خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 23 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

التهابی که پوست از سرتان می‌کَند +راه درمان درماتیت سبورئیک

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | دوشنبه، 03 تیر 1398 - 15:12
متخصص پوست گفت: درماتیت سبورئیک در آقایان بیش از خانم‌ها شیوع دارد و در پوست‌های چرب و نوزادان بیشتر می‌شود.
بيماري،درماتيت،اختلال،درمان،صادقي،نيا،پوست،درگير،پزشك،سر،خار ...

صادقی نیا متخصص پوست در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره بیماری درماتیت سبورئیک اظهار کرد: این اختلال یک مشکل التهابی پوستی شایع و غیر مسری است که بیشتر کف سر طرح را درگیر کرده و به تغییر رنگ و ایجاد ضایعات فلس مانند و خارش دار در این ناحیه منجر خواهد شد،‌ در این بین توجه به این نکته ضروری است که اگزما، پسوریازیس و واکنش‌های آلرژیک با درماتیت سبورئیک متفاوت است.
وی افزود: این اختلال علاوه بر سر ممکن است سایر نقاط چرب بدن مانند صورت را هم درگیر خود کند و در این بین می‌توان به کناره‌های بینی، پلک، ابرو، پشت گوش و در برخی موارد به قفسه سینه اشاره کرد.
صادقی نیا درباره علت بروز این بیماری گفت: علت اصلی این اختلال هنوز ناشناخته است اما عواملی مانند استرس، ژنتیک، هوای سرد و خشک، مالاسزیا، فعالیت غیرعادی سیستم ایمنی، برخی دارو‌ها، افسردگی و اعتیاد به الکل در ایجاد آن موثر خواهند بود.
بیشتر بخوانید:‌ «درماتیت سبورئیک»؛ بیماری که با تغییر هورمون به یکباره اوج می‌گیرد و پوست‌تان را درگیر می‌کند
وی گفت: درماتیت سبورئیک در آقایان بیش از خانم‌ها شیوع‌ دارد؛ همچنین پوست‌های چرب، نوزادان و بزرگسالان بین ۳۰ تا ۶۰ سال بیشترین آمار مبتلایان به این اختلال را دارند.
صادقی نیا درباره درمان این نوع بیماری اظهار کرد: درماتیت سبورئیک خود به خود بهبود پیدا خواهد کرد؛ اگر موضع دردناک و متورم شده و یا ترشح پیدا کند، در صورتی که مشکوک به عفونت باشد باید به پزشک مراجعه شود، این اختلال ممکن است در اکثر مواقع به یک بیماری مزمن تبدیل شده و یا تا آخر عمر همراه بیمار مانده و به صورت دوره‌ای فعال و شعله ور شود.
بیشتر بخوانید:‌ هرآنچه درباره خارش پوست سر باید بدانید
وی گفت: خبر خوب به مبتلایان این بیماری کنترل آن است؛ درمان‌ها به ۲ شکل صورت می‌گیرد؛ درمان نسخه‌ای با تجویز پزشک یا او تی سی دکانتر که نیازی به نسخه پزشک ندارد.
راه درمان با توجه به شدت ضایعات پوست انتخاب می‌شود و در این بین مراقبت موضع مورد نظر مهم است.
شست و شو آن با آب گرم و استفاده از شوینده مناسب که باعث کنترل چربی و حذف سلول‌های مرده می‌شود هم نقشی بسیار مهم در درمان دارند.که
صادقی نیا متذکر شد: اولین قدم در درمان این بیماری تغییر سبک زندگی است،‌ همچنین حساسیت در انتخاب لوازم بهداشتی در
انتهای پیام/