌وزیر جمهوری چک در ادامه ناآرامی‌ سیاسی در این کشور تهدید کرد، در صورت خروج یکی از احزاب از دولت ائتلافی، باید انتخابات زودهنگام برگزار شود.
دولت،انتخابات،چك،برگزار،جمهوري،زودهنگام،مخالفان،كشور،ائتلافي ...

نخست‌وزیر جمهوری چک در ادامه ناآرامی‌ سیاسی در این کشور تهدید کرد، در صورت خروج یکی از احزاب از دولت ائتلافی، باید انتخابات زودهنگام برگزار شود.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «آندری بابیس» نخست‌وزیر جمهوری چک در واکنش به هفته‌ها ناآرامی در کشورش، اعلام کرد، اگر حزب ائتلافی در دولت استعفا کند، انتخابات زودهنگام برگزار خواهد شد.
در این صورت این خطر وجود دارد که موج جدیدی از ناآرامی کشور را فراگیرد.
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، بابیس در جریان یک گفت‌وگوی تلویزیونی، موضوع حمایت از راست‌گرایان افراطی، گروه‌های مخالف اتحادیه اروپا و مخالفان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را رد کرد و گفته، در این صورت تنها یک راه باقی می‌ماند که آنهم برگزاری انتخابات جدید است.
وی با اشاره به اقدامات حزب چپ‌گرای حاضر در دولت افزود: «من فکر می‌کنم که سوسیال‌دموکرات‌ها دولت را ترک نخواهند کرد.
آنها چرا باید چنین کاری انجام دهند؟
این کار خودکشی تمام‌عیار خواهد بود چرا که به معنای برگزاری انتخابات زودهنگام است».
انتخابات آتی قرار است که اواخر سال 2021 برگزار شود.
دولت اقلیت بابیس بتازگی از رای عدم اعتماد نجات یافت اما بلافاصله در پی تهدید سوسیال دموکرات‌ها به کناره‌گیری از دولت با تنشی جدید مواجه شد.
یکشنبه هفته پیش و در ادامه تظاهرات مخالفان بابیس، صدها هزار نفر با شرکت در تظاهراتی در شهر «پراگ» پایتخت این کشور، درخواست استعفای بابیس را فریاد زدند.
این تظاهرات در شرایطی برگزار شد که حدود ۴۰۰ هزار نفر با امضای طوماری، خواستار استعفای بابیس شده بودند.
بسیاری از مخالفان بابیس معتقدند که این سیاستمدار ۶۴ ساله پیش از انقلاب مخملی سال ۱۹۸۹ با پلیس مخفی کمونیست همکاری داشته است.
بابیس، دومین فرد ثروتمند در جمهوری چک است و متهم شده که در سال ۲۰۰۷ از مبالغ اتحادیه اروپا برای ساختن اقامتگاهی در کشورش استفاده کرده است.
مصونیت نخست‌وزیر جمهوری چک، ژانویه گذشته به اتهام فساد مالی لغو شد.
با این حال بابیس اتهامات وارد شده به خود را رد کرده کرده و گفته که عوامل سیاسی در این زمینه نقش دارند (جزئیات بیشتر).
انتهای‌پیام/ص