خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فرایند مدیریتی در کشور کاستی‌هایی دارد - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 28 مهر 1403 - 09:53
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: باید مراکز دانشگاهی متناسب با جایگاه و ظرفیت استان یا شهرستان، نیروی متخصص آموزش دهند؛ ظرفیت مناطق مختلف کشور از نظر نیاز به نیروی متخصص و آموزش دیده متفاوت است.
اسلامي،تحقيقات،مركز،مجلس،مديريتي،آموزش،كشور،تقنيني،نهاوندي،ف ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت الاسلام علی نهاوندی در نشست گروه مطالعات مدیریتی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم، گفت: کشور ما از نظر منابع انسانی، مالی، فیزیکی و ظرفیت های جغرافیایی چنان ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد که قادر است تا چندین نسل کشور را تامین کند ولی متاسفانه از نظر فرایند مدیریتی دچار کاستی هستیم.
وی افزود: در ارتباط با سرمایه های انسانی کشور و توزیع منابع انسانی با وجودی که قوانینی هم وضع شده، دچار مشکلات اساسی هستیم، بنابراین باید خلاء ها را در این حوزه‌ها شناسایی و از بعد قانونی برای آنها چاره اندیشی کرد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی راهکارها در حوزه آموزش است که باید مراکز دانشگاهی متناسب با جایگاه و ظرفیت استان یا شهرستان، نیروی متخصص آموزش دهند، ظرفیت مناطق مختلف کشور از نظر نیاز به نیروی متخصص و آموزش دیده متفاوت است، باید نسبت به این حوزه‌ها برنامه ریزی شود و اگر نیازمند قانونگذاری است و یا قوانین موجود دچار اشکال است باید به صورت دقیق و فنی دنبال شود.
نهاوندی عنوان کرد: این وضعیت در ارتباط با سرانه دانش آموزان به معلمان و نرخ سواد آموزی بر اساس سند تحول آموزش و پرورش نیز وجود دارد، در برخی زمینه ها نواقص مدیریتی و حکمرانی دیده می شود که نیازمند ورود تقنینی جهت شناسایی مشکل و رفع آن هستیم.
وی گفت: بسیاری از مباحث مدیریتی، حوزه های کلانی را در برمی گیرد و چند بعدی است، گروه مدیریت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس باید به صورت ویژه، ابعاد قانونی آن موضوع را دنبال کند، سایر مراکز تحقیقاتی به اقتضای مسئولیت و فعالیت خود، بخشی از این مباحث را تکمیل کنند تا به یک ایده نهایی برسیم.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی افزود: فعالیت گروه های علمی این مرکز باید با سه گانه دین و شریعت به معنای عام، فقه به معنای خاص و قانون تلاقی پیدا کند و همه باید فضای تحقیق خود را به سمت و سوی قانونگذاری سوق دهند.
نهاوندی بیان کرد: اشراب فقه و شریعت اسلامی در قوانین مصوب مجلس، پالایش و ارزیابی قوانین موجود، شناسایی و رفع خلاء های تقنینی در حوزه مدیریتی، توجه به تکنولوژی های جدید و مباحث نوظهور از بعد تقیننی، تمرکز بر مساله محوری و نتیجه گرایی و توجه به سه ضلع "دین، فقه و قانون" در تحقیقات و پژوهش‌ها در این دوره مورد انتظار است.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: تکنولوژی های جدید از جمله هوش مصنوعی و متاورس در آینده صحنه مدیریت کلان زندگی را دچار تغییر خواهند کرد، ما باید برای هر سناریویی پیش بینی تقنینی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نمونه‌ای در مجالس کشورهای اسلامی ندارد و با عملکرد موفق خود می‌تواند به عنوان الگو معرفی شود.
انتهای پیام/