خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 17 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آمریکا و عراق بر سر خروج نظامیان ائتلاف توافق کردند

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | جمعه، 16 شهریور 1403 - 20:23
چندین منبع تائید کردند که بغداد و واشنگتن توافق کردند نظامیان ائتلاف بین‌المللی به سرکردگی آمریکا تا اوایل سال جدید میلادی از عراق خارج شوند.
عراق،خروج،ائتلاف،واشنگتن،توافق،آمريكايي،روابط،ماه،اعلام

چندین منبع آگاه گفتند که واشنگتن و بغداد بر سر طرحی برای خروج نیرو‌های ائتلاف به رهبری آمریکا از عراق به تفاهم رسیده اند.
بر اساس گزارش رویترز، این منابع توضیح دادند که این طرح شامل خروج صد‌ها نیروی ائتلاف تا سپتامبر ۲۰۲۵ و بقیه تا پایان سال بعد است.
توافقات گسترده‌ای در مورد این طرح وجود دارد و در انتظار تایید نهایی دو کشور و تعیین تاریخی برای اعلام آن است.
در همین راستا یک مقام ارشد آمریکایی گفت: ما به توافق رسیدیم و اکنون فقط این موضوع است که چه زمانی اعلام خواهد شد.
دو کشور همچنین به دنبال ایجاد یک رابطه مشورتی جدید هستند که ممکن است به برخی از نیرو‌های آمریکایی اجازه دهد پس از خروج در عراق باقی بمانند.
این منابع گفتند که ابتدا قرار بود این اطلاعیه رسمی هفته‌ها پیش منتشر شود، اما به دلیل تشدید تنش‌های منطقه‌ای مربوط به جنگ رژیم صهیونیستی در نوار غزه و حل و فصل برخی جزئیات باقی مانده به تعویق افتاد.
چندین منبع گزارش دادند که اعلام توافق ممکن است در این ماه اتفاق بیفتد.
فرهاد علاءالدین، مشاور نخست وزیر عراق در روابط خارجی گفت که مذاکرات فنی با واشنگتن درباره خروج از این کشور پایان یافته است.
او افزود: ما در آستانه انتقال روابط بین عراق و اعضای ائتلاف بین المللی به سطح جدیدی هستیم که بر روابط دو جانبه در زمینه‌های نظامی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی متمرکز است.
این توافق پس از بیش از شش ماه گفتگو بین بغداد و واشنگتن، که به ابتکار محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در ماه ژانویه، در بحبوحه عملیات‌های گروه‌های مقاومت عراقی علیه نیرو‌های اشغالگر آمریکایی مستقر در پایگاه‌های عراق آغاز شد، به دست آمده است.
مترجم: مینا عظیمی