زخمهای مزمن چه زخمهایی هستند و عامل ایجاد کننده آنها چیست؟
یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت از ۳۰ آبان تا ۲ آذر با هدف بررسی راهها و دستاوردهای ترمیم زخم در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار میشود.

نشست خبری یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت یارا، با حضور مسئولان مربوطه توسط جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار شد.
سیدمهدی طبایی، دبیر کنگره در این نشست مطرح کرد: یازدهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت به منظور بررسی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی بافت در کشور و دنیا با حضور دانشجویان، اعضای هیأت علمی و محققان سراسر کشور و مهمانان خارجی برگزار میشود.
او ادامه داد: موضوع کنگره، زخم های مختلفی است که امروزه مورد توجه سیستم های بهداشت و درمان دنیا است.
زخم ها علاوه بر این که ناتوانی های مختلفی را ایجاد میکنند، میتوانند آثار زیانباری بر حوزههای اجتماعی و اقتصادی افراد، خانواده ها و سیستم بهداشت و درمان داشته باشند.
بنابراین مهم است که به آن پرداخته شود تا سیستم ها و روش های جدیدی را برای درمان زخم ها در پیش بگیریم.
مهدی طبایی، دبیر کنگره و متخصص پوست، توضیح داد: زخم های مزمن به زخم هایی گفته میشوند که بیش از شش هفته از درمان آنها گذشته و بهبود قابل توجهی حاصل نشده است، این زخمها عوامل مختلفی دارند و سردسته آنها دیابت است.
دیابت مزمن و مرتبط با سبک زندگی افراد است و شیوع آن زیاد شده و رو به افزایش است.
به گفته وی، شیوع دیابت در جهان حدود ۶/۵ و در ایران حدود ۹/۶ درصد است.
در جهان سالانه ۲۶ میلیون نفر به جامعه دیابتیها اضافه میشوند و ۴۳ درصد مبتلایان نیز از ابتلای خود آگاهی ندارند.
از هر ۴ نفر مبتلا به دیابت یک نفر دچار زخم پای دیابتی میشود و از هر ۴ نفر که زخم پای دیابتی دارند، یک نفر منجر به قطع عضو میشود.