خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 25 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

70 تا 80 درصد از واردکنندگان و صادرکنندگان استان مرکزی در مسیر سبز گمرکی فعالیت دارند

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 29 خرداد 1398 - 11:13
مدیرکل گمرکات استان مرکزی گفت: به صورت میانگین  در استان مرکزی 70 تا 80 درصد از صادرکنندگان و واردکنندگان در مسیر سبز، 10 تا 15 درصد از صادرکنندگان در مسیر قرمز و درصد کمی در مسیر زرد فعالیت می‌کنند.
مسير،گمرك،استان،صادرات،سبز،مركزي،گمركات،گمركي،زرد،اراك،مجاز، ...

اسماعیل حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به مسیرهای صادراتی تعریف‌شده در سامانه گمرکی اظهار داشت: در سامانه جامع امور گمرکی 3 مسیر سبز، زرد و قرمز برای واردات و صادرات کالا تعریف شده است.
وی افزود: مسیر سبز ویژه کالاهایی است که مجوز خاصی نداشته و جزو کالاهای ممنوع و یا مشروط نیستند، بر همین اساس در این مسیر کنترل فیزیکی و ارزیابی و بررسی اسناد انجام نمی‌شود.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی تصریح کرد: در مسیر سبز، فرد اظهارنامه کالای مورد نظر را به صورت الکترونیکی در سامانه جامع امور گمرکی تکمیل می‌کند و به صورت الکترونیکی برای وی مجوز لازم صادر می‌شود و این مجوز برای گمرکات مرزی نیز ارسال می‌شود.
حسینی ادامه داد: میزان صادرات کالاها در مسیر سبز در انتهای هر ماه با آمارگیری در گمرک مشخص می‌شود.
وی بیان کرد: در مسیر زرد کالای مورد نظر مورد ارزیابی فیزیکی قرار نگرفته و تنها اسناد آن بررسی و تایید می‌شود، در این مسیر نیز اظهارنامه به صورت الکترونیکی تکمیل شده و اسناد به گمرک ارجاع می‌شود و در این صورت کارشناس گمرک اسناد را بررسی و چک می‌کند و سپس تائیده الکترونیکی آن را صادر می‌کند، در این روند اگر نیاز به تغییر مسیر کالایی باشد مسیر آن تغییر داده می‌شود.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی خاطرنشان کرد: در مسیر سبز و زرد، کارشناسان گمرکی به صورت مجازی فعالیت می‌کنند و با ارباب رجوع هیچ ارتباطی ندارند که این مهم سبب کاهش تخلفات شده است.
حسینی عنوان کرد: در مسیر قرمز کالا باید به صورت فیزیکی مورد ارزیابی قرار گیرد و اسناد آن نیز بررسی شود.
70 تا 80 درصد از صادرکنندگان و واردکنندگان استان مرکزی در مسیر سبز فعالیت می‌کنند
وی افزود: به صورت میانگین در استان مرکزی 70 تا 80 درصد از صادرکنندگان و واردکنندگان در مسیر سبز فعالیت می‌کنند و خوشبختانه تخلفی در این زمینه وجود ندارد.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی تصریح کرد: تنها 10 تا 15 درصد از صادرکنندگان در مسیر قرمز و درصد کمی در مسیر زرد فعال هستند، هرچند که درصد فعالیت واردکنندگان استان در مسیر زرد و قرمز بیشتر از صادرکنندگان استان است.
حسینی بیان کرد: سعی می‌کنیم کالاهای صادراتی به گمرک رجوع نکنند، این رویه یکی از سیاست‌های گمرک ایران و استان درراستای جلوگیری از اتلاف انرژی و سرمایه است.
برهمین اساس هرکجا که ارباب رجوع درخواست برای حضور کارشناس گمرک و کارشناس ارزیاب داشته باشد، در محل مورد نظر حضور پیدا می‌کنیم.
وی عنوان کرد: برای تسهیل در روند صادرات کالا در استان، علاوه بر 3 گمرک موجود در استان، کارشناسان گمرک 3 روز در هفته در شهرستان‌های محلات و 3 روز در هفته هم در شهرستان دلیجان حضور دارند.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی خاطرنشان کرد: خدمات گمرکی در استان به صورت شبانه‌روزی و خارج از وقت اداری ارائه می‌شود.
گمرک اراک مجاز به صادرات پسته و زعفران نیست
حسینی افزود: باتوجه به این که گمرک‌ها به صورت تخصصی تعریف شده‌اند، گمرک اراک مجاز به صادرات پسته و زعفران نیست.
در گمرک ساوه مجاز به صادرات پسته هستیم.
گمرک اراک مجاز به واردات تجهیزات موبایل نیست
وی تصریح کرد: گمرک اراک صادرات فرش دست‌بافت را نیز به شرط داشتن دو کارشناس می‌تواند انجام دهد و مجاز به واردات تجهیزات موبایل نیست.
مدیرکل گمرکات استان مرکزی بیان کرد: گمرک یک سازمان اجرا کننده قوانین و مقرارات واردات، صادرات و ترانزیت کالا زیر نظر اقتصاد و دارایی بوده و سیاست دولت را در این خصوص اعمال می‌کند.
انتهای پیام/ ت