خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مرگ ۲۸۰ نفر در استان بر اثر مصرف مواد مخدر طی سال گذشته

ایسنا | استان‌ها | پنجشنبه، 06 تیر 1398 - 16:40
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان رضوی بدون اشاره به آمار از افزایش میزان خودکشی در سطح استان خبر داد.
درصد،افزايش،پزشكي،كاهش،قانوني،مرگ،استان،نفر،رضوي،خراسان،سطح، ...

مدیرکل پزشکی قانونی خراسان رضوی بدون اشاره به آمار از افزایش میزان خودکشی در سطح استان خبر داد.
به گزارش ایسنا، آریا حجازی در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه که امروز در محل اداره کل پزشکی قانونی خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به آمارهای پزشکی قانونی خراسان رضوی در سال گذشته، اظهار کرد: آمارهای ارائه شده توسط آمار کل فوتی‌ها یا مصدومان نیست، بلکه تنها آمار افرادی است که به این سازمان مراجعه کرده‌اند و این شامل تنها ۲۰ درصد فوتی‌ها می‌شود.
وی ادامه داد: بر این اساس مرگ‌های غیرطبیعی در سال ۹۶، ۲ هزار و ۴۶۳ مورد بوده است که رشدی ۴ دهم درصدی نسبت به سال ۹۶ داشته است.
از این میان ۱۱۲۰ نفر در تصادفات ترافیکی کشته شده‌اند که نسبت به سال قبل دو درصد کاهش داشته است.
۸۰ نفر بر اثر سقوط از بلندی فوت کرده‌اند که ۲۳.۱ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.
حجازی افزود: همچنین ۱۶۹ نفر بر اثر اصابت جسم سخت کشته شده‌اند که نسبت به سال ۹۶، ۱۱ درصد کاهش داشته است.
۶۱ نفر بر اثر استنشاق گاز منوکسید کربن درگذشته‌اند که ۲۹.۸ درصد افزایش داشته است.
در سال گذشته مسمومیت باعث مرگ ۱۴۰ نفر شده است که نسبت به سال گذشته ۲۸.۴ درصد افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: در سال ۹۷ در سطح استان ۱۱۷ نفر بر اثر سوختگی جان خود را از دست داده‌اند که نسبت به سال قبل از آن ۱۵.۸ درصد کاهش داشته است.
۳۲ نفر نیز بر اثر غرق‌شدگی فوت کرده‌اند که که ۳۱.۹ درصد کاهش داشته است.
۳۳ نفر نیز بر اثر برق‌گرفتگی کشته شده‌اند که ۵.۷ درصد کاهش داشته است.
همچنین ۱۱۲ نفر بر اثر حوادث کار کشته شده‌اند که نسبت به سال قبل ۷.۴ درصد کاهش داشته است.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان رضوی با اشاره به افزایش ۱۵.۸ درصدی جانباختگان بر اثر مصرف مواد مخدر، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۲۸۰ نفر در سطح استان بر اثر عوارض ناشی از مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده‌اند.
وی با اشاره به آمار مرگ‌های طبیعی در سال ۹۷ و میزان تغییرات آن نسبت به سال ۹۶، گفت: در مجموع ۱۴۰۹ نفر در سال گذشته کشته‌اند که ۱۴ درصد افزایش داشته است.
در این میان ۵۱۰ مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی و عروقی با افزایش ۱۷.۸ درصدی، ۱۴۹ مرگ بر اثر بیماری‌های عفونی با ۱۱.۲ درصد افزایش، ۶۰ مرگ بر اثر سرطان‌ها با افزایش ۵.۳ درصدی، ۵۸ مرگ بر اثر بیماری‌های ریوی با ۷.۹ درصد کاهش، ۱۳ مرگ بر اثر بیماری‌های کلیوی با ۸۵.۷ درصد افزایش، ۴۰ مرگ بر اثر بیماری‌های دستگاه گوارش با ۱۱۰.۵ درصد افزایش، ۱۶۲ مرگ بر اثر بیماری‌های دستگاه مغز و اعصاب با ۶۸.۸ درصد افزایش در پزشکی قانونی ثبت شده است.
حجازی همچنین از ۲۰۱ مورد عدم تعیین علت مرگ در سال گذشته خبر داد که نسبت به سال پیش از آن ۲۱.۸ درصد کاهش داشته است.
وی همچنین با اشاره به آمار معاینات پزشکی قانونی خراسان رضوی در سال ۹۷ و میزان افزایش یا کاهش آن نسبت به سال ۹۶، تصریح کرد: ۵۳ هزار و ۸۰۲ پرونده نزاع تشکیل شده است که ۴.۶ درصد افزایش داشته است.
از این تعداد ۵۲۷ مورد خودزنی و دیگرزنی –غیرمنازعه- بوده است که ۴.۷ درصد کاهش داشته است.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ۳۳ هزار و ۳۱۱ پرونده تصادفات جرحی تشکیل شده است که ۷.۷ درصد افزایش داشته است.
از این میان ۳۰ هزار و ۲۹۶ مورد صدمات حقیقی با ۴.۵ درصد افزایش، ۹۸ مورد صدمات ساختگی با ۳۲.۹ درصد کاهش، صدمات حقیقی و ساختگی ۱۳۱ مورد با ۱۰.۱ درصد افزایش، ۲ هزار و ۴۲۵ مورد حادثه کار با ۷.۹ درصد افزایش، ۴۰ مورد ناشی از سلاح گرم با ۸۱.۸ درصد افزایش بوده است.
همچنین در سال ۹۷، ۴۷۸ مورد بررسی گواهی استعلاجی با ۰.۸ درصد کاهش صورت گرفته است.
وی همچنین از ۷۵۴ مورد تشکیل پرونده تحمل کیفر، ۷۱۶ مورد تعیین سن، ۲ هزار و ۳۶۳ مورد بررسی سلامت، ۲۸ هزار و ۳۳۳ مورد معاینه مجدد، ۶ هزار و ۸۵۴ مورد روانپزشکی جسمانی، ۴۰۲ مورد روانپرشکی اختصاصی در سال گذشته در سطح استان خبر داد.
حجازی با اشاره به آمارهای سقط جنین، گفت: ۱۱۵۵ پرونده سقط درمانی در سال ۹۷ در سطح استان تشکیل شده است که ۲.۶ درصد کاهش داشته است.
در این میان ۸۳ مورد عدم پیگیری تا ۱۹ هفتگی جنین بوده که ۲۲.۱ درصد افزایش داشته است.
۸۹۸ مورد مجوز سقط داده شده که ۱۳.۹ درصد کاهش داشته و ۱۶۱ مورد نیز مجوز صادر نشده که ۷۵ درصد افزایش داشته است.
وی همچنین از انجام ۴ هزار و ۷۹۶ مورد معاینه به منظور طلاق و ۳۵ هزار و ۵۰۷ مورد تعیین ارش در سال گذشته خبر داد.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان رضوی گفت: در سال گذشته میزان خودکشی در سطح استان افزایش داشته است.
وی با اشاره به میزان قصور پزشکی در سطح استان، گفت: در سال گذشته ۱۸۳ پرونده قصور پزشکی در پزشکی قانونی استان تشکیل شده است که ۱۲۵ مورد آن مربوط به خراسان رضوی و مابقی مربوط به استان‌های مجاور بوده است.
البته باید توجه داشت که این آمار پرونده‌هایی است که در پزشکی قانونی تشکیل شده است و بیانگر میزان قصور پزشکی نیست.
حجازی همچنین در خصوص مسئله تغییر جنسیت و میزان آن در سطح استان، گفت: در مجموع آمار موارد تغییر جنسیت در استان مشابه سایر کشور است.
در کل کشور حدود ۸۰۰ مورد مجوز تغییر جنسیت صادر شده است که این میزان در استان تنها ۱۷ مورد بوده است.
البته این مسئله با توجه متفاوت بودن همواره مورد توجه قرار می‌گیرد اما باید با در این زمینه آگاهی سازی صورت گیرد.
وی با اشاره به این آمارها، اظهار کرد: بررسی‌های ۱۰ سال نشان می‌دهد میزان نزاع در سطح کشور تغییرات زیادی نداشته که با توجه به افزایش جمعیت نشان‌دهنده تغییرات سالم در این زمینه است.
البته نمود بیشتر این موضوعات در سطح جامعه به این دلیل است که توجهات به خشونت‌ها جلب شده است نه اینکه خشونت‌ها افزایش داشته است.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان رضوی در خصوص زمان رسیدگی به پرونده‌ها در پزشکی قانونی تصریح کرد: با توجه به ماهیت پرونده‌ها زمان رسیدگی متفاوت است، اما معمولاً رسیدگی به پرونده‌های قتل حدود دو ماه زمان می‌برد.
حدود ۸۵ درصد موارد در این مدت مشخص می‌شوند اما در ۱۰ تا ۱۵ درصد موارد ممکن است رسیدگی و تعیین علت مرگ طولانی شود.
وی در خصوص برخی شائبه‌ها در نحوه رسیدگی پزشکی قانونی به پرونده جان‌باختن تعدادی از کوهنوردان خراسانی در حادثه اشترانکوه و برخی اعتراضات درباره علت مرگ تعیین شده، بیان کرد: به طور دقیق در جریان جزئیات این حادثه نیستم، اما به طور کلی هنگامی که کسی زیر بهمن، آوار و… می‌ماند معمولاً اصلی‌ترین دلیل فوت خفگی یا اثرات ناشی از خفگی خواهد بود.
ممکن است فردی بعد از حادثه زنده بماند اما چند وقت بعد بر اثر اثرات ناشی از خفگی به مغز و سایر قسمت‌های بدن فوت کند.
حجازی با تأکید بر اینکه «علت فوت بر اساس استاندارهای بین‌المللی تعیین می‌شود»، افزود: در تعیین علت فوت اظهارات افراد نیز گرفته می‌شود اما تعیین علت فوت بر اساس اظهارات انجام نمی‌شود، بلکه بر اساس آزمایشات و شواهد و کالبدشکافی انجام می‌شود.
در این مورد نیز ممکن است گفته شده باشد فرد دچار سرمازدگی شده است، اما معمولاً سرمازدگی نمی‌تواند علت اصلی مرگ باشد و در اینگونه حوادث مرگ بر اثر اثرات ناشی از ریزش بهمن –که سرمازدگی نیز یکی از اثرات آن است- اتفاق می‌افند.
همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از انجام استعلامات و انتقال گزارشات از طریق سامانه الکترونیک و اطلاع‌رسانی به مراجعان از طریق سامانه پیامکی و نیز ارزیابی عملکرد پزشکی قانونی در سال ۹۷ از پایین‌تر بودن زمان رسیدگی نسبت به میانگین کشوری و ۱۰۰ درصد بودن استاندارهای منطقه‌ای خراسان رضوی خبر داد.
انتهای پیام