خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فقط 2 درصد مردم کشور خون اهدا می‌کنند - تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | شنبه، 06 بهمن 1403 - 17:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: در حال حاضر فقط دو درصد مردم کشور خون اهدا می کنند.
خون،نادر،كشور،شناسايي،انتقال،سازمان،صاحبان

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مصطفی جمالی؛ مدیرعامل سازمان انتقال خون ضمن تقدیر و تشکر از اهداکنندگان خون به ویژه خون‌های نادر اظهار کرد: اهداکننده برخی از گروه خون‌های نادر ممکن است تنها یک نفر در کشور باشد که توجیه آموزش و تشویق این نوع افراد به اهدای خون برای خود و افراد هم‌خون آن‌ها بسیار حیاتی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر فقط 2 درصد مردم کشور خون اهدا می‌کنند، افزود: اگر میزان اهدا کنندگان خون در کشور افزایش یابد، اهدا کنندگان خون نادر بیشتری نیز شناسایی می‌شوند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران بر لزوم شناسایی دارندگان خون‌های نادر در کشور و همچنین اهدای خون مستمر از سوی این افراد تاکید و بیان کرد: نظام سلامت باید صاحبان خون‌های نادر را به عنوان «گنجینه‌ای ارزشمند» قلمداد کند و سلامت آن‌ها را در کانون توجه قرار داده و بسته‌های مراقبت‌ سلامت برای این افراد، ارائه شود.
جمالی از اهداکنندگان خون به عنوان انسان‌هایی ارزشمند و «سرداران گمنام نظام سلامت» یاد کرد و افزود: این افراد می‌توانند جان انسان‌های بسیاری را نجات دهند چراکه ممکن است صاحبان یک گروه خونی نادر در کشور از تعداد انگشتان یک دست کمتر باشند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به گوناگونی نژادی و قومیتی بالا در ایران، خاطرنشان کرد: دو موضوع «تعامل خوب با مراکز درمانی» و «شناسایی اقلیت‌های نژادی» می‌تواند سبب افزایش ذخایر خون‌های نادر کشور شود.
بستگان صاحبان خون‌های نادر می‌توانند یک منبع مهم برای شناسایی صاحبان خون‌های نادر باشند.
وی با بیان اینکه لازم است امکان شناسایی خون‌های نادر در مراکز استان‌های کشور نیز مانند ستاد سازمان انتقال خون فراهم شود، گفت: حضور قومیت‌های مختلف، یک فرصت است و ایران می‌تواند به قطب منطقه در زمینه خون‌های نادر تبدیل شود.
جمالی به‌روز بودن سیستم انجماد خون‌های نادر را مهم دانست و گفت: سازمان انتقال خون باید به‌روز باشد و از آخرین سیستم و فناوری انجماد خون استفاده کند.
انتهای پیام/