خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رعایت نکات بهداشتی ذبح دام در تاسوعا و عاشورا

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 24 تیر 1403 - 08:25
زاهدان_معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بر رعایت نکات بهداشتی ذبح دام به ویژه در ایام تاسوعا و عاشورا تاکید کرد.
دام،ايام،تب،كشتار،خودداري،شير،بهداشتي

مسعود اصغری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، به رعایت نکات بهداشتی در ذبح دام خصوصاً در ایام محرم و صفر با اولویت تاسوعا و عاشورا تاکید کرد و افزود: در این ایام، توصیه می‌شود، به منظور رعایت شرایط بهداشتی، حفظ سلامت مردم و پیشگیری از ابتلاء به بیماری‌های مشترک، هیئت‌های مذهبی، خیرین و عزاداران حسینی از کشتار دام در مکان‌های عمومی و مسیر تردد دسته‌های عزاداری خودداری و کشتار دام را در کشتارگاه‌های دام انجام دهند و همچنین از تماس مستقیم با خون دام که می‌تواند منشأ بیماری‌هایی از جمله تب کریمه کنگو باشد، جدا خودداری کنند.
این دامپزشک، هشدار داد: هیأت‌های مذهبی و افراد برای از بین بردن احتمالی برخی از عوامل بیماری‌زایی دامی، از جمله عوامل بیماری تب کریمه کنگو و تب مالت، لاشه دام ذبح شده را به صورت کامل حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و از قطعه‌بندی گوشت تازه، بلافاصله بعد از کشتار بدون رعایت مدت زمان گفته شده، جداً خودداری کنند.
وی افزود: اگر برای نذورات از شیر استفاده می‌شود، حتماً از شیر پاستوریزه استفاده کرده و در صورت استفاده از شیر سنتی، حتماً به مدت ۳ تا ۵ دقیقه جوشانده و سپس توزیع شود.
اصغری گفت: ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها و شماره چهار رقمی ۱۵۱۲ برای ارتباطات مردمی به منظور انجام بازرسی‌های بهداشتی و شرعی و تأیید سلامت لاشه و آلایش و ارائه مشاوره در ایام ایام، فعال هستند.