خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 18 مهر 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

واردات سالانه ۱۸ میلیون تن غلات به کشور

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | شنبه، 17 شهریور 1403 - 15:00
عضو انجمن صنفی آردسازان گفت: بنابر آمار سالانه ۱۷ تا ۱۸ میلیون تن غلات به کشور وارد می‌شود.
غلات،تأمين،بازار،كشور،ايران،نان،كنفرانس،خودكفايي،غذايي،امنيت ...

علیرضا کریمی، رئیس کانون هماهنگی زنجیره گندم، آرد و نان در نشست خبری امروز درباره اهداف کنفرانس غلات گفت: بارها موضوع خودکفایی هر یک از محصولات اساسی در کشور مطرح شده که در برخی هم این خودکفایی محقق شده است، اما زمانی این خودکفایی مفید است که پایدار باشد.
به گفته او، هنگامی تولید پایدار محقق می‌شود که از مرحله کاشت تا بازار، نیازمندی‌ها به طور شفاف مشخص باشد.
خودکفایی نیاز به زیرساخت دارد و این زیرساخت‌ها باید از تأمین بذر تا آمایش سرزمین و نظام سهام داری در مزرعه مجدد مورد بازنگری قرار گیرد.
رئیس کانون هماهنگی زنجیره گندم، آرد و نان ادامه داد: تعامل بین این ۳ ضلع یکی از اهدافی است که در کنفرانس غلات پیگیری می‌شود و شاه بیت آن نان به عنوان محصول نهایی است.
او با بیان اینکه قیمت تمام شده نان در کشور بالاست، افزود: قیمت تمام شده نان به لحاظ کیفیت جای کار دارد.
ما باید به سمت و سویی حرکت کنیم که در زنجیره تأمین، قیمت تمام شده نان کاهشی باشد.
فراوانی و در دسترس بودن کالا شاخصه مهم تامین امنیت غذایی
در ادامه محمدرضا مرتضوی، عضو انجمن صنفی آرد سازان ایران گفت: ایران با جمعیتی بالاتر از ۸۰ میلیون نفر یکی از قطب‌های جهانی در مصرف غلات به شمار می‌رود، بنابراین ضرورت دارد تا با افزایش سطح آگاهی، دولتمردان تصمیمات درست‌تری اتخاذ کنند.
او با بیان اینکه سالانه بین ۱۷ تا ۱۸ میلیون تن غلات وارد کشور می‌شود، افزود: با توجه به نوسان اقلیمی و شرایط داخلی در بخش خودکفایی کالاهای اساسی، این عدد می‌تواند به حداقل برسد.
لذا ساماندهی این بازار و هزینه کرد حداقل ارز با آگاهی از روند جهانی بازار غلات شدنی است.
رئیس انجمن صنفی آردسازان ایران با اشاره به شرکت‌های دولتی تأمین کننده غلات افزود: در حوزه غلات تصمیمات مهمی در شرکت پشتیبانی امور دام گرفته می‌شود.
در حال حاضر بزرگ‌ترین شرکت‌های زیان‌ده همین شرکت‌های دولتی هستند که علم و آگاهی درستی از وضعیت بازار جهانی غلات ندارند.
مرتضوی ادامه داد: یکی از شاخص‌های مهم در تأمین امنیت غذایی، فراوانی و در دسترس بودن کالاها با قیمت مناسب برای جامعه است.
این یک واقعیت است که به لحاظ زمین، آب و شرایط اقلیمی توانمندی کشور در تأمین امنیت غذایی مشخص است.
در کنار این موضوع ما نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های موجود نیز استفاده بهینه کنیم.
به عنوان مثال، عراق بزرگترین واردکننده آرد در همسایگی ایران است اما سهم ایران در این بازار صفر است چون تصمیمات درست و به هنگام گرفته نمی‌شود.
به گفته او، یکی از شاخص‌ها در تأمین امنیت غذایی رعایت قانون و استانداردهای کشور برای تأمین، نگهداری و خرید کالاهای اساسی است که متأسفانه وزارت جهاد کشاورزی در مورد گندم در تعیین میزان افت، قانون را رعایت نکرده و این امر در آینده تأثیر منفی در بازار کالاهای اساسی خواهد داشت.
مرتضوی با بیان اینکه شرکت‌های دولتی خریدار غلات دارای سیلو نیستند، افزود: سازمان تعاون روستایی کشور سالانه میلیون‌ها تن واردات غلات دارد بدون این که سیلویی داشته باشد.
عضو انجمن صنفی آردسازان ایران با تاکید بر اینکه بزرگ‌ترین چالش آینده کشور همین شرکت‌های دولتی زیان‌ده در حوزه غلات هستند، گفت: یکی از راهکارهای برون رفت از وضعیت موجود واگذاری امور به خود مردم است.
در ادامه شریف نظام مافی از دست‌اندرکاران حوزه غلات گفت: هر ساله کنفرانس بین‌المللی غلات در کشورهای مختلف برگزار می‌شود اما چند سالی است که از ایران دعوت به عمل نمی‌آید.
به گفته او، پس از اعمال تحریم در واقع حضور ایران در این کنفرانس جهانی ممنوع شد.
پس از این مسئله فعالان این حوزه تصمیم گرفتند در راستای تأمین امنیت غذایی و غلات مورد نیاز کشور در داخل کنفرانس برگزار شود.
این امر در حال انجام است و حتی از فعالان این حوزه در کشورهای مختلف نیز دعوت می‌شود.
مافی ادامه داد: زمینه‌های کار همان سرفصل‌های بین‌المللی در بخش نوآوری برای تأمین غلات مورد نیاز است زیرا هر روز اتفاق‌های جدیدی در بازار غلات جهان رخ می‌دهد که لازم است برای تأمین ذخایر استراتژیک و آینده بازار از این مباحث دور نباشیم.
او با اشاره به تأمین محصولات اساسی ذرت، گندم، جو و خوراک دام که پیش‌بینی شده امسال برنج هم به آن اضافه شود از جمله مباحث قابل پیگیری در کنفرانس غلات دانست.
خبرنگار: آزاده محبی