خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۴۱ نمونه بیولوژیک از گونه‌های مختلف جانوری لرستان تهیه شد

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 07 بهمن 1403 - 22:18
خرم‌آباد - مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان، گفت: ۴۱ نمونه بیولوژیک از گونه‌های مختلف جانوری لرستان تهیه و به بانک ژن سازمان محیط‌زیست کشور ارسال شد.
حفاظت،ژنتيك،جانوري،لرستان،ژن،نمونه،جمعيت،بانك،مديريت

به گزارش خبرگزاری مهر، کامران فرمان پور در سخنانی، اظهار داشت: در چارچوب قانون حفاظت و بهره‌برداری از منابع ژنتیکی کشور از ابتدای سال جاری تا کنون ۴۱ نمونه بیولوژیک از گونه‌های مختلف جانوری در استان تهیه و برای این نمونه‌ها خواستار دقت عمل در نمونه‌برداری و ارسال استاندارد آن‌ها برای تهیه بانک ژن به سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور شد.
وی افزود: این نمونه‌ها به‌منظور غنی‌سازی و ارتقای کمی و کیفی نمونه‌های بانک زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست برابر دستورالعمل‌های مربوطه انجام شده است.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان، بیان داشت: از این تعداد ۱۷ نمونه در شش‌ماهه نخست سال و تعداد ۲۴ نمونه طی چهارماهه اول نیمه دوم تهیه شده است.
فرمان پور، گفت: تاکنون در استان لرستان ۴۸ گونه پستاندار، ۲۴۵ گونه پرنده، ۵۸ گونه خزنده، ۶ گونه دوزیست، ۳۹ گونه ماهی زیست می‌کند، از گونه‌های شاخص استان می‌توان به گونه‌های علف‌خواری چون کل وبز، قوچ و میش و گوشت‌خوارانی مانند پلنگ ایرانی، خرس قهوه‌ای، سیاه‌گوش، کاراکال و گونه‌های اندمیکی چون ماهیان کور غار و سمندر لرستانی اشاره کرد.
محسن امیری رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات‌وحش محیط‌زیست لرستان نیز، گفت: این نمونه‌برداری‌ها به‌منظور نزدیک‌شدن بیش‌ازپیش به استانداردهای جهانی، توسعه بانک‌های ژن و پشتیبانی از اقدامات مطالعاتی و حفاظتی در سطح جمعیت گونه‌های حیات‌وحش صورت‌گرفته است.
وی گفت: از مهم‌ترین کاربردهای بانک ژن می‌توان به استخراج DNA گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری با استفاده از ژنتیک مولکولی و استفاده از ذخایر ژنتیکی در جهت بهبود ژنتیک جمعیت گونه‌های در معرض خطر و تدوین برنامه‌های مدیریتی گونه‌های حیات‌وحش کشور با استفاده از روش‌های مدیریت ژنتیک و بررسی نمونه‌های بیولوژیک اعم از خون، پوست، بافت و سلول‌های زایشی و همچنین مطالعات ژنتیک جمعیت برای حفظ و مدیریت صحرایی جمعیت‌های جانوری و گیاهی و ساماندهی پژوهش‌ها و تحقیقات باهدف کاربردی شدن مطالعات در حفظ طبیعت و اکوسیستم‌ها اشاره کرد.