خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گشنیز نهاوند به کشور‌های حاشیه خلیج فارس و پاکستان صادر می شود

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 29 خرداد 1398 - 09:44
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند گفت: بیش از 90 درصد گشنیز استان همدان در نهاوند تولید می‌شود اما نبود کارخانه‌های فرآوری کشاورزان گشنیز کار نهاوند را با مشکل مواجهه کرده است.
نهاوند،گشنيز،توليد،كشور،محصول،خردمند،شهرستان،كشاورزان،كشت،جهاد

حسین خردمند در گفت‌و ‌گو با خبرنگار تسنیم در نهاوند اظهار داشت: 65 درصد گشنیز تولیدی کشور در نهاوند کشت می‌شود و شهرستان نهاوند به دلیل اقلیم مناسب و کشاورزان سخت‌کوش یکی از مناطق مهم تولید گیاهان دارویی در استان و در کشور است.
وی تصریح کرد: امسال حدود دو هزار و 200 الی دو هزار و 500 هکتار از اراضی کشاوری نهاوند به کشت گشنیز اختصاص یافته است.
خردمند افزود: نهاوند قطب تولید گشنیز در کشور محسوب می‌شود و همچنین پیش‌بینی می‌شود بیش از پنج هزار و 500 تن محصول گشنیز از اراضی شهرستان برداشت شود.
وی عنوان کرد: این مقدار تولید، بیش از 90 درصد گشنیز تولیدی در استان همدان است اما نبود کارخانه‌های فرآوری به مشکلی برای کشاورزان گشنیزکار شهرستان تبدیل شده است.
رئیس جهاد کشاورزی با اشاره به این‌که ترویج کشت محصولات کم آب‌بر از سیاست‌های اصولی جهاد کشاورزی است، بیان کرد: گشنیز محصولی کم آب‌بر است و ارز آوری خوبی هم دارد.
خردمند گفت: نهاوند رتبه نخست تولید گشنیز کشور را دارا است و گشنیز تولیدی شهرستان به کشور‌های حاشیه خلیج فارس و پاکستان صادر می‌شود.
وی تاکید کرد: گشنیز به دو صورت بهاره و پاییزه در نهاوند کشت می‌شود و بیش از 800 نفر بهره‌بردار شهرستان در این حوزه مشغولند.
خردمند اظهار داشت: این محصول که در صنایع مختلف صنعتی، پزشکی و آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد سالانه به‌صورت سنتی توسط کشاورزان نهاوند کاشته می‌شود ولی سودی که از فروش این محصول باید نصیب کشاورزان شود به دلیل نبود صنایع تبدیلی به جیب دلالان می‌رود.
وی تصریح کرد: با این وجود و با توجه به اهمیت تولید این محصول متأسفانه به دلیل نداشتن کارخانه‌های فرآوری مناسب به شکل خام به خارج از کشور صادر می‌شود و سود سرشار آن نصیب دیگر کشورهای دیگر می‌شود و این در حالی است که بیشترین میزان تولید گشنیز در نهاوند است.
خردمند افزود: با توجه به اینکه نهاوند به عنوان قطب تولید گشنیز در کشور محسوب می‌شود از همین روی ایجاد صنایع تبدیلی این محصول در کشور خصوصا در نهاوند ضروری است.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند عنوان کرد: این محصول قابلیت ارزآوری فراوانی دارد لذا از همه سرمایه‌گذارانی که در این زمینه فعالیت دارند درخواست داریم به پتانسیل نهاوند در این زمینه توجه داشته باشند و دولت نیز تمام‌قد با تمام توان در کنار این سرمایه گذاران خواهد بود.
انتهای پیام ت