خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش تعرفه آب راه حل کاهش مصرف نیست

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 30 خرداد 1398 - 14:12
بیرجند- معاون استاندار خراسان‌جنوبی گفت: تجربه نشان داده که افزایش تعرفه آب راه حل کاهش مصرف نیست.
آب،منابع،مصرف،سازگاري،برداشت،حفاظت،اعتبار،اظهار،مديريت،زمينه ...

به گزارش خبرنگار مهر، کمال الدین میرجعفریان صبح پنج شنبه در جلسه شورای حفاظت منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی در خراسان‌جنوبی اظهار کرد: پروژه‌های مرتبط با سازگاری با کم آبی و حفاظت از منابع آب بی‌شک نیازمند اعتبار و ردیف بودجه هستند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی بیان کرد: دستگاه‌هایی که بودجه و اعتبار کافی برای این قبیل پروژه‌ها ندارند، بهترین فرصت است که از مجوزهای کمیسیون ماده ۲۳ برای تأمین اعتبار این پروژه‌ها استفاده استفاده کنند.
میرجعفریان ادامه داد: برنامه‌هایی که دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی ربط در زمینه حفاظت از منابع آب و موضوع سازگاری با کم‌آبی می‌دهند باید در یک برنامه تلفیقی به صورت یک طرح جامع و کلان ارائه شود.
وی با اشاره به برخی اظهارنظرها در زمینه افزایش قیمت تعرفه آب در بخش‌های مختلف در راستای کاهش مصرف آب افزود: تجربه نشان داده است که صرف افزایش تعرفه‌ها تأثیر چندانی در مصرف آب و بازدارندگی در استفاده بیش از نیاز ندارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی گفت: در مورد بنزین مشاهده کردیم که با افزایش قیمت اصلاح چندانی در میزان مصرف عموم جامعه صورت نگرفت و بهتر است از روش‌های دیگری در این زمینه استفاده کنیم.
میرجعفریان با تأکید و اشاره بر موضوع آبخیزداری و تقویت و تزریق به سفره‌های آب زیرزمینی اظهار کرد: مطلوب این است که به عنوان مثال اگر در گذشته با ۵۹۰ مترمکعب آب یک تن گندم برداشت می‌کرده ایم امروزه با ۳۳۰ مترمکعب آب این مقدار برداشت داشته باشیم.
وی بیان کرد: این مهم با مدیریت صحیح، کاهش در مصرف، مدیریت نوع کشت، برداشت درست و مسائل تخصصی مرتبط با آن رخ می‌دهد.
علیرضا نصرآبادی، مدیرکل منابع طبیعی خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: باید به این مسئله پاسخ دهیم که آیا هدف مدیریت منابع آب بر اساس ظرفیت‌های موجود است و یا هدفی را از قبل تهیه کرده و می‌خواهیم آمار و ارقام را با آن متناسب کنیم.
وی بیان کرد: براساس نظر مسئولان آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی ۹۰ درصد بارندگی استان تبخیر می‌شود که باید بررسی کرد که متولی پیشگیری از این امر چه نهادی است.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان‌جنوبی یادآور شد: رفع مشکل تبخیر بی شک با اصلاح مراتع و اجرایی شدن بیشتر طرح‌های بیابان‌زدایی محقق می‌شود.