هشدار معاون استاندار در خصوص آمار بالای اعتیاد در خراسان شمالی
معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان شمالی گفت: ۳۳ درصد از جامعه کارگری این استان با مشکل اعتیاد دست و پنجه نرم میکنند که در نرخ شیوع، رتبه چهارم را دارد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان شمالی گفت: ۳۳ درصد از جامعه کارگری این استان با مشکل اعتیاد دست و پنجه نرم میکنند که در نرخ شیوع، رتبه چهارم را دارد.
به گزارش ایسنا، ولی الله حیاتی در نشست خبری که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، با اشاره به اینکه اعتیاد در خراسان شمالی تبدیل به بلای خانمان سوز شده است، افزود: متأسفانه این استان در حوزه اعتیاد رتبه ششم کشوری را دارد و حدود ۴۵ هزار نفر از جمعیت ۱۵ تا ۶۵ سال این استان معتاد هستند.
وی ادامه داد: سن اعتیاد در این استان ۳۳ سال بوده و بیشترین مصرف را تریاک با ۶۲ درصد به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: نرخ شیوه مصرف مواد مخدر در میان دانش آموزان ۱.۸۲ درصد است که رتبه ۳۱ کشوری را دارد.
حیاتی با بیان اینکه نرخ مصرف مواد مخدر در استان نگران است، تصریح کرد: به این آسیب اجتماعی میتوان از دو منظر نگاه کرد که یکی از آن منظر خارجی است که دشمنان درصدد هستند تا نسل جوان ما را فلج کنند.
وی تاکید کرد: در حوزه دانش آموزی نیازمند گامهای بلند و محکمی برای آموزش و توانمندسازی آنها هستیم.
وی تصریح کرد: در حوزه پیشگیری و اطلاع رسانی نیز باید رسانهها یاریگر باشند.
خانواده عامل اصلی اعتیاد در خراسان شمالی
احمد ریواده دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: یکی از عللی که سبب شده تا مصرف مواد مخدر در این استان زیاد باشد این است که خراسان شمالی ششمین استان جوان کشور است در نتیجه جمعیت جوان زیادی در این استان زندگی میکنند.
وی گفت: عامل اصلی بروز اعتیاد در این استان، خانواده است، بنابراین باید مسئله اول، تمرکز بر روی خانواده باشد.
وی لذت جویی را عامل دیگر مصرف مواد مخدر در این استان عنوان کرد و افزود: متأسفانه در برخی از مراسمهای شادی در این استان همچون عروسی مسائل پرخطر همچون مشروب و … مشاهده میشود.
ریواده ادامه داد: بنابراین عامل اصلی اعتیاد کار و اشتغال نیست چراکه ۶۲ درصد از معتادان دارای کار بوده و روزانه بیش از ۸۰ هزار تومان درآمد دارند که میتوانند مواد را خریداری و مصرف کنند.
وی اظهار کرد: تغییر مصرف مواد مخدر کم خطر به پرخطر همچون شیشه افغانی و گل یکی از دغدغههای اساسی در این استان است و میتوان خطر جدی در حوزه مواد مخدر از آن یاد کرد.
وی تصریح کرد: در همین راستا نباید از خرده فروشان، پاتوقهای توزیع و مصرف مواد مخدر غافل باشیم و باید کاهش دسترسی را به طور جدی در دستور کار قرار دهیم.
این مقام مسئول همچنین تاکید کرد: مهمترین اصل در حوزه پیشگیری از استعمال مواد مخدر، آموزش است.
انتهای پیام