از رونمایی ۷ محصول استراتژیک سلامت تا رقابت ۶ هزار دانشجوی دکتری پزشکی
در این بسته خبری به مرور مهمترین اخبار حوزه سلامت در هفته گذشته میپردازیم.

داغترین اخبار سلامت در هفته گذشته؛
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه بهداشت و درمان در هفته گذشته با رویدادهایی متعدد مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها میپردازیم.
خوراکیهای تقلبی که نباید به آنها لب بزنید +لیست موادغذایی غیرمجاز
وحید مفید مدیرکل اداره فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو لیست چند فرآوردههای غذایی و آشامیدنی غیرمجاز را اطلاع رسانی کرد.
بر این اساس در نامه اطلاع رسانی لیست محصولات غیر مجاز به تعزیرات حکومتی آمده است:
در راستای اجرای ماده ۴۳ بخش بهداشت و درمان درمان قانون تعزیرات حکومتی با توجه به اطلاعات جدول پیوست درخصوص فرآوردههای غذایی و آشامیدنی غیرمجاز، خواهشمند است دستور فرمائید در صورت مشاهده اقلام مذکور در سطح عرضه ضمن جمع آوری محصولات، اقدام قانونی لازم را معمول فرمائید.
آغاز رقابت ۶ هزار نفر در آزمون دکتری پزشکی از امروز +زمان انتشار کلید و نتایج
آبتین حیدرزاده رئیس سنجش آموزش پزشکی از آغاز برگزاری آزمون دکتری پزشکی در ۲ روز خبر داد و گفت: دکتری تخصصی (Ph.D) و دکتری پژوهشی در ۶۴ رشته علوم پایه پزشکی و بهداشت، ۲ رشته دندانپزشکی و ۱۳ رشته داروسازی در روزهای ۳۰ و ۳۱ خرداد برگزار میشود.
وی به آمار شرکت کنندگان در آزمون دکتری پزشکی اشاره کرد و گفت: ۹ هزار و ۲۲۰ داوطلب در آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی و بهداشت، دندانپزشکی و داروسازی سال ۹۸ ثبت نام کرده بودند که حدود ۳ هزار نفر به دلیل نقص مدارک ثبت نام نتوانستند کارت ورود به جلسه خود را اخذ کنند و از شرکت در آزمون محروم شدند.
رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی ادامه داد: از ۹ هزار و ۲۲۰ داوطلب ثبت نام کننده در آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی و بهداشت، دندانپزشکی و داروسازی سال ۹۸ ثبت نام کرده بودند، هزار و ۱۲۱ داوطلب زن و ۳ هزار و ۹۹ داوطلب مرد هستند و ۳۱۹ نفر از داوطلبان آزمون دکتری تخصصی پژوهش محور را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده اند.
ایران رتبه هفتم دنیا در داروسازی/ معاونت علمی به جای مانع بودن با وزارت بهداشت همکاری کند
رضا ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در مراسم رونمایی از هفت محصول دانش بنیان و گردهمایی مدیران فناوری و رؤسای مراکز رشد فناوری دانشگاههای علوم پزشکی که با حضور وزیر بهداشت و ستاری معاون علمی ریاست جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: ما در فناوری نسبت به پژوهش جوانتر هستیم و زمانی که پای برخی شرکتهای دانش بنیان و در برخی موارد بسیاری تمایل ندارند محصول دانش بنیان تولید شود چراکه این افراد نفوذ دارند و از واردات سود میبرند به همین دلیل شرکتهای دانش بنیان نیاز به حمایت دارند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: نباید در چالشها خسته شویم و متاسفانه چالش ساختاری در بسیاری از بخشها حتی وزارت بهداشت داریم؛ به عنوان مثال محصولات برای اخذ پروانه و ورود به بازار دچار فرآیندهایی پیچیده میشوند، فرآیندها در اداره کل تجهیزات پزشکی و سازمان غذا و دارو اصلاح شوند.
وی ادامه داد: در معاونت علمی ریاست جمهوری باید بازنگریهایی صورت گیرد؛ معاونت علمی ریاست جمهوری از نظر فنی باید کار را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد؛ گاهی شاهد آن هستیم که برای بازدید از شرکتهای دانش بنیان افرادی مراجعه میکنند که به هیچ وجه متخصص نیستند، معاونت علمی به جای مانع بودن با وزارت بهداشت همکاری کند.
7 محصول استراتژیک حوزه سلامت رونمایی شد
هفت محصول استراتژیک حوزه بهداشت از جمله ٢ طرح کلان ملی تجهیزات پزشکی با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالن همایشهای رازی رونمایی شد.
دستگاه رادیولوژی دیجیتال، دستگاه اتوکلاو سریع رومیزی به عنوان ٢ طرح کلان ملی و دستگاه لامپ نوری مرئی میکروب کشی، دستگاه فشار هوایی مثبت ۲ سطح بای پپ، پست تولید هیدروکسی آپاتید کربناته نانو ساختار، ماده اولیه دارویی سیتاگلیپتین و هلیوم مایع با تلاش محققان ایرانی ساخته شده بود، امروز رونمایی شد.