خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وضعیت نامطلوب مراکز نگهداری معتادان در گیلان/متولیان حمایت کنند

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 06 تیر 1398 - 14:16
رشت- همایش تجلیل از فعالان مبارزه با مواد مخدر در رشت برگزار و مسئولان با گلایه از وضعیت نامطلوب مراکز نگهداری از معتادان در استان گیلان خواستار حمایت بیشتر متولیان امر شدند.
مخدر،مواد،درمانگران،اعتياد،پزشكان،عمومي،گيلان،درمان،مبارزه،ح ...

به گزارش خبرنگار مهر، جبار کوچکی نژاد پیش از ظهر پنجشنبه در همایش تجلیل از فعالان مبارزه با مواد مخدر و درمان گران گیلان که در سالن اجتماعات بیمارستان پورسینای رشت برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره بیش از ۳ هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز در حوزه مبارزه با مواد مخدر، اظهار کرد: در حوزه درمان معتادان ۳۰۰ مرکز در استان گیلان در حال فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه این مراکز از حداقل امکانات برای نگهداری معتادان برخوردار نیستند، گفت: در بسیاری از این مراکز ۱۰۰ تا ۱۵۰ معتاد در یک سالن بدون وسایل سرمایشی و گرمایشی مناسب نگهداری می شوند که نیازمند توجه بیشتر از سوی متولیان امر است.
نماینده رشت در مجلس در ادامه با اشاره به اینکه اعتیاد فقط فرد را درگیر نمی‌کند بلکه بر خانواده و جامعه نیز تاثیر گذار است، گفت: ۷۰ درصد مرگ و میرها در کشور مربوط به افرادی است که درگیر اعتیاد و مصرف مواد مخدر هستند.
وی با اشاره به هم مرز بودن ایران با بزرگترین تولید کننده مواد مخدر به ویژه تریاک در جهان، بیان کرد: برای مبارزه با مواد مخدر نیازمند همکاری، عزم جهانی و ملی هستیم.
ایران به رغم وجود مشکلات مختلف در سال‌های گذشته اعم از جنگ تحمیلی، تحریم، فشار و جنگ اقتصادی اقدامات خوبی در زمینه مبارزه با مواد مخدر انجام داده است.
کوچکی نژاد با بیان اینکه باید با همکاری و همدلی در راستای کاهش تولید، توزیع و فروش و مصرف مواد مخدر گام برداریم، تصریح کرد: بخشنامه ها هیچ کمکی نکرده بلکه مانع ایجاد می‌کنند اگر در حوزه قانون‌گذاری نیاز به کمک باشد نمایندگان مجلس آمادگی لازم در این زمینه را دارند.
لزوم حمایت قانونی از درمانگران مراکز درمان اعتیاد
مدیرکل بهزیستی گیلان در ادامه این همایش با بیان اینکه با توجه به پیشگام بودن درمانگران اعتیاد و فعالیت‌های شاخص آنها در کشور باید حمایت‌های قانونی، سیاسی و اجتماعی از سوی مسئولان در سطح ملی در این زمینه انجام شود، اظهار کرد: سازمان بهزیستی در کنار درمانگران بوده و در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از مصرف مواد مخدر همکاری های لازم را انجام می دهد.
حسین نحوی نژاد با اشاره به اینکه مصرف مواد مخدر بنیان خانواده را سست و بر جامعه نیز تاثیر گذار است، افزود: درمانگران حوزه مواد مخدر پزشکان عمومی هستند البته در این میان باور غلطی در جامعه حاکم است که پزشکان عمومی ارزش کمتری نسبت به متخصصین و افراد دارای فوق تخصص هستند.
وی با بیان اینکه سکانداران نظام، مدیران اجرایی سلامت هستند که باید در راستای حمایت از این درمان گران گام بردارند، گفت: پزشکان عمومی با اقدامات پیشگیری محور به دنبال حل مشکلات خانواده ها که بخشی از آن در زمینه اعتیاد بوده، هستند انتظار داریم که مسئولان آنها را درک کرده و کرامت انسانی این تلاش گران حفظ شود.
مدیرکل بهزیستی گیلان در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه علوم پزشکی هیچ دفاعی از حقوق پزشکان عمومی که بخش عمده ای از آنها به عنوان درمانگران فعالیت می کنند انجام نمی دهد، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت پیشگیری محور نبوده بلکه متخصص محور است.
وی با بیان اینکه سلامت سرانه کشور کم و در جای خود خوب هزینه نمی‌شود، افزود: چرا باید در درمانگاه از پزشکان عمومی بهره کشی شود این افراد در ادارات نیز از جایگاه اجتماعی خوبی برخوردار نیستند اینها سرمایه‌های کشور هستند نباید در جهت فراری دادن آنها گام برداریم.