سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تبلور عشق به امام حسین (ع) در سیستان و بلوچستان

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 24 تیر 1403 - 09:53
زاهدان_تولیت آستان مقدس کهف الشهدای زاهدا گفت: سیستان و بلوچستان با تنوع فرهنگی به تبلور عشق و ارادت به امام حسین (ع) تبدیل شده است.
محرم،استان،ماه،عزاداري،مذهبي،جواديان،بلوچستان،سيستان،فر،نذري ...

محمود جوادیان فر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه در این روزهای محرم، سیستان و بلوچستان با تمامی زیبایی‌ها و تنوع فرهنگی‌اش، به تبلور عشق و ارادت به امام حسین (ع) تبدیل شده است.
افزود: مردم این استان با شور و حالی وصف‌ناشدنی، به استقبال از روزهای عاشورا و تاسوعا می‌روند و با شرکت در مراسم عزاداری، پیام عاشورا را زنده نگه می‌دارند.
وی ادامه داد: با آغاز ماه محرم، حال و هوای شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: این استان با جمعیتی از اقوام مختلف و تنوع فرهنگی غنی، هر ساله با شور و حالی وصف‌ناشدنی به استقبال این ماه می‌رود.
جوادیان فر گفت: از همان روزهای ابتدایی ماه محرم، دسته‌های عزاداری در شهرها و روستاهای مختلف استان به راه می‌افتند و صدای طبل و سنج، نوای نوحه‌خوانی و مرثیه‌سرایی در هر کوچه و خیابانی به گوش می‌رسد.
تولیت آستان مقدس کهف الشهدای زاهدان بیان کرد: هیأت‌های عزاداری با لباس‌های سیاه، پرچم‌های سبز و سیاه و همچنین عَلَم‌هایی که مزین به نام‌های مقدس اهل‌بیت (ع) هستند، خیابان‌ها را طی می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: مساجد و حسینیه‌های استان نیز در این ایام میزبان محافل مذهبی و مجالس سخنرانی هستند، علما و سخنرانان مذهبی در این مجالس به بیان فضائل و مصائب امام حسین (ع) و یارانش می‌پردازند، این محافل که با حضور پرشور مردم برگزار می‌شود، فرصتی است تا مردم با شنیدن روایت‌های تاریخی و معارف دینی، به تأمل و تفکر بپردازند.
وی افزود: هیأت‌های مذهبی به مناسبت ماه محرم، به منظور بزرگداشت خانواده شهدا و ارج نهادن به رشادت‌ها و ایثارگری‌های شهدای مدافع حرم و امنیت بویژه شهدای محله ابوذر غفاری زاهدان، برنامه‌ای مختص دیدار با این خانواده‌ها و تکریم منزلت آن‌ها تدارک دیده‌اند.
جوادیان فر تصریح کرد: یکی از جلوه‌های زیبای ماه محرم در سیستان و بلوچستان، نذری دادن است.
مردم این استان با توزیع غذاهای نذری مانند آش، حلیم، قیمه و شیر برنج، ارادت خود را به امام حسین (ع) نشان می‌دهند.
این نذری‌ها نه تنها در میان عزاداران، بلکه در میان نیازمندان و مستضعفان نیز توزیع می‌شود و جلوه‌ای از هم‌بستگی و کمک به همنوع را به نمایش می‌گذارد.
وی با بیان اینکه در برخی از روستاها و مناطق عشایری استان، آئین‌های محلی و سنتی خاصی در ایام محرم برگزار می‌شود، گفت: این آئین‌ها که برگرفته از فرهنگ و سنت‌های کهن مردم این دیار است، با شعرخوانی‌ها، تعزیه‌ها و نمایش‌های مذهبی همراه است و حال و هوای ویژه‌ای به این مناطق می‌بخشد.
ماه محرم بهترین فرصت برای تقویت همبستگی اجتماعی است
وی افزود: ماه محرم فرصتی است تا مردم سیستان و بلوچستان بیش از پیش به هم نزدیک شوند و همبستگی اجتماعی را تقویت کنند.
شرکت در مراسم عزاداری و کمک به برگزاری این مراسم‌، فضایی از وحدت و برادری در میان مردم به وجود می‌آورد.
جوادیان فر در پایان گفت: نکته قابل توجه دیگر، حضور پرشور جوانان و نوجوانان در مراسم محرم است، این نسل با علاقه و اشتیاق به شرکت در دسته‌های عزاداری، کمک به توزیع نذری و حضور در مجالس مذهبی می‌پردازند.
این امر نشان‌دهنده انتقال ارزش‌ها و فرهنگ عاشورا به نسل‌های آینده است.