خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 17 آبان 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حمایت فرانسه و نروژ از دبیرکل سازمان ملل

مشرق | بین‌الملل | پنجشنبه، 12 مهر 1403 - 22:23
فرانسه و نروژ روز پنجشنبه حمایت خود را از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرده و اسرائیل را به دلیل عنصر نامطلوب اعلام کردن وی و جلوگیری از ورود او به تل آویو محکوم کردند.
ملل،سازمان،صهيونيستي،متحد،رژيم،دبيركل،عمليات،امنيت،نامطلوب،ع ...

به گزارش مشرق، وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه ای اعلام کرد که فرانسه از تصمیم غیرموجه و مخرب اسرائیل برای اعلام آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به عنوان عنصر نامطلوب متاسف است.
در این بیانیه آمده است: «ما مجدداً بر حمایت و اعتماد کامل خود به دبیرکل سازمان ملل تأکید می‌کنیم.»
فرانسه با تاکید بر تعهد خود به منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی و اهمیت پایبندی به تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل متحد در زمینه حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، تاکید کرد: سازمان ملل نقش اساسی در ثبات منطقه ایفا می‌کند.
یوناس گار استور، نخست وزیر نروژ نیز در حساب کاربری خود در رسانه ایکس نوشت : «نروژ در دفاع از منشور سازمان ملل و تلاش‌های آنتونیو گوترش برای حفظ صلح و امنیت، قاطعانه از وی حمایت می کند.»
وی تاکید کرد: من به شدت با تلاش های اسرائیل برای تضعیف شورای امنیت و سازمان ملل مخالفم.
نخست وزیر نروژ در ادامه نوشت: بحران هایی که با آن مواجه هستیم، از جمله در خاورمیانه، نیازمند یک سازمان ملل قوی با حمایت اعضای آن است.
عنصر نامطلوب (به لاتین: Persona non grata ) اصطلاحی در حقوق بین‌الملل است که ممکن است از سوی دولتی دربارهٔ شهروندان دیگر دولت‌ها و به ویژه دیپلمات‌ها به کار رود.
کسی که عنصر نامطلوب شناخته شده‌است حق ورود یا اقامت در کشور پذیرنده را ندارد
پیش از این یسرائیل کاتس وزیر خارجه رژیم صهیونیستی ورود دبیرکل سازمان ملل متحد به سرزمین‌های اشغالی را ممنوع کرد و او را عنصر نامطلوب خواند.
این تصمیم با واکنش شماری از کشورهای جهان مواجه شده و آن را مغایر تلاش‌ها برای رسیدن به صلح در منطقه توصیف کرده‌اند.
البته این برای نخستین بار نیست که رژیم صهیونیستی دبیرکل سازمان ملل متحد را مورد حملات لفظی قرار می‌دهد.
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی پیش تر در واکنش به اظهارات گوترش درباره ریشه عملیات طوفان الاقصی و سابقه جنایات صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین، خواستار استعفای وی از جایگاه دبیرکل سازمان ملل متحد شده بود.
کاتس هم اینک ادعا کرده است: هر کس نتواند به صراحت عملیات موشکی ایران علیه اسرائیل را محکوم کند، شایسته پا گذاشتن در اسرائیل (سرزمین‌های اشغالی) نیست.
موشک‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامگاه سه‌شنبه دهم مهر ۱۴۰۳ در عملیات وعده صادق ۲ با رمز مبارک یا رسول‌الله، اهداف امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را مورد اصابت قرار دادند که ۹۰ درصد شلیک‌ها با موفقیت به اهداف اصابت کرد و رژیم صهیونیستی از تسلط اطلاعاتی و عملیاتی جمهوری اسلامی ایران به وحشت افتاد.
این عملیات با تصویب شورای عالی امنیت ملی و ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح و حمایت و پشتیبانی ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت دفاع صورت گرفت.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرده است چنانچه رژیم صهیونیستی به این عملیات که منطبق بر حقوق قانونی کشور و قوانین بین المللی است واکنش نظامی نشان دهد با حملات کوبنده و ویرانگر بعدی مواجه خواهد شد.