خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 22 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

«چاق چاقو» آئین سنتی ۲۵۰ ساله در سامان

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 26 تیر 1403 - 08:47
شهرکرد-«چاق چاقو» آئین سنتی ۲۵۰ ساله در شهرستان سامان که از دو بامداد روز عاشورا تا اذان صبح ادامه دارد.
نوحه،چاق،عزاداري،چاقو

به گزارش خبرنگار مهر، در شهر سامان پس از عزاداری روز تاسوعا، مراسم چاق چاقو از حدود ساعت دو بامداد با صدای نی، سنج، طبل و خواندن نوحه ویژه و صف‌بندی با کوبیدن چوب یا سنگ، به هم و «یا علی» گفتن به عزاداری در خیابان‌ها و کوچه‌های شهر آغاز و تا اذان صبح ادامه دارد.
در مراسم عزاداری چاق چاقو، نوحه خاصی خوانده می‌شود و همزمان با خواندن این نوحه عزاداران و شرکت کنندگان دو سنگ یا دو چوب خود را که در دست گرفته‌اند به همدیگر می‌کوبند.
در گذشته بیشتر از سنگ استفاده می‌شد، به این خاطر در گذشته تکه سنگ‌های صیقلی و صاف را جمع‌آوری کرده و در مراسم چاق چاقو از آن‌ها استفاده می‌کردند و امروزه بیشتر از تکه چوب‌های صاف تراشیده شده‌ای که در پشت آن‌ها جای انگشت تعبیه شده است.