از معرفی آثار بینالملل «سینماحقیقت» تا پایان جشنوارهای که تاثیرگذار نیست!
در هفته گذشته خبرهایی از جشنواره فیلم فجر و «سینماحقیقت» منتشر شد، همچنین جشنواره فیلمهای ورزشی که هنوز نتوانسته به عنوان مرجعی برای حمایت و تولید فیلمهای ورزشی محسوب شود به پایان رسید.
خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ «سینما» یکی از هنرهای هفتگانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویسها و گروههای خبری رسانهها به خود اختصاص میدهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذرهبین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل میشوند.
در ادامه درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیشروی مخاطبان همراه خبرگزاری مهر قرار دهیم.
تغییر مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی
در اولین روز هفته گذشته، خبر رسید که رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی با حکمی سید مهدی سجادی را به عنوان سرپرست بنیاد سینمایی فارابی معرفی کرد.
در خبر اعلام شد که با توجه به اتمام ماموریت مجید زینالعابدین مدیر عامل سابق بنیاد سینمایی فارابی و بازگشت وی به صدا و سیما، با انتخاب هیئت امنای این بنیاد، سید مهدی سجادی تا انتخاب مدیرعامل به عنوان سرپرست معرفی شده است.
سید مهدی سجادی به عنوان خزانه دار بنیاد سینمایی فارابی مسئولیت داشت و همین امر موجب شد تا انتقاداتی نیز مطرح شود.
جشن حافظ پر زرق و برق برگزیدگانش را شناخت
بیستوسومین مراسم سینمایی تلویزیونی دنیای تصویر (تندیس حافظ) شنبه شب ۳ آذر با معرفی برگزیدگان در بخشهای مختلف به کار خود پایان داد و طبق معمول چند سال اخیر با انتقادهایی هم همراه بود از شیوه نامنظم و بیش از حد طولانی برگزاری مراسم گرفته تا انتخاب برگزیدهها و کمتر دیده شدن برنامههای صداوسیما در میان نامزدها.
به هر حال مراسم جشن حافظ میراث علی معلم فقید است که در طول سالهایی که آن را برگزار میکرد اعتبار خاصی بین اهالی سینما و حتی مخاطبان پیدا کرده بود و انتظار میرود امید معلم و آذر معماریان ادامه دهنده راه وی باشند تا همچنان ارزش و اعتبار این جایزه سینمایی مستقل حفظ شود.
در این مراسم، تندیس بهترین فیلم کوتاه به فیلم «تنها کنار هم» به کارگردانی امید میرزایی تعلق گرفت و جایزه بهترین مستند به فیلم «فرار از قصر» ساخته احسان عمادی رسید.
جایزه دستاورد فردی ویژه به جواد عزتی برای بازی در سه فصل سریال «زخم کاری» و کارگردانی فیلم «تمساح خونی» تعلق گرفت.
تندیس بهترین دستاورد فنی و هنری نیز به علیرضا زریندست برای فیلمبرداری سریال «شبکه مخفی زنان» اهدا شد.
در ادامه جایزه یک عمر فعالیت نوشتاری به امیرهوشنگ هاشمی تنکابنی رسید.
جایزه ویژه هیئت داوران در بخش سینما به مسعود کیمیایی اهدا شد.
همچنین با حضور شهاب حسینی جایزه ویژه علی معلم و جایزه یک عمر فعالیت هنری به مرتضی عقیلی اهدا شد.
تندیس حافظ بهترین فیلمنامه سریال تلویزیونی به آیدا پناهنده و ارسلان امیری برای سریال «در انتهای شب» تعلق گرفت.
جایزه بهترین بازیگر زن کمدی به سوگل خلیق برای بازی در سریال «دفتر یادداشت» اهدا شد.
تندیس بهترین بازیگر مرد کمدی نیز به قدرت الله ایزدی فر برای بازی در سریال «مگه تموم عمر چندتا بهاره» رسید.
تندیس بهترین بازیگر زن درام هم به ژیلا شاهی برای بازی در سریال «داریوش» اهدا شد.
تندیس بهترین بازیگر مرد درام به پارسا پیروزفر برای بازی در سریال «در انتهای شب» تعلق گرفت.
تندیس بهترین کارگردانی سریال تلویزیون هم به سامان مقدم برای سریال «افعی تهران» رسید.
تندیس بهترین سریال تلویزیون و پلتفرم آنلاین به محمد یمینی تهیهکننده سریال «در انتهای شب» محصول فیلمنت تعلق گرفت.
تندیس بهترین ترانه فیلم به محسن چاووشی برای فیلم «بیبدن» و علیرضا قربانی برای فیلم «مست عشق» رسید.
تندیس بهترین چهره تلویزیونی به مهران مدیری برای برنامه «گل یا پوچ» اهدا شد.
جایزه ویژه هیئت داوران هم به احسان علیخانی برای ساخت «جوکر ۲» تعلق گرفت.
تندیس بهترین فیلمبرداری به مسعود سلامی برای فیلم «خائنکشی» اهدا شد.
تندیس بهترین تدوین به میثم مولایی برای فیلم «تفریق» رسید.
تندیس بهترین دستاورد فنی و هنری به سهیل دانش اشراقی برای فیلم «خائنکشی» اهدا شد.
تندیس بهترین موسیقی متن به ستار اورکی برای فیلم «خائنکشی» رسید.
تندیس بهترین فیلمنامه به آرمان خوانساری برای فیلم «جنگل پرتقال» تعلق گرفت.
تندیس بهترین بازیگر زن به بنفشه صمدی برای فیلم «خورشید آن ماه» و الناز شاکردوست برای فیلم «بیبدن» رسید.
جشنواره فیلم مقاومت از جماران کلید خورد
در هفته گذشته، نشست رسانه ای هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با حضور اهالی رسانه و مدیران ارشد جشنواره همزمان با نقش تعیین کننده محور مقاومت در تحولات فرهنگی و تاریخی و با تاکید بر نقش فیلم و رسانه در پیشبرد اهداف مقاومت در محل حسینیه جماران برگزار شد.
جلال غفاری دبیر جشنواره جزئیاتی از جشنواره را مطرح کرد و گفت: جشنواره با شعار «گفتمان مقاومت طوفان الاقصی آزادی قدس شریف» از این لحظه رسماً آغاز شده است؛ جشنواره در این دوره ۸ هدف اساسی دارد که مواردی نظیر تبلیغ، تبیین و ترویج گفتمان مقاومت، گسترش سینمای مقاومت و الهام بخشی در خلق سینمای استبدادستیز و استبدادگریز، ایجاد جریان مقاومت منطقه ای، تحول در رویکرد جشنواره های فیلم، کشف و استعدادیابی و شکلدهی نسل فیلمسازان مقاومت، جذب حداکثری فیلمسازان پایبند به جمهوری اسلامی و ایران، فراگیر کردن فیلم مقاومت در قالب جهاد تبیین، طرح موضوع مقاومت در تراز بین المللی از جمله آن است.
جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در دوره هجدهم به عنوان رتبه ۱ و گرید ۱ جشنواره های بنیاد ملی نخبگان برگزیده شده است و تمام برگزیدگان زیر ۳۰ سال این جشنواره تمام امتیازات نخبگی ذیل بنیاد نخبگان را دریافت میکنند و ضمن حفظ مزیت های دوره هفدهم این موضوع به جشنواره هجدهم اضافه شده است.
همچنین بعد بین المللی جشنواره در این دوره در ۱۸ کشور دنیا برقرار است و در ۱۸ کشور دنیا دبیرخانه شکل گرفته و فعال است.
مهلت ارسال آثار به دبیرخانه تا پایان دی است و اختتامیه جشنواره ۴ تا ۹ اسفند در تهران و خلیج فارس برگزار میشود.
خبرهایی از جشنواره فیلم فجر
در هفته گذشته اعلام شد؛ طی ۱۵ روز ثبت نام آثار بلند سینمایی که از ۱۵ تا ۳۰ آبان ادامه داشت، تهیه کنندگان ۱۰۵ فیلم درخواست خود را برای حضور در بخش سینمای ایران ثبت کردند.
بر این اساس، فراخوان بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر نیز منتشر شد.
این بخش که مهلت ثبتنام آن از ۷ تا ۱۷ آذر است با هدف شناسایی، معرفی و تشویق آثار و شیوههای خلاقانه و موثر در عرصه بازاریابی و پخش آثار سینمایی و به منظور ارتقا سطح کیفی تبلیغات و اطلاعرسانی در عرصه صنعت سینما، در بخشهای عکس، پوستر، آنونس و تیزر فیلمهای سینمایی ایرانی برگزار میشود.
کلیه متقاضیان شرکت در بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران باید از طریق مراجعه به وبسایت رسمی جشنواره به نشانی fajrfilmfestival.com، نسبت به عضویت، ثبتنام، تکمیل فرم شرکت در جشنواره و بارگذاری نمونه آثار خود، مطابق بند شرایط اختصاصی مقررات اقدام کنند.
در بخش تبلیغات سینمای ایران سیمرغ بلورین بهترین عکس، سیمرغ بلورین بهترین پوستر و سیمرغ بلورین بهترین آنونس و تیزر اهدا می شود.
همچنین، خبر رسید که دبیرخانه جشنواره بینالمللی فیلمکوتاه تهران، لیست اولیه فیلمهای انتخابی مورد تایید هیئت انتخاب شامل ۱۲۸ فیلم از بخش داستانی این جشنواره را به دبیرخانه فجر تحویل داد.
طبق فراخوان جشنواره فیلم فجر تا سال گذشته، صرفاً فیلمهای داستانی راهیافته به بخش مسابقه سینمای ایران در جشنواره فیلمکوتاه تهران، امکان راهیابی و رقابت در جشنواره فیلم فجر را داشتند اما پس از تغییرات آییننامهای از دوره چهل و سوم فیلمهای معرفیشده توسط هیئت انتخاب جشنواره بینالمللی فیلمکوتاه تهران واجد پذیرش برای بخش فیلم کوتاه فجر خواهند بود و این فرصت محدود به فیلمهای راهیافته به جشنواره تهران نیست.
دبیرخانه چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلمکوتاه تهران، لیست ۱۲۸ تایی اولیه از فیلمهای موردتایید هیئت انتخاب خود را به دبیرخانه جشنواره فیلم فجر ارسال کرده و صاحبان این آثار توسط این دبیرخانه برای بررسی وضعیت آثار و تعیین شرایط پذیرش، فراخوانده میشوند.
خبرهایی از «سینماحقیقت» / بخش بینالملل پیشی گرفت
در هفتهای که گذشت، اسامی فیلمهای مستند بلند، کوتاه و نیمهبلند بخش بینالملل هجدهمین جشنواره فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» معرفی شدند.
بر این اساس، ۱۰ مستند بلند از کشورهای هلند، قزاقستان، اسپانیا، لبنان، جمهوری چک، ایتالیا، شیلی، صربستان، عراق و یک فیلم محصول مشترک فلسطین، آلمان، قطر، برزیل و فرانسه، ۱۶ مستند از برزیل، قرقیزستان، فرانسه، هند، مصر، یونان، آمریکا، سوئیس، لهستان، مکزیک، بلژیک، یمن، عراق، کوزوو، استونی و فلسطین و ۹ فیلم از کشورهای یونان، لهستان، سوریه، بلژیک، ارمنستان، روسیه، فرانسه و قطر در هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» حضور دارند.
«شیشه، زندگی ناتمام من» به کارگردانی روخیر کاپرز از هلند، «نون زنجبیلی برای پدرم» به کارگردانی آلینا مصطفینا از قزاقستان، «قلمرو» به کارگردانی الکس گالان از اسپانیا، «بیا بریم، بابا» به کارگردانی انجی عبید از لبنان، «بازگشت» به کارگردانی کاتیا فدولووا از جمهوری چک، «کمی مرا دوست داشته باش» به کارگردانی توماسو کوترونئی از ایتالیا، «خاطرات بی رحم» به کارگردانی پائولا رودریگز از شیلی، «چه کسی در خانه را خواهد زد؟» به کارگردانی مایا نوواکوویچ از صربستان، «عمو بابا» به کارگردانی محمد خلیل از عراق و «فیلم یک فدایی» به کارگردانی کمال الجعفری تولید مشترک فلسطین، آلمان، قطر، برزیل و فرانسه مستندهای بلند بخش بین الملل هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» هستند.
«پزشک جوان»، «گسسته»، «نیمه پر لیوان را نگاه کن»، «زردابه»، «سفر با پای برهنه»، «سیل»، «بوکسور در پیست دوچرخه رانی»، «عشق ما، الفسینا»، «ناتوان: یک داستان عاشقانه»، «نبش قبر»، «باشیا: سه داستان کوتاه»، «پسر ماهی»، «خاطرات عمیق»، «سطل»، «بروکسل، در نمای نزدیک» و «سینما گاردین» مستندهای کوتاه این دوره هستند.
«بیرون خانهام» به کارگردانی نینا الکساندراکی و الفتئوریوس پاناییوتو، «ناگفته» به کارگردانی ماسیژ آدامک، «سُل» به کارگردانی زهرا البودی، «مادرخوانده» به کارگردانی مارزنا سوآ، «باغ دیوید» به کارگردانی گاروش قازاریان، «خداحافظ دنیای شگفت انگیز من» به کارگردانی یو یوستبرن، «خطای سیستم» به کارگردانی کلودیا برشادسکیا، «سرسره و سیم های خاردار» به کارگردانی سلیم بنزقیا و ناومی نینین و «تا دم مرگ» به کارگردانی غنی عبود، فیلمهای مستند نیمه بلند بخش بینالملل هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» هستند.
همچنین در هفته گذشته اعلام شد که در هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت»، آیین بزرگداشت ناصر ممدوح، مصطفی دالایی و ابراهیم سعیدی برگزار میشود.
جشنوارهای که نفس برگزاریاش اهمیت دارد اما ...!
در میانه هفته گذشته، چهاردهمین جشنواره فیلمهای ورزشی آغاز و آدینه به پایان رسید.
این رویداد در حالی به دوره چهاردهم رسیده که نفس برگزاری آن در حالی که قرار نیست تاثیری در روند تولید فیلمهای ورزشی و حمایت از این ژانر سینمایی در طول سال داشته باشد در هاله ای از ابهام قرار دارد.
در حالی که برخی کارشناسان و هنرمندان معتقدند فیلمهای ورزشی در ایران چندان مورد توجه قرار نمیگیرند، این جشنواره در صورتی که درست و صحیح برگزار شود، میتواند مرجعی برای ساخت و حمایت از تولید فیلمهای ورزشی باشد اما با وجودی که ۱۴ دوره از این جشنواره برگزاری شده، شاهد چنین روندی نیستیم.
چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران شامگاه جمعه ۹ آذر با قرائت پیام رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز و با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
آئین پایانی این رویداد با حضور احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان، سید مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک، رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، غفور کارگری رئیس کمیته ملی پارالمپیک، سفیران و نمایندگان کشورهای اسپانیا، ایتالیا، سریلانکا، روسیه، کوبا، شیلی، کره جنوبی، ترکیه و دیگر کشورها و حضور جمعی از هنرمندان و قهرمانان ورزشی همراه بود.
در چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای ورزشی ایران ۷۹۸ فیلم از ۷۲ کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود که در نوع خود حدنصاب جدیدی در ادوار این جشنواره ثبت کرد.