خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 16 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حفاری های نفتی دهه 80، وضعیت تالاب هورالعظیم را بحرانی کرد

تسنیم | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 07 بهمن 1403 - 12:12
معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در دهه 80، حفاری ها و جاده های دسترسی باعث شد تا بخش بزرگی از تالاب هورالعظیم از بین برود.
تالاب،زيست،محيط،جنوبي،هورالعظيم،دريايي،مجبور

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر احمدرضا لاهیجان‌زاده؛ معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، امروز در حاشیه بازدید خبرنگاران از تالاب هورالعظیم اظهار کرد: در دهه 80، حفاری‌ها و جاده‌های دسترسی باعث از دست رفتن بخش وسیعی از تالاب هورالعظیم شد.
وی افزود: در نتیجه این اقدامات، رطوبتی که تالاب در منطقه ایجاد می‌کرد به حداقل رسید.
علاوه بر این، دهانه جنوبی تالاب تبدیل به کانون گردوغبار شد و جوامع محلی که عمدتاً ماهی‌گیر و دامدار بودند، مجبور به مهاجرت به حاشیه اهواز شدند.
.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: جاده‌هایی که برای اکتشاف در دل تالاب احداث شده بودند، آسیب زیادی به تالاب وارد کردند.
به‌ویژه یکی از این جاده‌ها و پل 75 دهنه که در میان قسمت جنوبی و شمالی تالاب ساخته شده بود، موجب شد تا همکاران در وزارت نفت برای احداث چاه‌ها، ورودی آب رودخانه کرخه به تالاب را مسدود کنند و این اقدام، خشکی بزرگ تالاب را رقم زد.
لاهیجان‌زاده افزود: با پیگیری‌های مستمر ما و همکاری قوه قضائیه، وزارت نفت را مجبور کردیم که دریچه‌ها را باز کند و پل ارتباطی و زیرگذرهایی در جاده‌ها ایجاد کند.
اکنون آب دوباره به قسمت جنوبی تالاب وارد شده است.
انتهای پیام/