خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 14 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ماموریت هیجان‌انگیز «اروپا کلیپر» به سوی مشتری آغاز شد

مشرق | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 23 مهر 1403 - 22:12
موشک فالکون هوی، کاوشگر «اروپا کلیپر» ناسا را به سوی قمر «اروپا» متعلق به سیاره «مشتری» پرتاب کرد.
پرتاب،موشك،اروپا،كليپر،دقيقه،فالكون

به گزارش مشرق، ماموریتی که بسیاری از علاقه‌مندان فضا منتظر آغاز آن بودند، بالاخره به سوی مقصد روانه شد.
اسپیس نوشت: کاوشگر اروپا کلیپر(Europa Clipper) ناسا امروز ۱۴ اکتبر از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا با موشک فالکون هوی(Falcon Heavy) شرکت اسپیس‌ایکس(SpaceX) پرتاب شد و یک ماموریت اخترزیست‌شناسی مورد انتظار را به قمر اروپا آغاز کرد.
زمانی که ۲۷ موتور مرلین مرحله اول موشک روشن شدند، موشک در ساعت ۱۲:۰۶ به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹:۳۶ به وقت تهران) از سکوی پرتاب ۳۹A بلند شد و اروپا کلیپر را به آسمان فرستاد.
دررول نیل(Derrol Nail) مفسر پرتاب ناسا در حالی که موشک از روی سکو بلند می‌شد، گفت: پرتاب فالکون هوی به همراه اروپا کلیپر، اسرار اقیانوس بزرگی را که زیر پوسته یخی قمر اروپا پنهان شده است، آشکار خواهد کرد.
موتورهای دو تقویت‌کننده جانبی فالکون هوی تقریبا سه دقیقه پس از پرواز، از هسته مرکزی موشک جدا شدند و این فرآیند یک دقیقه دیگر ادامه یافت.
جدایی مرحله دوم موشک از هسته آن حدود چهار دقیقه پس از پرتاب رخ داد.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، اروپا کلیپر ۵۸ دقیقه پس از پرتاب در نقطه مورد نظر در یک مسیر میان‌سیاره‌ای مستقر خواهد شد.