سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لزوم ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزه محصول کشاورزی هلو

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 26 شهریور 1403 - 13:01
سامان-مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان گفت: یکی از موضوعات ضروری، لزوم ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزه پسماندها، ضایعات و محصول کم شده باغات هلو است که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.
برداشت،هلوي،هلو،سامان،شهرستان،استان،باغات،ارقام،ادامه

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الله رئیسی ظهر امروز دوشنبه در آئین آغاز برداشت محصول هلو از باغات استان چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: ارقام هلوی تولیدی استان که جنبه تازه خوری دارند عمدتاً ارقام کاردی، زعفرانی و بلخی هستند.
وی افزود: همچنین هلوی انجیری و شلیل در چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود، رقم غالب باغات هلوی این استان رقم زعفرانی است که غالباً به صورت هسته جدا و دیررس هستند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان ادامه داد: هلوی تولیدی در این استان در کل کشور خصوصاً استان‌های مرکزی و تهران توزیع می‌شود و معمولاً از مردادماه که ارقام زودرس برداشت می‌شود تا نیمه دوم مهرماه که ارقام دیرس برداشت می‌شوند، زمان عرضه هلوی استان است.
رئیسی عنوان کرد: یکی از موضوعات ضروری، لزوم ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزه پسماندها، ضایعات و محصول کم شده باغات هلو است که نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.
وی خاطرنشان کرد: از همه سرمایه‌گذاران در حوضه کنسانتره پوره و همچنین صنایع جانبی هسته هلو، سرشاخه‌ها و ضایعات درختی در تولید ماده عالی و بی و کمپوست‌ها برای سرمایه‌گذاری دعوت می‌شود.
در ادامه سمیرا بهامیر کارشناس باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سامان، اظهار کرد: از مجموع ۱۸ هزار هکتار باغات سطح شهرستان سامان حدود ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار مربوط به کشت هلو است و عملکرد به صورت میانگین ۱۸ تن در هکتار است.
وی افزود: به صورت تقریباً برداشت ما حدود ۴۰ هزار تن در سال است، با توجه به نوع رقم هلو زودرس، میان‌رس داره و دیررس، برداشت از اواسط مردادماه آغاز می‌شود و تا اواسط مهر ماه ادامه دارد.
کارشناس باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سامان ادامه داد: میزان اشتغال‌زایی در باغ هلوی شهرستان سامان به صورت مستقیم ۲ هزار نفر است که در زمان برداشت به ۱۰ هزار نفر افزایش پیدا می‌کند و بیشترین محصول برداشت شده به اکثر نقاط کشور صادر می‌شود.