سرمازدگی گسترده باغ های چهارمحال و بختیاری/درختانی که میوه ندادند
شهرکرد- برداشت برخی از محصولات باغی در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و این در حالی ست که میوه دهی درختان در پی سرمازدگی در اردیبهشت ماه کاهش قابل توجهی داشته است.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: فصل برداشت برخی از میوهها از جمله گیلاس، زردآلو، آلوچه، آلبالو و… در استان چهارمحال بختیاری فرا رسیده است.
برداشت میوه در حالی آغاز شده که درختان همانند سالهای گذشته پر بار نیستند.
با نگاهی به درختان زرد آلو در مناطق مختلف استان متوجه میشویم که بسیاری از درختان میوه ندارند و یا تعداد میوههای آنها انگشت شمار است.
دمای هوا در فروردین ماه افزایش یافت و این امر موجب باز شدن شکوفههای درختان میوه از جمله درختان زرد آلو، بادام، هلو و… شد اما در اوایل اردیبشهت ماه دمای هوا در این استان به شدت کاهش یافت به طوری که دما در برخی نقاط به منفی شش درجه سانتی گراد رسید و تغییرات دمایی باعث از بین رفتن شکوفههای درختان میوه شد همچنین سرما سرشاخههای درختان گردو را نیز از بین برد.
تغییرات اقلیمی در حال حاضر موجب خسارت عمده به کشاورزان شده است به طوری که بررسیها نشان میدهد محصولات کشاورزی در سالجاری حدود ۴۰ الی ۵۰ درصد کاهش یافته است.
تعداد میوههای درختان انگشت شمار هستند
یکی از کشاورزان منطقه سامان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سرمازدگی موجب از بین رفتن شکوفههای درختان میوه در فصل بهار شد و میزان تولید میوه در این منطقه کاهش یافته است.
موسوی بیان کرد: تعداد میوهها بر روی درختان هلو، زردآلو و بادام در این منطقه انگشت شمار است و درختان همانند سالهای گذشته پر بار نیستند.
وی بیان کرد: شدت سرمازدگی در اردیبهشت ماه در این منطقه به حدی بوده است که برگ و سرشاخههای درختان گردو سیاه شد و پیش بینی میشود که میزان تولید گردو نیز در این منطقه کاهش یابد.
وی ادامه داد: باغداران جنب و جوش و فعالیت سالهای گذشته را برای برداشت میوه در سال جاری ندارند.
سرمازدگی خسارتهای قابل توجهی در بخش باغداری این استان ایجاد کرد و هم اکنون تولید محصولات باغی در این استان کاهش یافته است معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در این زمینه گفت: درختان میوه در ماه اردیبهشت دچار سرمازدگی شدند و بخش قابل توجهی از شکوفههای درختان میوه در این استان از بین رفت.
حمید رضا دانش عنوان کرد: سرمازدگی خسارتهای قابل توجهی در بخش باغداری این استان ایجاد کرد و هم اکنون تولید محصولات باغی در این استان کاهش یافته است.
وی بیان کرد: سرمازدگی شکوفههای درختان موجب کاهش ۵۰ درصدی تولیدات باغی در استان شده است.
رئیس کارگروه سرمازدگی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در سال گذشته سه هزار و ۵۰۰ تن زردآلو در این استان برداشت شد که در سال جاری میزان برداشت زرد آلو به نصف این میزان کاهش یافته است.
دانش عنوان کرد: بیشترین خسارتهای ایجاد شده کاهش دمای هوا در این استان در بخش باغات بادام و گردوی چهارمحال و بختیاری گزارش شده است.
وی بیان کرد: سرما به ۱۴ هزار هکتار از باغات بادام چهارمحال و بختیاری خسارت وارد کرده است و تولید بادام نیز در سالجاری کاهش قابل توجهی خواهد داشت.
بیشترین کاهش تولید میوه در شهرستان سامان گزارش شده است
رئیس کارگروه سرمازدگی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار داشت: تولید محصولات باغی در استان چهارمحال و بختیاری به ویژه شهرستان سامان افت کرده است و این امر بر اقتصاد خانوادههای منطقه تأثیر منفی گذاشته است.
حسین برزگر با بیان اینکه یک هزار و ۳۵۸ هکتار از باغات چهارمحال و بختیاری در پی وقوع سرمازدگی دچار خسارت شدند، عنوان کرد: از کشاورزانی که دارای بیمه هستند میخواهیم در اسرع وقت اقدامات لازم را انجام دهند.
وی تصریح کرد: خسارتهای سرمازدگی در این استان بیش از ۴۵۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
رئیس کارگروه سرمازدگی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: سرمازدگی یکی از مهمترین تهدیدهای طبیعی در باغات چهارمحال و بختیاری به شمار میرود که در برخی از سالها خسارتهای قابل توجهی را در این استان ایجاد میکند.
بسیاری از باغداران در هنگام کاهش شدید دما اقدام به راه اندازی و روشن کردن بخاریهای باغی کردند که این اقدام با توجه به شدت سرما نتوانست جلوی سرمازدگی شکوفهها درختان را بگیرد.
کارشناسان بخش کشاورزان معتقد هستند که بهترین اقدام برای کاهش خسارتهای سرمازدگی بهره گیری از نهال درختان میوه دیر گلده است که این امر نقش مهمی در کاهش خسارتهای سرمازدگی دارد.