تدابیر حمایتگرانه حقوقی در صیانت از حقوق حیوانات
نشست "جان شیرین؛ پیرامون حمایت از حیات حیوانات" به همت کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار و در آن بر ایجاد تدابیر حمایت گرانه حقوقی در صیانت از حقوق حیوانات تاکید شد.
نشست "جان شیرین؛ پیرامون حمایت از حیات حیوانات" به همت کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار و در آن بر ایجاد تدابیر حمایت گرانه حقوقی در صیانت از حقوق حیوانات تاکید شد.
به گزارش ایسنا، در این نشست که شامگاه سهشنبه در کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد، دکتر احسان هومن -وکیل دادگستری و رئیس انجمن حمایت از حقوق حیوانات پارس- با اشاره به ضرورت اصلاح نظام حقوقی در زمینه حمایت از حقوق حیوانات اظهار کرد: در حال حاضر نظام جرم انگاری کیفری بزه حیوان آزاری بازدارندگی کافی ندارد و باید به شیوهای اثربخشتر تدابیر حمایتگرانه اتخاذ شود.
وی افزود: تدوین لایحه حمایت از حقوق حیوانات با مشارکت سازمانهای مردم نهاد یک ضرورت برای جرم انگاری متناسب با بزه حیوان آزاری است.
حمایت از حقوق حیوانات در نظام اخلاقی و معارف دینی ما یک ارزش است و باید به فراخور این نظام ارزشی که در کلام وحی نیز مورد تاکید بوده به تقویت باور حمایتگرانه از حیوانات روی آوریم.
این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: چرخه هوشمند خلقت حکیمانه و حساب شده است و نظام حقوقی باید حمایتگرانه از این چرخه حمایت کند.
در این زمینه تلاشهای ارزندهای شده اما ناکافی ست و از نهادهای مدنی و کنشگران وکیل انتظار مشارکت مسئولانه میرود.
هومن تصریح کرد: قانون خوب و جامع در زمینه حمایت از حیوانات مستلزم کیفرانگاری بازدارنده و اثربخش است و در این راستا دولت و مجلس در کنار نهادهای مدنی باید این فرهنگ سازی را تقویت کنند.
وی افزود: رویه قضائی نیز باید بازدارنده باشد.
چرا که حیوان آزار امروز انسان آزار فرداست.
در ادامه این نشست، دکتر پیمان محبی -فعال در حوزه حقوق حیوانات و عضو هیأت مدیره انجمن دامپزشکان کشور- فقدان نگرش سیستمی در زمینه حمایت از حقوق حیوانات را نقیصه نظام حقوقی ایران دانست و گفت: نظم جهانی در حمایت از حقوق حیوانات یک آهنگ فراگیر برای پیگیری اخبار نقض حقوق حیوانات و خشونت پرهیزی ایجاد کرده و باید با فرهنگ سازی و مشارکت پذیری این فرهنگ را نهادینه کرد.
وی در ادامه باور اجتماعی در حمایت از حقوق حیوانات را مستلزم محاوره و اقدامات ترویجی فرهنگی دانسته و از نظام آموزشی خواست با دانش افزایی و ترویج دغدغههای حمایتگرانه، سفیران پاسداشت حقوق حیوانات تربیت کنند.
وی افزود: حامی نمایان و کاسبان حقوق حیوانات کمکی به این روند نداشته و باید یک حرکت جدی حساب شده و مشارکتپذیرانه شکل بگیرد.
در ادامه این نشست، پیشنهاد کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری ناظر بر تشکیل "میز تخصصی حقوق حیوانات" با هدف مشارکت در تدوین لایحه حقوق حیوانات و پیگیریهای موردی مصادیق نقض حقوق مطرح شده و مورد استقبال فعالان مدنی قرار گرفت.
انتهای پیام