حل مشکلات صنایع در کلینیک صنعت دانشگاه امیرکبیر
رییس دانشگاه امیرکبیر از راهاندازی کلینیک صنعت در این دانشگاه خبر داد و گفت: با راهاندازی این مرکز مدیران صنایع مختلف به ویژه صنعت پتروشیمی و شیمی میتوانند مشکلات خود را مطرح کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علیرضا رهایی در مراسم امضای تفاهمنامه با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل مجتمع سنگ آهن سنگان و مدیرعامل شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان، ضمن بیان این مطلب نیروی انسانی را محور مهم توسعه دانست و گفت: اگر نیروی انسانی وجود نداشته باشد همه چیز قفل می شود و امکان دسترسی به توسعه وجود ندارد، با این وجود ترجیح ما این است که نیروی انسانی در کنار پتروشیمی تربیت شود تا دراین فضا رفت و آمد داشته باشد و نیازها را ببیند و در راستای رفع آن تلاش کند.
وی در ادامه تصریح کرد: بخش شیمی و پتروشیمی ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر سابقه بسیار قدیمی دارد.
البته مسئولان پتروشیمی در این زمینه تلاشهای زیادی را انجام داده و مکان را آماده و در اختیار ما قرار دادند.
ما در دانشگاه نیز پس از مستقر شدن در فضای جدید به این نتیجه رسیدیم که این مکان نیازمند تجهیزات است.
به گونهای که مسئولان وقت چند میلیون دلاری در آن زمان تخصیص دادند تا ما آزمایشگاههای خود را تجهیز و راهاندازی کنیم و به جرأت می توان گفت، آزمایشگاهی که ما در ماهشهر داریم بسیار مجهزتر از سایر آزمایشگاهها در کشور است.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: به مرور زمان در مرکز شیمی و پتروشیمی دانشگاه توانستیم کلینک صنعت را راهاندازی کنیم.
به این معنا که این کلینیک بتواند مشکلاتی که مجموعه پتروشیمیهای ماهشهر دارند را مطرح و تبدیل به طرح کنند.
بر این اساس مدیران صنعت پتروشیمی می توانند مشکلات خود را در این حوزه اعلام کنند ما نیز در دانشگاه متخصصان حوزه را معرفی میکنیم تا در کلینیک حاضر و تبادل نظرهایی برای حل معضل انجام دهند.
در نهایت این روند منجر به حل مسئله میشود و دانشگاه در قالب پروژه صنعتی آن را رفع می کند.
رهایی یادآور شد: خوشبختانه پروژههای کلینیک صنعت ما که البته در شهرهای دیگر نظیر اشتهارد نیز وجود دارد، بسیار موفق عمل کردند.
امروزه به تدریج کلینیک صنعت دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عصای دست صنایع پتروشیمی تبدیل شد و علاوه بر پروژههای صنعتی، دوره های آموزشی نیز از طریق این کلینیک ارائه میشود.
راهاندازی پردیس دریا ساحلی
وی با اشاره به راه اندازی پردیس دریا ساحلی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و ایجاد تمامی رشته های مرتبط به دریا در این مرکز خاطر نشان کرد: قبل از راه اندازی این پردیس، رشته مهندسی دریا در کشور بسیار کم بود.
این در حالی است که با توجه به اهمیتی که نظام به اقتصاد دریا محور قائل است بار سنگینی بر دوش دانشگاه قرار داده شد و باید در این حوزه کار کنیم.
امروز به جرات می گویم در دوره های مقدماتی هر دانشجویی که در این پردیس تربیت می کردیم، قبل از فارغالتحصیلی بر روی کشتی مشغول به کار بودند و بسیاری از صنایع دانشجویان ما را بورسیه کردند.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: پردیس کیش و گرمسار هم که عمدتا در حوزه صنایع کار می کنند و می تواند دوره های کوتاه مدت و بلند مدت ارائه کنند.
به طور کلی همکاری بسیار خوبی با صنعت داریم.
با ستاد کل نیروهای مسلح جلسهای در حوزه مطالعات معدنی و نفت همکاری هایی تشکیل دادیم، به طوریکه در زمینه های مرتبط با دریا قراردادی به مبلغ هزار میلیارد تومان با این ستاد امضا کردیم و این ستاد تمامی مطالعات هوش مصنوعی خود را به دانشگاه صنعتی امیرکبیر واگذار کرد.
رهایی ادامه دارد: ما معتقد هستیم امکانات دانشگاه متعلق به کشور است و باید با تمام ظرفیت در خدمت صنایع مختلف کشور قرار بگیرد.
تلاش می کنیم در حوزه سنگ آهن و صنایع معدنی نیز همکاری های خوبی داشته باشیم و با راه اندازی یک پردیس بین المللی در شرق فعالیتهای موثری در عرصه منطقه و جهانی انجام بدهیم.