علت نوسانات بازار برنج چیست؟
کارشناسان بخش کشاورزی کاهش عرضه و مدیریت بازار توسط دلالان را عامل اصلی التهابات و نوسان قیمت برنج اعلام کردند.

قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: ظرفیت تولید ۳ استان شمالی ۲ میلیون و ۴۰۰ تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن است، ضمن آنکه ۱۵ استان دیگر برنج میکارند، اما بدلیل آنکه در الگوی کشت تعریف نشدند، اعلام نمیکنند و به نوعی استانهای اصفهان، خوزستان و ...
بصورت سنتی برنج کشت میکنند.
او سرانه مصرف برنج کشور را طبق اعلام مرکز آمار ۲۷ کیلو اعلام کرد و افزود: بنابر آمار سرانه مصرف برنج در زمان واردات ۴۳ کیلو عنوان میشود، ضمن آنکه از ۸۵ میلیون نفر جمعیت ۲۰ تا ۲۵ میلیون نفر بدلیل آنکه افراد خردسال و بیماریهای قندی و ...
را شامل میشود، مصرف برنج کمتر است، درحالیکه سرانه برنج برای کل کشور لحاظ میشود.
براین اساس تولید برنج در سه استان شمالی و دیگر استانها جوابگوی نیاز داخل است و نیازی به واردات نداریم.
پیشه ور با اشاره به ضرورت واردات برنج برای ذخایر استراتژیک بیان کرد: در شرایط کنونی برنج از دست تولیدکننده خارج شده و دلالان با مدیریت بازار و کاهش عرضه، بازار را مدیریت میکنند.
این درحالی است که تنها برای ذخایر استراتژیک در ابتدای سال باید ۵۰۰ هزارتن برنج با ارز آزاد وارد شود چراکه تولیدکننده با ارز آزاد تولید میکند، در غیراین صورت امکان رقابت وجود ندارد.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی ادامه داد: براساس برآوردهای صورت گرفته امسال تولید برنج ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن تا ۳ میلیون تن بوده است که براین اساس کمبودی در عرضه نداریم و برنج در انبارها موجود است و دلالان با اجتناب از عرضه بدنبال واردات و افزایش قیمتها هستند.
گفتنی است با اقلیم چندسال اخیر ضریب کشت ۱.۸ تا ۲ بوده است.