هنوز درباره سرمنشاء گرد و غبار خوزستان تردیدهایی وجود دارد
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به بازدید نمایندگان اتحادیه اروپا از کانونهای گرد و غبار اهواز گفت: گرچه الگوی انتشار و توزیع گرد و غبار را میدانیم اما هنوز در سرمنشاء آنها تردیدهایی وجود دارد که با توجه به توان اتحادیه اروپا میتوانیم از طریق تبادل دانشجو یا ریسرچر در این زمینه همکاری کنیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به بازدید نمایندگان اتحادیه اروپا از کانونهای گرد و غبار اهواز گفت: گرچه الگوی انتشار و توزیع گرد و غبار را میدانیم اما هنوز در سرمنشاء آنها تردیدهایی وجود دارد که با توجه به توان اتحادیه اروپا میتوانیم از طریق تبادل دانشجو یا ریسرچر در این زمینه همکاری کنیم.
به گزارش ایسنا، نعمت اله جعفرزاده در نشست با نمایندگان اتحادیه اروپا در حوزه محیط زیست که امروز (۸ تیرماه) در خصوص آلودگی هوا در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به حضور در طرحهای اجرایی مدیریت هوا در سالهای گذشته و انتظارات موجود در زمینه تبادل دانش، اظهار کرد: در خوزستان برای سه شهر مهم اهواز، ماهشهر و آبادان طرح جامع کاهش آلودگی هوا تدوین و مصوب شده است.
وی افزود: گزارشهای هر سه طرح موجود است و در صورتی که سازمان حفاظت محیط زیست اجازه دهد، میتوانیم این گزارشها را به عنوان اولین قدم همکاری به منظور بررسی و مطالعه تیم اتحادیه اروپا و ارائه نقطه نظرات، به اشتراک بگذاریم.
جعفرزاده ادامه داد: در حال حاضر روشهای مختلفی برای تثبیت خاک در دنیا اعمال میشود که یکی از مهمترین روشها، روش تثبیت بیولوژیکی است.
در این زمینه مطالعاتی انجام شده است و این موضوع میتواند دومین زمینه همکاری علمی باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: مدیریت و تعامل در حفظ اراضی تالابها برای ما بسیار بااهمیت است.
مطالعات سه تالاب اصلی خوزستان انجام شده اما نیاز به ارتقا و به روز شدن دارد که این مورد نیز میتواند سومین زمینه همکاری علمی باشد.وی عنوان کرد: مساله بعدی، نقش کاربریهای اراضی و الگوی فعالیت اقتصادی خوزستان در فرسایش پذیری خاکها و تبدیل اراضی تالابی به کانونهای فرسایشی است.
بنابراین از جنبه راه حل های اقتصادی و اجتماعی میتوانیم زمینه جدیدی برای همکاری علمی در زمینه تقویت جوامع محلی و تغییر الگوی معیشتی با هدف پایداری توسعه داشته باشیم.
جعفرزاده افزود: مساله بعدی در ارتباط با آلودگی هوا، عدم وجود تعامل بین ذی نفعان و آلوده کنندگان هوا است.
بنابراین مطالعه و تبادل علمی در زمینه تجارت و آلودگی، تجارت کربن و همکاری اجتماعی بین این دو گروه میتواند زمینه دیگر همکاری باشد.
وی بیان کرد: مساله عمده در رابطه با آلودگی هوا و گرد و غبار، ارزیابی اثرات این دو مورد بر سلامت و محیط زیست است؛ مطالعات زیادی در این زمینه در خوزستان انجام شده است.
ارزیابی این مطالعات، تعیین نقاط ضعف و قوت و توسعه این مطالعات میتواند راه بعدی در این همکاری باشد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: گرچه الگوی انتشار و توزیع گرد و غبار را میدانیم اما هنوز در سرمنشاء آنها تردیدهایی وجود دارد که با توجه به توان اتحادیه اروپا میتوانیم از طریق تبادل دانشجو یا ریسرچر در این زمینه همکاری کنیم.
به گزارش ایسنا، در ادامه دکتر احمد لندی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: جهت مقابله با گرد و غبار ناشی از کانونهای داخلی، کشت نهال پیشنهاد شده است اما با توجه به محدودیت منابع آبی، به دنبال تکنیکهایی جهت تثبیت خاک هستیم تا از طوفانهای گرد و غبار در اهواز جلوگیری شود.
وی افزود: همچنین باید مشاغلی برای روستاییان پیشنهاد شود و میزان چرا هم باید محدود شود.
مشاغل کوچک روستایی میتواند کمک خوبی باشد تا مردم محلی از طرحهای تثبیت خاک حمایت کنند و امیدواریم این هیأت اگر تجربیاتی در این زمینه دارند به اشتراک بگذارند.
انتهای پیام