استقبال از خاطرات آنگلا مرکل در بازار نشر/سیاست جادوگری نیست
چاپ نخست کتاب خاطرات مرکل بهسرعت پس از چاپ تمام شد و ناشر آن برای تجدیدچاپ اثر آماده میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اشپیگل، کتاب خاطرات آنگلا مرکل که با تیراژ اولیه ۴۰۰ هزار نسخه راهی کتابفروشیها شده، ظرف چند روز فروخته شده و بناست تجدیدچاپ شود.
اینکتاب که با عنوان «آزادی» از روز ۲۶ نوامبر منتشر شد، ظرف ۳ روز به فروش رسیده و ناشر آن قصد دارد چاپ مجدد آن را شروع کند.
ناشر کتاب که از استقبال بینظیر از این کتاب خرسند است، گفت پیش از این سفارش چاپ مجدد ۲۰۰ هزار نسخهای داده شده که از هفته آینده (۵ دسامبر) عرضه میشود.
در همین حال چاپخانه برای تجدید چاپ آماده شده تا نسخههای بیشتری از این کتاب وارد بازار شود.
«آزادی» همچنین موضوع رسانهها هم شده و روز پنجشنبه ۲۸ نوامبر، آنگلا مرکل مهمان برنامه سیاسی شبکه ملی آلمان بود تا درباره کتاب صحبت کند و صبح فردا یکشبنه یکم دسامبر قرار است با مارک فیلیپس در «سیبیاس» مصاحبه کند.
صدراعظم سابق آلمان در «آزادی: خاطرات ۱۹۵۴-۲۰۲۱» که توسط انتشارات سنت مارتین منتشر شده درباره دو زندگی مینویسد: «سالهای اولیه رشدش در قسمت شرقی آلمان که تحت کنترل کمونیستها بود و سالهایی که رهبری ملت را پس از فروپاشی دیوار برلین و اتحاد دوباره برعهده گرفت.»
او در فراز دیگری از کتابش نوشته است: «این کتاب داستانی را روایت میکند که دیگر تکرار نخواهد شد، زیرا وضعیتی که من ۳۵ سال در آن زندگی کردم از سال ۱۹۹۰ دیگر وجود ندارد.
این سخنان را یک نفر در اوایل سال ۲۰۲۲ و چند هفته پس از کنارهگیری من از سمت صدراعظمی به من گفت.
او با چنین مسائلی آشنا و خوشحال بود که شنید قصد دارم این کتاب را بنویسم.
داستان این کتاب همانقدر که واقعی است، بعید است.
گفتن این داستان، ترسیم خطوط آن، یافتن رشتهای که در آن جریان دارد و شناسایی عناصر اصلی آن میتواند برای آینده مهم باشد.
اولینبار در سال ۲۰۱۵، در شب بین ۴ و ۵ سپتامبر که تصمیم گرفته بودم به پناهندگانی که از مجارستان و از مرز آلمان میآمدند، اجازه ورود بدهم، من آن تصمیم و مهمتر از همه پیامدهای آن را به عنوان یک اتفاق در دوره صدراعظمی خود تجربه کردم و همه چیز به قبل و بعد آن تقسیم شد.
همان زمان تصمیم گرفتم روزی که دیگر صدراعظم نباشم، توالی وقایع، دلایل این تصمیمم، درکم از اروپا و جهانی شدن را به شکلی توصیف کنم و این کار فقط با یک کتاب امکان پذیر بود.»
مرکل در اینکتاب نوشته است: «اما من هنوز سر کار بودم.
انتخابات ۲۰۱۷ بوندستاگ با چهارمین دوره ریاست جمهوری من دنبال شد و بعد مهار همهگیری کووید ۱۹ موضوع غالب شد.
همهگیری، چنانکه بارها به طور علنی گفتم، خواست بزرگی از دموکراسی در سطح ملی، اروپایی و جهانی را ایجاد کرد و در عین حال موجب شد تا دیدگاهم را گسترش دهم و فقط درباره سیاست پناهندگان بنویسم.
با خودم گفتم اگر قرار باشد این کار را بکنم باید درست انجامش بدهم و باید با بیت باومن انجامش بدهم که از سال ۱۹۹۲ به من مشاوره میدهد و شاهد عینی وقایع است.
من ۸ دسامبر ۲۰۲۱ از سمت خود استعفا کردم.
پس از ۱۶ سال، در واقع آرزوی آن لحظه را داشتم.
بس بود، کافی بود، وقت آن رسیده بود که چند ماه استراحت کنم و دنیای دیوانهوار سیاست را پشت سر بگذارم و در بهار زندگی جدیدی را آغاز کنم، آرام آرام و آزمایشی و این کتاب را بنویسم.
این یک برنامه بود.
با شروع جنگ روسیه و اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ برایش روشن شد که نوشتن این کتاب بدون توجه به این وقایع ممکن نیست زیرا جنگ یوگسلاوی در آغاز دهه ۱۹۹۰ اروپا را تا حد زیادی تکان داده بود و این امر هم سرخوردگی عمیقی به دنبال داشت.
در عین حال وی تاکید کرده که در این مورد بعدها بیشتر خواهد نوشت و این کتاب درباره روسیه و اوکراین نیست، بلکه داستان دو زندگی خود وی است: اولی تا سال ۱۹۹۰ در یک دیکتاتوری و دومی از سال ۱۹۹۰ در یک دموکراسی.
در لحظه ای که اولین خوانندگان این کتاب را در دست می گیرند، طول دو نیمه آن کم و بیش مساوی است.
اما در واقع، البته، این دو زندگی نیست.
در واقع آنها یک زندگی هستند و قسمت دوم بدون اولی قابل درک نیست.»
مرکل درسهایی درباره سیاست هم در کتابش دارد و میگوید:
«سیاست جادوگری نیست، سیاست را مردم می سازند، مردم با تأثیراتشان، تجربیاتشان، با اشتباه ها، ضعفها، قوتها، آرزوها و رویاها و اعتقاداتشان و با ارزشها و علایق خود هستند که اتفاقاتی را رقم میزنند و میتوانند برای اکثریت برای دموکراسی مبارزه کنند.
اما ما از پس آن برمیآییم.
این عبارت برای من به معنی توکل به خدا، احتیاط یا عزم جدی برای حل مشکلات، رویارویی با شکستها، پشت سر گذاشتن ضعفها و رسیدن به ایدههای جدید بود.
سیاست من این بود.»