انتقاد رئیس شورای اسلامی استان اصفهان از رد طرح جامع مدیریت شهری و روستایی در مجلس
رئیس شورای اسلامی استان اصفهان با انتقاد از رد طرح جامع مدیریت شهری و روستایی در مجلس گفت: با وجود تلاش همه جانبه شوراها و برکات و ثمرات این طرح و مسیر طولانی و کارشناسی که طی کرده بود در مجلس رد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، عبدالله کیانی ظهر امروز شنبه در اجلاس شورای اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه مسائل حوزه بهداشت و درمان مسائل بسیار مهم، حیاتی و البته پیچیدهای است، اظهار داشت: سلامت یکی از مهمترین حقوق شهروندی است که باید از آن مراقبت کنیم و بدون شک مهمترین چالش بر سر راه نظام سلامت ایران افزایش هزینهها است.
وی افزود: گسترش مداوم فنآوریهای جدید و گران قیمت سلامت، افزایش انتظارات جوامع از نظامهای سلامت و رشد بیماریهای مزمن و سخت درمان در میان مردم، از دلایل مهم این رشد شدید بوده است و این موضوع باعث شده است که نظام سلامت در بخشهای مختلف با مشکلات زیادی مواجه گردد.
مردم نباید به دلیل هزینههای درمان زیر خط فقر بروند
رئیس شورای اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه نظام ارائه خدمات درمانی ایران در حال حاضر با چالش تداوم خدمات مواجه است، تصریح کرد: نباید سهم بیماران از پرداخت هزینههای بهداشت و درمان به قدری زیاد باشد که مردم، تنها به دلیل هزینههای بهداشت و درمان زیر خط فقر بروند.
وی ادامه داد: عدالت در بهرهمندی از خدمات درمانی و عدالت مالی در پرداخت هزینههای سلامت باید مورد ارزیابی مجدد قرار گیرد و سازمانهای بیمهگر در ایفای نقش اصلی خود که حفاظت از بیماران در برابر هزینههای غیر قابل پیشبینی است باید موثرتر عمل کنند.
کیانی با بیان اینکه روشن است که همه بخشهای نظام سلامت کشور به نحوی تحت تأثیر مشکلات اقتصادی قرار دارند، گفت: برخی از این مشکلات، از مشکلات ساختاری و درونی هر بخش ریشه گرفته است و برخی از دیگر بخشهای نظام سلامت به آنها تحمیل شده است و برخی نیز از مدیریت و سیاستهای کلان سلامت منشأ گرفتهاند.
وی ادامه داد: اجرای سیاستهای مبتنی بر بازار، ضمن بهبود دسترسی بیماران به فراوردههای دارویی جدید و گران قیمت خارجی، باعث افزایش قابل توجه هزینههای دارویی کشور شده و این هزینهها بسیار افزایش داشته است که بخش قابل توجهی از این هزینهها مبتنی بر نیاز نیست و میتواند به صورت کارآمدتری هزینه شود.
رئیس شورای اسلامی استان اصفهان خاطرنشان کرد: با این وجود، به دلیل عدم توان سازمانهای بیمهگر برای پوشش مناسب داروهای موجود، سهم بیماران از پرداخت هزینههای دارویی نیز به طور قابل ملاحظهای افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه سازمانهای بیمهگر نیز از مشکلات ساختاری فراوانی رنج میبرند، گفت: تعدد سازمانهای بیمهگر، همپوشانی بیمهشدگان و عدم استفاده از ارزیابیهای اقتصادی برای تحت پوشش قرار دادن خدمات، از جمله مشکلات ساختاری هستند که چالشهای اقتصادی زیادی را به آنها تحمیل کردهاند.
کیانی با بیان اینکه تا کنون تلاشهای زیادی برای رفع این مشکلات صورت گرفته است، گفت: در بخشهای خدمات درمانی، دارویی و پوشش بیمهای، گسترش قابل توجهی رخ داده است اما هنوز دستاوردهای قابل انتظار برآورده نشده و واقعیت این است که بدون توجه کافی به علت بروز مشکلات، تلاشهای انجام شده برای برطرف کردن آنها موفق نخواهد شد.
لزوم اعمال اصلاحات اساسی در زمینه مدیریت بیمارستانی
وی با بیان اینکه همچنین ندادن بهای کافی به همه عوامل مؤثر در پیشبرد اهداف، دستیابی به آنها را زیر سؤال خواهد برد، تصریح کرد: به غیر از نداشتن منابع مالی پایدار در حوزه سلامت، کیفیت خدمات درمانی نیز جای سوال دارد، هرچند قدمهای موثری در این زمینه برداشته شده است اما باید با اجرای استانداردها، راهنماهای بالینی و اجرای دقیقتر ارتقای بیشتری پیدا کند.
رئیس شورای اسلامی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در زمینه مدیریت بیمارستانی نیز باید اصلاحات اساسی صورت پذیرد، در حال حاضر بیمارستانهای ما اختیارات کافی ندارند و نوع مدیریتشان نیز به لحاظ دانش و مهارت در مدیریت و هم به لحاظ مسئولیت و وظایف به تحول جدی نیازمند است.
وی ادامه داد: ساختار جوان جمعیت کشور در حال حاضر بیانگر این واقعیت است که ایرانیان نسبت به جوامع پیرتر، به خدمات درمانی کمتری نیاز دارند و این موضوع فرصت بسیار مغتنمی را برای سیاستگذاران و تصمیم گیران نظام سلامت فراهم میآورد که دست مدیران را برای انجام اصلاحات راهبردی در نظام سلامت تا حدودی باز میگذارد.
کیانی با بیان اینکه اما این زمان بسیار گذرا و فرصت در این زمینه در حال اتمام است، گفت: سالمندی جمعیت در ایران با شیب تندی در حال وقوع است، لیکن هنوز برنامهریزی و تمرکز کافی در این زمینه صورت نگرفته و ساماندهی امور سالمندان از پشتوانه قانونی کافی برخوردار نیست.
وی ادامه داد: تحلیل وضعیت فعلی و دورنمای آینده حاکی از وجود چالشها و مشکلات فراوان در حال حاضر و پیچیدهتر شدن و گسترش یافتن چالشها و مشکلات در آینده نه چندان دور است به همین دلیل توجه جدی به ساماندهی، حمایت و ارتقاء سلامت سالمندان، گرچه دیرهنگام ولی امری اجتنابناپذیر است.
رئیس شورای اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه شوراها به عنوان بزرگترین نهاد برآمده از مردم میتوانند در مسائل مرتبط بهداشت کمک موثری به نظام سلامت کشور انجام دهند، تصریح کرد: دولتی بودن بخش سلامت باعث شده تا کارایی آن کاهش یابد و ضرورت دارد تا موانع گسترش بخش خصوصی و استفاده از ظرفیتهای مردمی در مسائل مرتبط به سلامت فراهم گردد.
وی پیرامون مسائل استان نیز تصریح کرد: اولین مورد انتقاد از نمایندگان محترم مجلس در خصوص رد طرح جامع مدیریت شهری و روستایی است که متأسفانه با وجود تلاش همه جانبه شوراها و برکات و ثمرات این طرح و مسیر طولانی و کارشناسی که طی کرده بود در مجلس رد شد.
کیانی با بیان اینکه قدرت و اقتدار شوراها در واقعیت قدرت و اقتدار مردم است، گفت: دولت نباید از واگذاری امور به شوراها هراس داشته باشد چراکه برای توسعه کشور راهی جز محلیسازی و توجه به مدیریتهای محلی وجود ندارد ولی متاسفانه حوزه اختیارات شوراها هر روز کمتر شده است و قانونگذار نسبت به شوراها بیمهری روا داشته است.
شوراهای اسلامی اجازه ندهند دامن شورا به مسائل سیاسی و باندبازی و جناح بندیها آلوده شود
وی ادامه داد: بی مهری و کم توجهی به شوراها بدون شک مانع پیشرفت، توسعه و رفاه کشور خواهد شد و رد این طرح واقعا جفا و ظلم به شوراها بوده و مدیریت دولتی امروزه نه در ایران که در دنیا عدم کارایی و بهرهوری خود را نشان داده است.
رئیس شورای اسلامی استان اصفهان خاطرنشان کرد: دولت باید وظایف اضافه در اجرا را از دوش خود بردارد و این وظایف را به مدیریتهای محلی و شوراها واگذار کند.
وی پیرامون انتخابات مجلس شورای اسلامی سال جاری نیز گفت: درخواستی که از شوراهای اسلامی دارم این است که به هیچ وجه اجازه ندهند دامن شورا به مسائل سیاسی و باندبازی و جناحبندیها آلوده شود؛ شوراها به هیچ وجه نباید در مسایل سیاسی دخالت کنند و خدا ناکرده به گونهای نشود که از یک فرد خاص یا یک جریان خاص حمایت شود و در این راه از منابع عمومی که در اختیارشان است استفاده نادرست شود.
کیانی در پایان گفت: عضو شورا در جایگاه یک فرد حقیقی و در جایگاه شخصی میتواند نظر خودش را داشته باشد و از منابع شخصی نیز شاید بخواهد یک فردی کمکی بکند، شاید منش سیاسی و راه روشی را بیشتر دوست داشته باشد اینها مساله نیست و حق افراد است که منش و بینش خاص خودش را داشته باشند اما در جایگاه حقوقی و شورایی این اجازه را ندارد که از جایگاه خود به نفع یا علیه شخصی استفاده کند.
انتهای پیام/