خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 19 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

زائران اربعین به سلامت آب مصرفی توجه داشته باشند

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 10 مرداد 1403 - 13:58
شهرکرد_مسوول بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت:زائرین اربعین سعی کنند از آبی استفاده کنند که از سلامت آن مطمئن هستند.
آب،غذا،منتقله،سموم،حسيني،دنيا،بيماري،افزايش

اکبر حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا توأم با یکدیگر است و نمی‌توان انتقال یک بیماری را فقط مربوط به آب یا غذا دانست و از همین رو این بیماری‌ها باید با هم بررسی شوند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با افزایش مسافرت‌ها و افزایش مصرف غذاهای فست فودی و آماده در بین مردم بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا نه فقط در کشور که در تمام دنیا به یک مشکل بهداشتی تبدیل شده است، همچنین تبادلات غذایی و تجارت‌هایی که در سطح دنیا انجام می‌شود، خشک‌سالی، فقر، بلایای طبیعی و معضلات ناشی از جنگ، طغیان بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا را در جای‌جای دنیا افزایش داده است.
مسئول برنامه بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: عوامل میکروبی ایجادکننده بیماری‌های منتقله بیش از ۲۵۰ مورد است که این عوامل شامل انواع باکتری‌ها و سموم ایجاد شده توسط آن‌ها، ویروس‌ها مانند نوروویروس‌ها، انواع انگل‌ها و… هستند.
حسینی یادآور شد: سموم بوتولیسم یکی از سموم خطرناک در کنسروها و کمپوت‌ها است که بسیار خطرناک بوده و برای حذف آن از این مواد غذایی، باید ۲۰ دقیقه قبل از مصرف این مواد در آب جوش، بجوشند.
وی با اشاره به اینکه اسهال‌ها و هپاتیت‌های A و E ازجمله بیماری‌های ویروسی هستند که از طریق آب و غذا منتقل می‌شوند ادامه داد: انگل‌ها به‌عنوان عاملی دیگر، ارگانیسم‌هایی هستند که خود به‌صورت تک‌سلولی یا چند سلولی وجود دارند و فقط در بدن حیوانات زنده و نه در غذاها تکثیر می‌شوند.
مسئول برنامه بیماری‌های منتقله از طریق آب و غذا مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری وبا را جز دسته باکتری‌ها و میکروب‌ها دانست و عنوان داشت: این بیماری در اثر استفاده از آب آشامیدنی غیر ایمن و ناسالم منتقل می‌شود.
حسینی گفت: با توجه به اینکه در آستانه راهپیمایی اربعین هستیم و با توجه به حضور حجم زیادی از زائران در صورت عدم دسترسی به آب آشامیدنی سعی کنند از آبی استفاده کنند که از سلامت آن مطمئن هستند و به این ترتیب از ابتلاء به بیماری وبا جلوگیری کنند.