حفاظت از محیط زیست با ایجاد شبکههای تخصصی میسر میشود
تبریز- نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی گفت: حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از تخریب و آلودگیهای زیست محیطی با ایجاد و راه اندازی شبکههای تخصصی میسر میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی اسماعیلی در مراسم آغاز سرشماری زمستانی در منطقه حفاظت شده کاغذکنان شهرستان میانه، افزود: انتظار میرود مدیران و مسئولین سازمان حفاظت محیط زیست با تبیین برنامههای پرمحتوا، نسبت به ایجاد شبکههای تخصصی به خصوص در مورد مسائل محیط زیستی از طریق رسانههای گروهی اهتمام کرده و اقدامات سریع انجام دهند.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی حامی همه جانبه محیط زیست است، ادامه داد: با توجه به حجم و گستردگی کار سازمان حفاظت محیط زیست، آنگونه که لازم و شایسته است نتوانستیم چه به مسئولین و چه مردم حجم و عظمت کار محیط بانان را تفهیم کنیم.
وی یادآور شد: محیط زیست در گستره جهانی مهمترین مسئله است و مسائلی همچون خطرات متصاعد شدن گازهای گلخانهای زندگی بشر را تهدید میکنند، اما متأسفانه و بدون واهمه خودمان با دست خود، زندگیمان را در معرض تهدید قرار دادهایم.
اسماعیلی با قدردانی از زحمات محیط بانان در اجرای طرح سرشماری حیات وحش، این طرح را حرکتی ارزشمند برای حفاظت از محیط زیست جانوری قلمداد کرد و گفت: محیط بانان حافظان اصلی و پیشقراول حفظ محیط زیست هستند.
وی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی ۲ مأموریت مهم دارد، یکی اینکه وظیفه داریم در ارتباط با زیست سالم آحاد جامعه تلاش کنیم و قسمت دیگر توجه ویژه به حیات وحش است که بر اکوسیستم بشر تأثیرگذار است.
منطقه حفاظت شده کاغذکنان با مساحت افزون بر ۵۰ هزار هکتار در جنوب شهرستان میانه واقع شده است و در سال ۱۳۹۰ از وضعیت شکار ممنوع به منطقه حفاظت شده ارتقا یافت.
گونههای شاخص جانوری منطقه حفاظت شده کاغذکنان شامل پلنگ، کل و بز، آهو، سیاه گوش، خرس قهوهای، گربه وحشی، کفتار، رودک، تشی، راسو، جوجه تیغی، سمور سنگی، شنگ، گراز، گرگ، روباه، خرگوش، سنجاب زمینی، خفاش نعل اسبی مدیترانه ای و انواع مختلفی از جوندگان است.
مهمترین گونههای پرندگان بومی منطقه حفاظت شده کاغذکنان نیز شامل راسته شاهین سانان، عقاب طلایی، کورکور، کرکس، سارگپه، سنقرگندم زار، لیلریا، بحری و بالابان، کبک معمولی و چیل، تیهو و بلدرچین است.