بارزترین موانع اصلی در مسیر بازگشت آوارگان سوری
همزمان با سفر فرستاده ویژه رئیسجمهور روسیه به بیروت، یک وبگاه لبنانی در گزارشی به بارزترین موانع موجود در موضوع بازگشت آوارگان سوری پرداخت و در ادامه تلاشهای لبنان با طرفهای بینالمللی در این زمینه را تشریح کرد.

همزمان با سفر فرستاده ویژه رئیسجمهور روسیه به بیروت، یک وبگاه لبنانی در گزارشی به بارزترین موانع موجود در موضوع بازگشت آوارگان سوری پرداخت و در ادامه تلاشهای لبنان با طرفهای بینالمللی در این زمینه را تشریح کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه رئیسجمهور روسیه از سهشنبه (دیروز) وارد لبنان شده تا درباره برخی موضوعات از جمله «آوارگان سوری» با مقامات این کشور رایزنی کند.
بارزترین موانع در مسیر بازگشت آوارگان سوری به روایت وبگاه لبنانی «النشره»
اول: نبودِ چراغ سبز منطقهای و بینالمللی در این باره.
پرونده آوارگان سوریه به مسیر جنگ بر سر منافع میان کشورهای بزرگ و موثر مسأله سوریه وارد شده؛ آمریکا و برخی کشورهای عربی و اروپایی تلاش دارند از این موضوع به عنوان اهرم فشاری بر دولت سوریه برای امتیاز گرفتن استفاده کنند.
دوم: نبودِ توافق در داخل لبنان.
همه مقامات لبنانی از ضرورت فراهم کردن شرایط بر بازگشت سازمانیافته و امن آوارگان سوری متفق هستند اما موضوع مورد اختلاف «اقدامات اجرایی و میدانی» در این خصوص است.
«سعد الحریری» نخستوزیر و برخی قوای داخلی مانند «القواتاللبنانیه» (وابسته به سمیر جعجع) و «التقدمی الاشتراکی» (وابسته به ولید جنبلاط) همچنان با هماهنگی مستقیم با دولت سوریه مخالفند و بر تکیه بر کانالهای امنیتی که «عباس ابراهیم» رئیس امنیت عمومی لبنان آن را باز کرده، اصرار دارند.
این در حالی است که «التیار الوطنی الحر» (وابسته به میشل عون) و احزاب هشت مارس معتقدند حل مشکل در هماهنگی با دمشق نهفته است.
سوم: برخی آوارگان سوری حاضر نیستند لبنان را به صورت داوطلبانه ترک کنند؛ یا به دلیل توجیهات سیاسی-امنیتی –به این دلیل که برخی از آنها وابسته به معارضان سوری هستند- یا به دلایل اقتصادی؛ زیرا اوضاع معیشتی برخی از آنها در طول مدتی که در لبنان بودهاند، بهبود پیدا کرده است.
این وبگاه لبنان سپس نوشت، در ادامه میتوان از تلاشهای گسترده لبنان برای حل موضوع آوارگان با کمک خارجی و قدردانی از نقش روسیه در این زمینه سخن گفت و به موارد زیر خلاصه کرد:
اول: درست است که روسیه میتواند پوشش سیاسی و معنوی برای بازگشت را فراهم کند اما از حمایت مالی در این زمینه ناتوان است؛ تلاش هیأت روسی در حال حاضر بر قدرت مسکو برای ارتباط با دولت سوریه برای تأمین چتر سیاسی و امنیتی و کاستن از برخی مجازاتهای قانونی متمرکز است تا آوارگان سوری را در این خصوص مطمئن کند.
هیأت روسی همچنین بر ایجاد هماهنگی میان مسئولان مربوطه در لبنان و سوریه تمرکز دارد تا روند بازگشت را تسریع کند.
دوم: میشل عون رئیسجمهور لبنان برای تأمین پوشش سیاسی در روند بازگشت با هماهنگی با «جبران باسیل» وزیر خارجه تلاش میکند.
سوم: تلاش گسترده وزارتخانههای اقتصاد و کار لبنان برای سازماندهی نیروی کار غیرلبنانی بویژه سوریها در لبنان.
گفتوگوی لاورنتیف با «نبیه بری» درباره آوارگان
الکساندر لاورنتیف سهشنبه (دیروز) با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان دیدار کرد.
وی پس از دیدار با نبیه بری گفت: امروز به اینجا آمدهایم تا با دولت و مقامات این کشور درباره وضعیت سوریه صحبت کنیم، اینکه چگونه میتوانیم این بحران را حل کنیم، تأثیرات این مسأله بر لبنان چیست و دیگر اینکه روسیه برای کم کردن از حجم رنج ملت سوریه چه اقداماتی میتواند انجام دهد.
بر اساس گزارش بخش اطلاعرسانی «الاعلامالحربی»، شاخه لبنان، لاورنتیف افزود: مذاکرات مفیدی با نبیه بری داشتم، درباره موضوع آوارگان سوری در لبنان و ضرورت افزایش ارتباط میان بیروت و دمشق برای حل این مشکل در سریعترین زمان ممکن بحث و تبادلنظر شد.
تعداد آوارگان سوری در لبنان به بیش از یک میلیون نفر میرسد که بار اقتصادی و اجتماعی آن برای این کشور سنگین است.
انتهای پیام/م