درخواستهای فعالان بخش اقتصاد زنجان از معاون اول رئیس جمهور
فعالان بخش اقتصاد زنجان از تفویض اختیار، اصلاح قانون کار، مبارزه با قاچاق کالا، رفع موانع صادرات مرغ از کشور و تخصیص ارز برای واردات مواد غذایی طیور از معاون اول رئیس جمهور درخواستهایی کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، غلامحسین جمیلی, رئیس اتاق بازرگانی زنجان در جلسه اقتصاد مقاومتی استان که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد با اشاره به این که اخیرا کشور با محدودیتهایی همچون بحران کاغذ مواجه بود، اظهار داشت: زمانی که مزایدهای برگزار میشود یک زونکن کاغذ ضمیمه تشریفات شرکت در مناقصه است که فرصت رسیدگی به آنها نیست و در این عرصه دیجیتال این روشهای سنتی مازاد و غلط جمعآوری شود.
وی افزود: طی چند سال گذشته تفویض اختیار ارزشمند در 8 وزرات خانه به استانها داده شده است که نتیجه آن به عنوان بهرهبرداری موثر و کاهش فرایندهای اداری نتایج اثر بخش داشته و توانسته در استانها قابل استناد باشد.
به گفته وی اخیرا اختیار ثبت سفارش گروه دوم کالایی از سوی وزرات صمت به استانها واگذار شده است و روند بررسی پروندهها را از بازه زمانی دو تا سه ماه به ده روز کاهش داد هر چند که این موضوع ایراداتی نیز دارد، بانک مرکزی همکاری لازم را ندارد تفویض اختیار کامل انجام نمیشود.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه استاندار جز مقام عالی هر استان است، اظهار داشت: به عنوان مراجعه کننده و فعال اقتصادی اصلا قابل پذیرش نیست که دستور استاندار در سلسه مراتب میانی رفته و مورد بررسی قرار بگیرد و نهایت پذیرفته نشود، اجازه ندهید این امر در مرکز پذیرش نشود.
وی اظهار داشت: ما همیشه به دنبال انجام ندادن کارها هستیم هزینه این انجام ندادن بهتر است افزایش یابد تا هیچ کس به خود اجازه سر باز زدن از کار را نداشته باشد.
جمیلی با ابراز تاسف از اینکه بخشی از تولیدات کشور نیازمند واردات مواد از خارج است، گفت: بسیار بهتر است مشوق برای سرمایه گذاریهای داخلی متمرکز شود تا تولیدات در داخل کشور افزایش یابد، اصلیترین تهدید در کشور وابستگی به اقلام بسیار ناچیز به خارج کشور است.
وی با تاکید بر این که کشور از محدودیت منابع رنج میبرد و در برخی حوزهها محدودیت جدی دارد، گفت: صادر کنندهها انتظار مشوقهای صادراتی، سرمایهگذارها نیازمند مشوقهای لازم و تولید کنندهها نیز به همین شکل، همه از شما نیازمند مشوقهایی هستند، بهتر است مشوقهای موجود را بر روی بخشی که تولید را بومی سازی میکند تمرکز کنیم و نسبت به چیزی که دولت نیاز دارد با مشوقها دائمی کنیم.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان نیز در این جلسه به ادامه تفویض اختیار دولت به استانها تاکید کرد و گفت: پول گران است با 18 درصد امکان سرمایهگذاری و توسعه نیست، بانکها باید موظف با سرمایهگذاری بخش خصوصی شود، ما باید در تحریمهای بانکی مورد حمایت باشیم نظام بانکی و نظام مالیاتی به شکل حاضر فلج کننده است.
وی تصریح کرد: قانون جدید در دولت برای تولید کنندگان ایجاد نکنید و قانونهای گذشته را پالایش کنید و قوانین دست پا گیر را حذف کنید، قوانینی که دولت تصویب و ابلاغ میشود به دنبال اجرایی این قوانین باشید.
وی به مبارزه با قاچاق به صورت جدی تاکید کرد و افزود: تولیدات داخلی را حمایت کنید زیرا با هر یک میلیارد دلار قاچاق 7 هزار شغل ما ضایع میشود، مالیات بر ارزش افزوده را حذف کنید و بهره بانکی 6 درصد نظارت شده به ما بدهید.
وی به حمایت از تعرفه گمرکی اشاره کرد و اظهار داشت: قانون کار باید اصلاح شود زیرا ما قانون کار نداریم، باید قانونی به نفع کارگر، کارفرما و تولید کننده ایجاد شود.
مدیرعامل شرکت سبز دشت ابهر نیز در این جلسه به مشکلات در بخش طیور اشاره کرد و اظهار داشت: ما جوجههای اجداد را از خارج وارد میکنیم چون در کل دنیا دو شرکت توانایی اصلاح ژنتیک دارند و بازار جهانی را بر عهده گرفتهاند، این نشان دهنده بودجه بسیار بالایی است و نمیتوان آن را در کشور بومی سازی کرد.
به گفته مریم زاهد در حال حاضر برای واردات جوجه اجداد که منبع تولید مرغ کشور است و هر جوجه منبع تولید 20 تن محصول است با کمبود و مشکل ارز مواجه است و این شرکت با این که 20 سال است نماینده شرکت خارجی در کشور است در صورت عدم تخصیص ارز در ماههای آتی به مشکل با این شرکت خارجی بر خواهد برد.
وی به نقدینگی اشاره کرد و اظهار داشت: از اردیبهشت سال گذشته که نوسانات در ارز به وجود آمد، واردات مواد اولیه که 70 درصد ذرت و سویا است با مشکل مواجه شد و باید کاملا نقدی هزینه آن واریز شود امروز در جایی هستیم که نمیتوان بدون واریز کردن پول آن حتی یک کیلوگرم مواد وارد استان کرد.
زاهد به تامین واکسن و داروها اشاره کرد و افزود: ما درخواست حذف ممنوعیت صادرات مرغ را داریم زیرا قابلیت صادرات مرغ منجمد، جوجه یک روزه و تخم مرغ نطفه دار را داریم.
انتهای پیام/ش