استان مرکزی در حوزه کشاورزی هم حرف برای گفتن دارد
رئیس سازمان مدیریت برنامه و بودجه استان مرکزی گفت: استان مرکزی نسبت به کشور در بخش صنعت جلوتر است، اما این استان علاوه بر صنعتی بودن در حوزه کشاورزی حرف برای گفتن دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، نوربخش عسکری پیش از ظهر امروز در نشست ستاد هماهنگی سرشماری عمومی کشاورزی 1403 استان مرکزی اظهار کرد: یکم شهریورماه فرمان اجرای سرشماری از سوی ریاست جمهور صادر و به همه دستگاهها ابلاغ شد که تمام امکانات و تجهیزات خود را برای این مهم در اختیار فرمانداریها قرار دهند، سرشماری کشاورزی در تمام نقاط روستاها و شهرها برگزار میشود، بیش از 4 میلیون بهرهبردار کشاورزی وجود دارد که 90 درصد آنها در مناطق روستایی ساکن هستند.
وی افزود: امسال ششمین سرشماری کشاورزی برگزاری میشود، در سالهای گذشته سرشماری به صورت پرسشنامه و کاغذی و سال 93 سرشماری به وسیله تبلت اجرا شد و امسال نیز به همین شیوه برگزار خواهد شد، تمام آمارگیران براساس دستورالعمل مرکز آمار اقدام به شماری خواهد شد و به صورت روزانه سرشماری رصد میشود.
رئیس سازمان مدیریت برنامه و بودجه استان مرکزی تصریح کرد: سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد(فائو)کشورهای عضو را به برگزاری سرشماری تشویق کرده است، چراکه این مهم در رصد برنامههای بین المللی و پیشرفت کشورها مورد استفاده قرار می گیرد.
عسکری عنوان کرد: فهرست بهرهبرداران باید استخراج شود تا براساس برنامهریزیهایی که انجام میشود جامعه هدف را از نظر آموزش، سطح سواد و سن تقسیمبندی کنند، سرشماری در برخی از کشورها به صورت ترکیبی کاغذی و الکترونیک و برخی از کشورها به صورت نمونهگیری و دادههای ثبتی انجام میشود و در کشور ایران امسال سرشماری به وسیله تبلت انجام میشود.
وی ادامه داد: جمعیت دنیا حدود 8 میلیارد نفر است که سهم ایران 1.06 نفر است و رتبه هفدهم از نظر جمعیت به کشور ایران اختصاص دارد، 26 درصد شاغلان بخشهای مختلف دنیا را شاغلان بخش کشاورزی تشکیل میدهند که در ایران 15 درصد مربوط به شاغلین بخش کشاورزی است.
رئیس سازمان مدیریت برنامه و بودجه استان مرکزی بیان کرد: بیشترین ارزش افزوده در بخش کشاورزی مربوط به حوزه زراعت و باغبانی است، در استان 12.7 سهم اشتغال مربوط بخش کشاورزی، 42.3 درصد مربوط به بخش خدمات و 45 درصد به مربوط به بخش صنعت است، استان مرکزی نسبت به کشور در بخش صنعت جلوتر است.
بنابراین استان علاوه بر صنعتی بودن در حوزه کشاورزی حرف برای گفتن دارد.
علی صفری، رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی در این نشست گفت: استان مرکزی علاوه بر شهرت و قابلیت صنعتی، استانی کشاورزی با پتانسیلهای فراوان در این بخش است که در تامین امنیت غذایی جامعه نقش موثری دارد، بخش کشاورزی این استان در تامین بسیاری از کالاهای اساسی، معین استان تهران است.
ویافزود: استان مرکزی در بسیاری از محصولات تولیدی، 20 تا 80 درصد مازاد دارد، به طور مثال، تولید امروز مرغ استان 220 تن است اما نیاز داخل کمتر از 100 تن است که مازاد بر نیاز استان به استانهای دیگر صادر میشود.
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: گستردگی تشکیلات اداری جهاد کشاورزی استان مرکزی 29 مرکز و مدیریت جهاد کشاورزی در 12 شهرستان است که میتوان از این ظرفیت مهم برای هرچه بهتر برگزار شدن سرشماری عمومی کشاورزی بهرهگیری کرد.
انتهای پیام/711/