خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 11 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مرمت بنای مقبره مرشد شهر ماهان آغاز شد

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 16 مهر 1403 - 10:18
کرمان_مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهر ماهان گفت: اولین فاز مرمت بنای مقبره مرشد ماهان از محل اعتبارات ملی مرمت ابنیه تاریخی این شهر آغاز شد.
مرمت،مقبره،گنبد،ماهاني،ماهان،مرشد،بنا

به گزارش خبرنگار مهر، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان، امین ماهانی، صبح دوشنبه با بیان اینکه عملیات مرمت مقبره مرشد ماهان با تخصیص اعتبار ۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی شروع شده است گفت: این فاز مرمت شامل شامل مرمت گنبد، جداره، بندکشی، اندود کاری و استحکام بخشی بنا می‌باشد.
وی افزود: مقبره مرشد مربوط به اواخر دوره قاجار و ابتدای پهلوی اول بوده که به صورت یک گنبد چهار طاقی ساخته شده و برای اولین بار در طی ۱۰۰ سال گذشته مرمت می‌شود.
ماهانی، تصریح کرد: این بنا که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بخشی از مجموعه تاریخی شامل گنبد مقبره، کاروانسرا، خانقاه و چند خانه باغ تاریخی می‌باشد که در مسیر قنات فرمیتن و کاروان‌های ماهان به بم و جیرفت قرار داشته است.
وی افزود: فازهای عملیات بهسازی و ایجاد فضای سبز پیرامونی توسط مشاور تهیه شده که در مراحل تعریف شده بعدی عملیاتی می‌شود.