وضعیت بازار دارویی عامل ایجاد قاچاق معکوس در کشور/ بودجه اختصاصی حوزه سلامت کفاف هزینهها را میدهد
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد؛
بودجه اختصاصی امسال برای حوزه سلامت تحت عنوان منابع پایدار حوزه بهداشت و درمان در حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است، این بودجه کفاف مسائل بهداشتی درمانی را میدهد.
علیرضا قربانی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: قیمت دارو در ایران نسبت به دیگر کشورها ارزان است، در برخی از مواقع شرایط مذکور باعث قاچاق معکوس دارو به کشورهای همسایه میشود.
وی ادامه داد: مصرف دارو باید بر اساس تجویز پزشک و متناسب با بیماری مراجعه کنندگان باشد، امروزه به دلیل شرایط اقتصادی مردم خودسرانه و بدون مراجعه به پزشک اقدام به خرید دارو از داروخانههای سراسر کشور میکنند.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به منابع پایدار حوزه سلامت افزود: ما باید منابع پایدار را در حوزه سلامت در چارچوب مشخص و قانونی تهیه کنیم و امروزه این منابع در بودجه سنواتی کشور آورده شده است، نکته قابل توجه این است که باید این منابع در اختیار حوزه بهداشت و درمان قرار بگیرد تا به شکل پایدار درآید و سازمانهای بیمهگر بتواند بدهی خود را به شرکتهای تجهیزاتی، دارویی و حتی دانشگاههای علوم پزشکی بپردازند.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: مراجعه ۳۰ درصد از مردم به داروخانهها برای تأمین داروی مورد نیاز بدون تجویز پزشک و علت اصلی آن مشکلات اقتصادی و وضعیت درآمدهای مردم است.
نمیتوان بر سهم حوزه سلامت از هدفمندی یارانهها حساب باز کرد
قربانی بیان کرد: ما برای تأمین منابع پایدار حوزه سلامت بر روی ۱۰ درصد هدفمندی یارانهها برنامهریزی خاصی انجام نمیدهیم، زیرا منابع عمومی دولت به صورت دقیق مشخص نیست و به همین دلیل نمیتوان بر روی بودجه ۱۰ درصد هدفمندی یارانهها حسابی باز کرد.
وی گفت: بودجه اختصاصی امسال برای حوزه سلامت تحت عنوان منابع پایدار حوزه بهداشت و درمان در حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است که اگر هزینهها به خوبی مدیریت شود، این بودجه کفاف مسائل بهداشتی درمانی را میدهد و هیچ کمبودی را در این حوزه ایجاد نمیکند.
انتهای پیام/