بهره برداری 86 طرح کشاورزی به مناسبت هفته دولت
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان از به بهره برداری رسیدن 86 طرح کشاورزی به مناسبت هفته دولت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، تامین امنیت غذایی و ارتقای تولید محصولات کشاورزی یکی از مهمترین اهداف برنامه هفتم توسعه است و جهاد کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین بازوهای دولت، نقش ویژهای در تحقق این مهم دارد.
در شرایط کنونی که کشور درگیر تحریمهای ظالمانه و چالش خشکسالی و کمآبی است، نقش اقدامات جهاد کشاورزی در ارتقای محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی اهمیت بیشتری پیدا کرده و مقام معظم رهبری هم در طول دو دهه اخیر بارها بر لزوم توسعه کشاورزی، خودکفایی در محصولات اساسی و تامین پایدار امنیت غذایی تاکید کردهاند.
استان اصفهان برخلاف وجود ابرچالش خشکی زایندهرود و خسکسالی فراگیر، همواره نقش پررنگی در تولید محصولات کشاورزی داشته و جهاد کشاورزی استان نیز در این مسیر اقدامات موثری برداشته است.
بهرهبرداری از 86 طرح کشاورزی در هفته دولت
در همین راستا علی دهقانی معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به بهرهبرداری از 86 طرح کشاورزی در استان به مناسبت هفته دولت گفت: تلاش همکارانم در بخش کشاورزی منجر به بهرهبرداری از 86 طرح و پروژه مختلف در زمینههای باغبانی و گلخانه، دام و طیور، منابع طبیعی و آبخیزداری، تعاون و روستایی، امور عشایر، حفظ نباتات، تحقیقات، طرحهای زیربنایی آب و خاک و عمرانی شده است.
وی با بیان اینکه این طرحها با اعتباری بالغ بر 772 میلیارد تومان برای 418 نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده، متذکر شد: این طرحها به تفکیک شامل 24 طرح باغبانی و گلخانه، 21 طرح زیربنایی و آب و خاک، 10 طرح دام و طیور، 4 طرح صنایع تبدیلی، 15 طرح منابع طبیعی و آبخیزداری، 2 طرح تحقیقاتی و ترویج کشاورزی، 2 طرح تعاون روستایی، 7 طرح امور عشایر و یک طرح حفظ نباتات(دفع آفات) میشود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان یادآور شد: در میان طرحهایی که قرار است به مناسبت هفته دولت به بهرهبرداری برسند، حدود 7 یا 8 طرح شاخص داریم از جمله پرورش مرغ تخمگذار با ظرفیت 500 هزار قطعه که با اعتباری بالغ بر 200 میلیارد تومان در شهرستان اردستان به بهرهبرداری خواهد رسید و علاوه بر این قرار است در این هفته یک گلخانه سبزی_صیفی با مساحتی بالغ بر 9 هکتار و اعتباری بالغ بر 80 میلیارد تومان در شهرستان دهاقان افتتاح شود.
به گفته این مقام مسئول با اجرای این طرحها برای حدود هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی میشود و بیش از 13 هزار خانوار از اجرای این طرحها سود میبرند.
دهقانی یادآور شد: ما در طول سال سه مناسبت مهم داریم، دهه فجر، هفته جهاد کشاورزی و هفته دولت که در هر سه مناسبت تعداد قابل توجهی پروژه به بهرهبرداری میرسد و در طول یک سال گذشته در این سه مناسبت 306 طرح با اعتباری بالغ بر هزار و 840 میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده و این طرحها موجب اشتغالزایی هزار و 10 نفر شده است.
برداشت 8 هزار تن گندم در شهرستان تیران و کرون
وی در ادامه سخنانش به میزان برداشت گندم در سال جاری اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود 220 هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری و حدود یک همت از بهای آن به کشاورزان پرداخت شده است و مابقی بهای گندم خریداری شده با توجه به قول مساعد وزیر، تا پایان شهریور ماه پرداخت خواهد شد.
دهقانی در بخش دیگری از سخنانش به گلایههای مطرح شده در خصوص پرداخت نشدن تسهیلاتی که در زمان سفر شهید جمهور به استان مصوب شده بود، اشاره کرد و گفت: تسهیلات کشاورزی از محلهای مختلفی پرداخت میشود، از جمله صندوق توسعه ملی، بند تبصره 18 قانون بودجه، ردیف خط اعتباری مکانیزاسیون، کمکهای فنی اعتباری مشاغل خانگی و همچنین مصوبات سفر ریاست جمهوری؛ در همین راستا سال گذشته در مجموع حدود 2 هزار و 800 میلیارد تومان به متقاضیان تسهیلات پرداخت شده که این میزان با هماهنگی بانکهای عامل محقق شد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان یادآور شد: در سفر شهید جمهور به استان در سال 1401 مصوب شد که به میزان 6 همت به متقاضیان بخش کشاورزی تسهیلات پرداخت شود که متاسفانه این مصوبات از طرف بانک مرکزی تامین اعتبار نشد و از کل مصوبات سفر ریاست جمهوری حدود 2.2 همت تسهیلات پرداخت شده که این میزان هم از طریق منابع داخلی بانکهای عامل تامین اعتبار شده است.
وی با تاکید بر اینکه از مصوبات سفر ریاست جمهوری 4 همت دیگر طلب داریم، اضافه کرد: گلایه متقاضیان به حق است و امیدواریم که دولت جدید باقی مانده این مصوبات را تامین اعتبار کند.
نقش تشکلهای غیردولتی در توسعه کشاورزی
دهقانی در بخش دیگری از سخنانش به تاثیر ایجاد تشکلهای غیردولتی برای تامین اعتبار مورد نیاز تسهیلات بخش کشاورزی پرداخت و خاطرنشان کرد: خوشبختانه استان اصفهان در حوزههای مختلف بخش کشاورزی از جمله دام و طیور، آبزیان، زراعی و باغی، صنایع تبدیلی، تشکلهای قدرتمندی دارد و بسیاری از مشکلات بخش کشاورزی با کمک همین تشکلها حل میشود؛ ما با این تشکلها به طور مرتب جلسه داریم و تصمیمات با مشارکت آنها اتخاذ میشود، چرا که به عنوان بازوی قوی جهاد کشاورزی و دولت عمل میکنند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان در ادامه به تشریح اقدامات انجام شده در زمینه اصلاح نژاد و بهبود تغذیه دام در استان پرداخت و گفت: اصلاح نژاد دام در سطح ملی دنبال میشود و در همین راستا سالانه برنامههای تکلیفی به استان ابلاغ میشود؛ این مهم بحث بهبود تغذیه دام و طیور را هم در بر میگیرد و وزارتخانه برنامههای تکلیفی را تدوین و به استانها ابلاغ میکند و خوشبختانه استان اصفهان در هر دو موضوع سرآمد بوده و بر اساس برنامه پیش رفته است.
افزایش بهرهوری آب، مهمترین وظیفه جهاد کشاورزی است
در دهه اخیر مهمترین چالش بر سر راه توسعه کشاورزی کشور خشکسالی و بیآبی بوده و این ابرچالش در استان اصفهان با قدرت بیشتری خودنمایی میکند؛ خشکی زایندهرود و مشکلات آبی استان طی چند سال اخیر ضربههای شدیدی را به بخش کشاورزی وارد آورده و تبدیل به مهمترین دغدغه استان شده است؛ از همین رو ضرورت دارد که جهاد کشاورزی برای جبران تاثیر مشکلات حوزه آب در این بخش، اقدامات مناسبی را در جهت شیوههای کشاورزی در راستای بیشترین محصول با حداقل هزینه آبی در دستور کار قرار دهد.
دهقانی در این خصوص گفت: برنامهریزی برای افزایش راندمان آب از جمله وظایف معاونت آب و خاک در جهاد کشاورزی است و در این حوزه طرحهای مختلفی تعریف شده از جمله مرمت و بازسازی قنوات، سامانههای نوین آبیاری، انتقال آب با لوله، تکمیل کانالهای آبیاری عمومی؛ حرکت به سمت افزایش بهرهوری آب، مهمترین وظیفه جهاد کشاورزی در این بخش است و خوشبختانه در این زمینه گامهای خوبی برداشته شده است.
وی افزود: به طور مثال در واحدهای تولیدی، گلخانهها، مراکز پرورش دام و طیور هم در راستای افزایش بهرهوری آب اقدامات بسیار مثبتی انجام شده و درحال اجراست.
گلایه متقاضیان از طولانی شدن روند واگذاری اراضی ملی
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان در بخش دیگری از سخنانش به گلایه متقاضیان در خصوص روند طولانی واگذاری اراضی ملی و صدور مجوز فعالیت واکنش نشان داد و گفت: این موضوع دغدغه خود ما هم هست؛ حدود 70 تا 80 درصد فرآیند واگذاری اراضی ملی و صدور مجوز فعالیت برونسازمانی است؛ ما برای پیگیری این موضوع کارگروهی تشکیل دادیم و در حال احصای موارد مخل کسب و کار همچنین موارد اضافی در استعلامات هستیم و قرار است مواردی که به سایر دستگاهها برمیگردد را هم به کارگروه اقتصاد مقاومتی استان انتقال دهیم و از طریق این کارگروه موانع موجود را برطرف کنیم.
احصای 26 اولویت جهاد کشاورزی در راستای تحقق شعار سال
دهقانی با اشاره به شعار "جهش تولید با مشارکت مردمی" یادآور شد: بعد از اینکه مقام معظم رهبری شعار سال را مشخص کردند، ما با تشکلها و بخشهای تخصصی جلسات مشترکی را برگزار و 26 اولویت برنامهای را احصا کردیم و در همین راستا اهداف و برنامههای جهاد کشاورزی برای تحقق شعار سال مشخص شد و این برنامهها را به شورای برنامهریزی استان اعلام کردیم و قرار است که تا پایان سال بر اساس برنامهریزی صورت گرفته در خدمت بخش کشاورزی باشیم.
انتهای پیام/170