پروژه دانشنامه هفتم تیر تا سال ۱۴۰۰ ادامه دارد/ بررسی ۱۱۲ شخصیت در دانشنامه
مسئول دانشنامه هفتم تیر درباره این دانشنامه گفت: مرکز مطالعات تاریخ انقلاب اسلامی حوزه هنری از سال ۹۴ تالیف و جمعآوری اطلاعات دانشنامه هفتم تیر را آغاز کرده و این پروژه تا سال ۱۴۰۰ ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس، رقیه کمانی مسئول دانشنامه هفتم تیر مرکز مطالعات تاریخ انقلاب اسلامی حوزه هنری، درباره این دانشنامه گفت: واقعه هفتم تیر ۱۳۶۰ حادثهای بزرگ و تاثیرگذار در تاریخ انقلاب اسلامی است.
بمبگذاری دفتر حزب جمهوری اسلامی که در آن شهید بهشتی بهعنوان رئیس حزب به همراه جمع کثیری از اعضا، متشکل از نمایندگان مجلس و شخصیتهای فعال انقلابی و تعدادی از اعضای کابینه دولت در آن به شهادت میرسند، اتفاقی است که چهره واقعی سازمان مجاهدین خلق را بهخوبی برای مردم روشن میسازد، از همین رو تصمیم گرفته شد که اطلاعات این حادثه بزرگ به شکل یک دانشنامه تهیه شده و در اختیار پژوهشگران حوزه تاریخ انقلاب اسلامی قرار گیرد.
وی ادامه داد: تحقیقات، پژوهشها، مصاحبهها و جمعآوری اطلاعات این دانشنامه از سال ۱۳۹۴ آغاز شده و تا سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد یافت.
این دانشنامه به شکل تخصصی به روند اتفاقات واقعه هفتم تیر، رجال سیاسی و شخصیتهای حاضر در این واقعه، شخص بمبگذار یعنی محمدرضا کلاهی، شهدای این حادثه تروریستی و بازماندگان میپردازد.
به طور کل ۱۱۲ نفر شخصیت در این دانشنامه مورد بررسی قرار گرفتهاند که اطلاعات تکمیلی آنها از میان کتابها، اسناد، روزنامهها، مجلات، بنیاد شهید و مرکز اسناد انقلاب اسلامی جمعآوری شده است که به شکل منسجم در قالب یک دانشنامه تخصصی منتشر خواهد شد.
این پژهشگر افزود: زمانیکه به واقعه هفتم تیر نگاهی میاندازیم، درخواهیم یافت که این واقعه، نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی به حساب میآید.
انفجار حزب جمهوری، بزرگترین حادثه تروریستی در تاریخ انقلاب از نظر تعداد شهدا و اهمیت شخصیتهایی است که جان خود را از دست دادهاند، از همین رو بررسی ابعاد مختلف آن، زوایای پنهان بسیاری را چه از قبل و چه بعد از این حادثه روشن میسازد.
حزب جمهوری یک حزب فراگیر بوده است که شخصیتهای طراز اول انقلاب در آن حضور داشتند و بمبگذاری دفتر این حزب، عملا نقشهای شوم برای وارد کردن یک ضربه کاری به بدنه انقلاب بوده است.
کمانی با اشاره به شخصیت بمبگذار نیز گفت: محمدرضا کلاهی عامل بمبگذاری دفتر حزب جمهوری از اعضای حزب بوده است که به واسطه چند نفر که از شخصیت واقعی او اطلاعی نداشتهاند وارد حزب میشود، اما باید بدانیم که کلاهی از مسئولین حزب نبوده، بلکه بهعنوان یک کارمند نقش منشی و وظیفه هماهنگی برنامهها و نشستهای حزب را بر عهده داشته است.
جلسه حزب جمهوری در تاریخ هفتم تیر جلسهای حائز اهمیت بوده است که کلاهی با پیگیریهای چندباره قصد داشته تا همه مدعوین در جلسه حاضر شوند، از همین رو بسیاری از نمایندگان مجلس و شخصیتهای تاثیرگذار حزب، آن شب در دفتر مذکور حضور داشتهاند.
با پایان یافتن کار تحقیقات و جمعبندی دانشنامه هفتم تیر، منبع بسیار کاملی جهت مراجعه و تحقیقات بعدی پیرامون این حادثه تروریستی در اختیار پژوهشگران قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/