خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کوشکی: خیلی از مفاسد منشاء قانونی دارد/ تحقق عدالت بدون کار علمی امکان پذیر نیست

فارس | سیاسی | یکشنبه، 09 تیر 1398 - 14:42
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: خیلی از مفاسدی که موجب نگرانی رهبر انقلاب می‌شوند، منشاء قانونی دارند، مانند بحث حقوق های نجومی که منشاء قانونی داشت.
عدالت،فساد،رهبري،شبهه،بيانيه،انقلاب،دانشگاه،اسلامي،قانوني،جم ...

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: خیلی از مفاسدی که موجب نگرانی رهبر انقلاب می‌شوند، منشاء قانونی دارند، مانند بحث حقوق های نجومی که منشاء قانونی داشت.
به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، محمدصادق کوشکی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پنجمین جلسه از سلسله نشست‌های بیانیه گام دوم که با موضوع «عدالت» برگزار شد، گفت: قطعاً همه می‌دانند که بیانیه گام دوم انقلاب نقشه راه است و شأن نقشه راه این نیست که ساز و کارها یا روش‌ها را توضیح دهد نیست و طبعا تفسیرهایی در چهارچوب متن و تفصیل‌های در چارچوب متن برای این است که متن را از اجمال خارج کند.
وی افزود: در نگاه اول با نگاه به بیانیه متوجه می‌شویم دو روایت از عدالت وجود دارد.
روایت اول از عدالت در حوزه برکات انقلاب مطرح شده که آنجا تعبیر رهبری اینجا این است که عدالت را به عنوان ملموس ترین و ضروری ترین بخش عدالت، یعنی توزیع امکانات، به عنوان بخشی از برنامه جمهوری اسلامی در نظر می‌گیرند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: رهبری در بیانیه در قسمت برکات بحث عدالت را در ملموس‌ترین حالتش بیان میکنند.
سخن گفتن از سایر عرصه‌های عدالت تا وقتی که شهروندان و مردم امکان ادامه حیات نداشته باشند شاید بی معنی باشد به همین خاطر رهبری بحث عدالت توزیعی را اینجا مطرح می‌کنند.
کوشکی تصریح کرد: در قسمت دوم بیانیه که قسمت توصیه‌ها است نگاه رهبر انقلاب به عدالت متفاوت می‌شود و رهبری عدالت را برابر نهاد مبارزه با فساد بیان می کنند و فساد را مختص اقتصادی هم نمی‌دانند.
وی با بیان اینکه نگاهر رهبری در بیانیه نسبت به عدالت کاربردی است، یادآور شد: عدم انحصار عدالت به حوزه اقتصاد، یک گمان غلطی را که در 40 سال گذشته وجود داشت و حتی در دولتی که با شعار عدالت سر کار آمد یک روایت سوسیالیستی محض از عدالت داشت، و عدالت را در حد توزیع ثروت می‌دانست.
استا دانشگاه تهران گفت: مقام معظم رهبری در قسمت دیگر می خواهند شبهه فساد رایج را برطرف کنند، شبهه ای که درباره بسیاری از مومن انقلاب هم اسیرش شدند به برکت ۴۰ میلیون گوشی هوشمندی که دائما دارند داده‌های غلط را در ذهن مردم جا می کند.
کوشکی افزود: از نظر مقام معظم رهبری یک ریال تخلف هم در جمهوری اسلامی سنگین است، اما حجم فساد در جمهوری اسلامی به هر روایتی که نگاه کنیم با شاخصه‌های جهانی تجاوز نمی کند ولی شبهه فساد در جمهوری اسلامی شبهه ای است که به برکت میلونها گوشی هوشمند محقق شد.
وی ادامه داد: نگرانی رهبری از اینکه چرا این شبهه جاافتاده و در تکرار است باید مورد توجه قرار گیرد.
باید ببینیم اولا این شبهه از کجا ایجاد شده و دوم اینکه چگونه می‌شود این مسئله را حل کرد بدون اینکه نیاز به توجیه داشته باشیم.
این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به توصیه رهبر انقلاب برای ایجاد یک دستگاه کارآمد برای رسد و مقابله با فساد در سه قوه گفت: شاید اینجا نیاز به یک تاسیس در قانون اساسی داشته باشیم چون طبق قانون اساسی مجلس ناظر است بر دو قوه دیگر و به خود مجلس نظارتی نمی‌شود.
کوشکی تصریح کرد: تجربه ۴۰ ساله گذشته نشان می‌دهد اتفاقا خود مجلس خواسته یا ناخواسته به کانون فساد یا حمایت از فساد تبدیل شده است.
مقام معظم رهبری دستگاهی را مطالبه می‌کنند خارج از سه قوه و این دستگاه یک اداره جدید هم نیست.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: اگر بخواهیم برای اجرای بیانیه وارد شویم اولین چیزی که خودنمایی می کند فقدان نظریه عدالت تراز انقلاب اسلامی است، نظریه عدالتی که همه عرصه‌ها را ببیند.
وی گفت: تحقق عدالت بدون کار علمی اما با نگاه کاربرد نه کار نظریه محض امکان پذیر نیست.
خیلی از مفاسدی که موجب نگرانی می شود، منشاء قانونی دارد.
یعنی خود قانونی که اجرا می‌شود منشاء نگرانی رهبری می‌شود مانند بحث حقوق های نجومی که منشاء قانونی داشت.
این استاد دانشگاه افزود: گاهی اوقات مصوباتی اجرا می شود که ظاهرا خلاف شرع نیست اما خلاف عدالت است.
مانند اینکه قانونی برای انتشاراتی‌ها گذاشته می‌شود و بعد می بینیم که فقط فرزند شهید مطهری از این قانون برای کپی رایت کتاب‌های پدرش معاف می‌شود!
که اینها به خاطر فقدان آن نظریه عدالت است.
وی در خاتمه با اشاره به تلاش دشمن برای ترویج شبهه فساد در جمهوری اسلامی گفت: ترویج شایعه و شبهه فساد در جمهوری اسلامی قبل از وجود گوشی‌های هوشمند و بعد از آن اصلا قابل مقایسه نیست.
انتهای پیام/