مصرف آب در جنوب شرق تهران نسبت به میانگین کشوری ۴۰ درصد بالاتر است
مدیرعامل آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران با بیان این که سرانه آب تجدید شونده در کشور برای سال ۱۳۷۵ از ۲۱۶۰ متر مکعب برای هر نفر به کمتر از ۱۷۰۰ متر مکعب در سال ۱۳۹۵ رسیده است، گفت: بیشتر شهرهای کشور در مرز تنش آبی قرار دارند.

مدیرعامل آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران با بیان این که سرانه آب تجدید شونده در کشور برای سال ۱۳۷۵ از ۲۱۶۰ متر مکعب برای هر نفر به کمتر از ۱۷۰۰ متر مکعب در سال ۱۳۹۵ رسیده است، گفت: بیشتر شهرهای کشور در مرز تنش آبی قرار دارند.
به گزارش ایسنا، علیرضا کارگری در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران طی سخنانی با اشاره به اینکه سرانه آب تجدید شونده در کشور برای سال ۱۳۷۵ از ۲۱۶۰ متر مکعب برای هر نفر به کمتر از ۱۷۰۰ متر مکعب در سال ۱۳۹۵ رسیده است، گفت: بیشتر شهرهای کشور در مرز تنش آبی قرار دارند.
وی با بیان اینکه در بخش مصرف آب شرب شهری بیشتر شهرستانهای کشور مصرف سرانه بالاتر از ۲۰۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز را دارند، افزود: این در حالی است که الگوی جهانی برای اقلیم خشک و نیمه خشک ۷۵ لیتر میباشد.
کارگری بیان کرد: دما یکی از متغیرهای تأثیرگذار در میزان مصرف آب است، چرا که یکی از مصارف در بخش خانگی برای استحمام مورد استفاده قرار میگیرد و در فصل گرم استفاده از سیستمهای سرمایشی و کولرهای آبی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند.
وی با قدیمی خواندن تکنولوژی کولرهای آبی افزود: امروز شاخص مصرف آب در دنیا به سمت کاهش پیش میرود و تکنولوژی در راستای کاهش مصرف گامبر میدارد، اما در کولرهای آبی چنین مطلبی را شاهد نیستیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران با اشاره به بارشهای مناسب ابتدای سال ادامه داد: تغییرات اقلیمی سبب تغییر نوع بارشها شده است و به جای اینکه به صورت ملایم در بازه ای از زمان ببارد در مدت زمان کم و با شدت بیشتر بارشها را داریم.
وی گفت: ما بیش از ۱۷ سال خشکسالی داشتیم و تابع مصرف نسبت به تغذیه سفرهها پایین است، در شریف آباد و حصارامیر پاکدشت چاهها ۳۰۰ متری هستند و ارتفاع آبخوان هر سال حدود ۲ متر پایین رفته است.
مدیر عامل شرکت آبفای جنوب شرق استان تهران با بیان اینکه رشد جمعیت در استان تهران مثبت است، عنوان کرد: مهاجرپذیری استان تهران سبب افزایش جمعیت شده و تقسیم منابع محدود بین جمعیت زیاد سخت میشود و منابع آب تجدیدپذیر کشور ۱۷۰۰ مترمکعب به ازای هر نفر در سال ۹۵ بوده است، اما این عدد در سال ۹۸ به نزدیک ۱۳۵۰ رسیده است و تا سال ۱۴۰۰ به ۱۳۰۰ مترمکعب خواهد رسید که این مقدار مرز تنش آبی بوده و مدیریت مصارف آب در کشور ضروری است.
کارگری گفت: ما میتوانیم با همین منابع آبی بیش از ۲ برابر جمعیت را پاسخگو باشیم به شرطی که بتوانیم منابع مالی را مدیریت کنیم و استاندارد کشوری ما مصرف هر نفر ۱۵۰ لیتر در ۲۴ ساعت است که این رقم در جنوب شرق استان تهران به ۲۰۷ لیتر به ازای هر نفر رسیده است که نسبت به میانگین کشوری ۴۰ درصد بالاتر است و همین الان در شهر پاکدشت بیش از ۱۲۵۰ لیتر در ثانیه مصرف آب را داریم.
انتهای پیام