خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 13 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شناسایی ۱۱ هزار بیمار مبتلا به پرفشاری خون در خراسان رضوی

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 29 خرداد 1398 - 11:06
مشهد-مدیر پیشگیری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۱۱ هزار بیمار مبتلا به پرفشاری خون در مدت اجرای طرح ملی بسیج کنترل فشار خون دراستان شناسایی شدند.
خون،نفر،فشار،غربالگري،كليوي،باردار،پيشگيري،سلامت

به گزارش خبرنگارمهر، دکترمحمد جعفر صادقی در گفتگو باخبرنگاران در محل دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: از ابتدای طرح ملی بسیج کنترل فشار خون تا کنون ۴۵۲ هزار و ۳۸۷ نفر زیر پوشش قرار گرفته اند که ۱۰۶ هزار و ۳۳۳ هزار نفر مبتلا به پرفشاری خون بودند که از این تعداد ۱۱ هزار و ۶۸۳ نفر از بیماری خود اطلاعی نداشتند.
وی افزود: غربالگری فشار خون برای افراد بالای سی سال، بانوان باردار و بیماران کلیوی در بازه زمانی ۱۷ خردادماه تا ۱۵ تیر ماه انجام می‌شود واین طرح به منظور ارتقا سلامت جامعه و پیشگیری از عوارض ناشی از پرفشاری خون در مناطق زیر پوشش دانشگاه در حال اجراست.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهدادامه داد :۲ هزار و ۶۳۰ نفر سکته مغزی و ۵ هزار و ۶۷ نفر سکته قلبی و ۴۶ هزار و ۱۷۴ نفر بیمار دیابتی نیزتحت کنترل فشار خون قرار گرفتند.
وی گفت: از بین افراد شرکت کننده در غربالگری فشار خون ۴۶ درصد خانم و ۲۵ درصد آقا بودند و ۲۶ هزار و ۶۶۴ نفرمادر باردار و ۲ هزار و ۵۶۳ بیمار نارسایی کلیوی نیز در این غربالگری شرکت کردند.
صادقی تصریح کرد: در سامانه سلامت غربالگری ۱۰۱ هزار نفرثبت شده است و پیش بینی می‌شود تا پایان طرح بسیج ملی یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر افراد بالای سی سال، بیماران کلیوی و مادران باردار در غربالگری فشار خون شرکت کنند.
وی تصریح کرد: فشار خون بالا معروف به بیماری خاموش است و اثرات زیانباری بر سلامت قلب، کلیه، مغز فرد وارد کرده و باعث سکته‌های قلبی و عروقی نیز می شودولی در صورت شناسایی زودهنگام این بیماری ضمن پیشگیری از بروز عوارض از مرگ و میر زود رس نیز جلوگیری می‌شود.