خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کیفیت گندم نان افزایش یافت

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | جمعه، 09 شهریور 1403 - 18:06
مجری طرح گندم گفت: بنابر آمار، پروتئین گندم تولیدی به ۱۳ درصد و گلوتن به ۳۰ درصد رسیده که در نتیجه کیفیت نان تولیدی افزایش یافته است.
گندم،تن،خودكفايي،تضميني،خريد،سهرابي،براين،ارتقاي

سهراب سهرابی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: خودکفایی در محصولات اساسی از جمله گندم در برنامه هفتم و سند امنیت غذایی دیده شده که تحقق آن به یک سری الزامات همچون تعیین قیمت خرید تضمینی مناسب، تعیین یارانه و اعتبارات جهت تامین و تدارک کود‌های شیمیایی، بذور اصلاح شده، سموم مورد نیاز، ماشین آلات و ادوات، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، مدیریت آفات، بیماری و علف‌های هرز، برداشت و کنترل ضایعات و آموزش و تحقیقات برای تحقق خودکفایی نیاز دارد.
به گفته او، بنابر آمار طی سال‌های اخیر میزان خرید تضمینی گندم از ۴.۵ به ۷.۵ میلیون تن، ۷.۵ به ۱۰.۵ میلیون تن و امسال از ۱۰.۵ به ۱۲ میلیون تن می‌رسد که براین اساس از واردات گندم جلوگیری شده است.
سهرابی ادامه داد: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال خرید تضمینی گندم به ۱۲ میلیون تن و تولید به بیش از ۱۵ میلیون تن برسد.
مجری طرح گندم وزارت جهاد گفت: وزارت جهاد ۲ اقدام افزایش تولید در واحد سطح که نهایتا به خودکفایی منجر شد و ارتقای کیفیت با همکاری بخش‌های مختلف و مشارکت کشاورزان را همزمان دنبال کرد که براین اساس میزان پروتئین گندم تولیدی به ۱۳ درصد و گلوتن به ۳۰ درصد رسیده است که این ۲ شاخص مهم و کلیدی بر ارتقای سلامت جامعه و کیفیت نان تولیدی موثر است.
خبرنگار: آزاده محبی