خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

80 صنتعگر ورشوساز در بروجرد/ 70کارگاه فعال است

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 19 دی 1403 - 10:12
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد از فعالیت 80 صنعتگر ورشوساز در این شهرستان خبر داد.
ورشو،بروجرد،ثبت،شهر،ورشوسازي،اشاره،جهاني،توليد،گودرزي،صنعتگران

مهدی گودرزی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بروجرد، با اشاره به روند ثبت بروجرد به‌عنوان شهر جهانی ورشو، گفت: ظرفیت‌های ورشوسازی در بروجرد از گذشته وجود داشته‌است.
وی با اشاره به ثبت ملی شهر ورشو افزود: بروجرد با تشکیل پرونده و فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم، در سال 1397، به‌عنوان شهر ملی ورشوسازی ثبت شده‌است.
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بروجرد ادامه داد: زیرساخت‌هایی مانند افزایش تعداد کارگاه‌ها، آموزش بیشتر صنعتگران و جذب نیروی انسانی برای تسهیل در روند ثبت جهانی ورشو باید تقویت شود.
گودرزی با اشاره به مزایای ثبت جهانی بروجرد، اشاره کرد: فروش محصولات ورشو با این اقدام تسهیل می‌شود و صادرات و واردات این هنر گسترش می‌یابد.
وی با اعلام افزایش تعداد صنعتگران ورشوساز در بروجرد، بیان کرد: تعداد صنعتگران این حوزه با ارائه آموزش‌ها از سه نفر به 80 نفرافزایش یافته‌است.
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بروجرد با بیان فعالیت 20 کارگاه بزرگ و 50 کارگاه کوچک ورشوسازی، توضیح داد: بشقاب، دیس، قوری و سایر ظروف مرتبط با سفره‌های ایرانی در این کارگاه‌ها تولید می‌شود.
گودرزی درباره شرایط لازم برای ثبت جهانی ورشو گفت: یکی از نیازها، تولید، توسعه و ترویج این هنر است و ما با کمک مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای در این مسیر فعالیت می‌کنیم.
او با تأکید به ایجاد فضاسازی شهری در بروجرد، افزود: نصب نمادهای ورشو در میادین اصلی و بنرهای معرفی در ورودی‌های این شهر از جمله این اقدامات است.
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بروجرد با اشاره به انتصاب شهردار این شهر به‌عنوان دبیر شهر ملی ورشوسازی، خاطرنشان کرد: امیدواریم روند ثبت جهانی شهر ورشو هرچه سریع‌تر انجام شود.
یادآور می‌شود، ورشوسازی، هنر و صنعت تولید اشیای فلزی با استفاده از آلیاژ ورشو است.
حرفه ورشوسازی در دوره قاجار و پهلوی در برخی شهرهای ایران رواج داشته‌است و امروزه نیز کارگاه‌های تولید ورشو به صورت محدود در بروجرد فعال هستند.
ورشو یک آلیاژ فلز از فلز ورشو است .در واقع ورشو ترکیبی از 20 درصد نیکل ، 35 درصد روی و 45درصد مس است.
انتهای پیام/