کاهش 30 درصدی بارش ها در کردستان/ 43 درصد سدها پر است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کردستان از کاهش 30 درصدی بارش ها در کردستان خبر داد و گفت: 43 درصد از سدها پر از آب است.
آرش آریانژاد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج در پاسخ به این سئوال که با اشاره به بارشهای کم چند ماه اخیر، آیا ذخایر منابع آبی استان کردستان کاهشی بوده یا افزایشی؟
اظهار داشت: از ابتدای سال زارعی جدید از اول مهرماه تاکنون میزان بارش ثبت شده در ایستگاههای هواشناسی به طور متوسط میانگین 3 میلیمتر بوده که نسبت به مدت سال گذشته کاهش 30 درصدی داشته است.
وی گفت: کاهش 30 درصدی بارشها بر میزان روانآب، اشباعیت خاک و حجم ورودی آب به سدهایی که عمدتاً تأمین آب شرب سالم و پایدار را دارد، تأثیرگذار است اما در دو سال آبی گذشته میزان بارندگی برف و باران، گستردگی خوبی در کل سدهای استان داشته و بر اساس آخرین آمارها، اکنون 43 درصد از سدهای کردستان پر از آب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان با اشاره به اینکه حجم ذخایر و میزان پر بودن 43 درصدی سدهای استان نسبت به مدت مشابه سال قبلتر (38 درصد) 5 درصد افزایش دارد، تصریح کرد: امیدواریم که در روزهای آینده شاهد بارشهای خوب و ورود روانآب به سدها باشیم.
وی میزان حجم ذخایر آبی پشت سدهای استان را 1.2 دهم میلیارد متر مکعب عنوان کرد و افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته (یک میلیارد متر مکعب) چند درصد افزایش داشته و امیدواریم با ورود سامانههای بارشی، همانند سنوات گذشته در مدیریت منابع و مصارف بتوانیم سال آبی را بدون تنش پشت سر بگذاریم.
آریانژاد بهینه مصرف کردن آب در تمام سطوح شرب، کشاورزی، صنعتی و خدماتی را یک وظیفه ملی، انسانی و اخلاقی خواند و تأکید کرد: از همه شهروندان درخواست میشود که متناسب با نیازشان مصرف کرده و در صرفهجویی آب نکات لازم را رعایت کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کردستان در پاسخ به این سئوال که آیا استحصال آب از دشتهای ممنوعه قروه و چهاردولی همچنان انجام میشود؟!
توضیح داد: در گذشته به دلیل نبود سد در نقاطی همچون شهرستانهای دهگلان و قروه، آب شرب و کشاورزی از محل منابع زیرزمینی تأمین میشد اما با توجه به انتقال بین حوزهای از سد آزاد به قوچم، امیدواریم که در چند روز آینده تأمین آب شرب پایدار و سالم از در این شهرستانها از محل منابع آب سطحی انجام و میزان استفاده از منابع زیرزمینی کم شود و سطح ایستابی به تراز نرمال خود بازگردد.
انتهای پیام/481/