خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خرید تضمینی گندم به ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسید/ استمرار خودکفایی گندم برای چهارمین سال متوالی

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | سه شنبه، 28 خرداد 1398 - 14:01
اسفندیاری پور گفت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون، سه میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده است.
گندم،برداشت،خريد،تن،توليد،مزارع،مجري،طرح،اقليم،كشاورزي،گندمكاران

مجری طرح گندم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
اسماعیل اسفندیاری پور، مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: براساس آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون، سه میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش را نشان می‌دهد.
وی روند تولید و تحویل گندم را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: با توجه به روند مناسب تولید پیش بینی می‌شود که امسال برای چهارمین سال متوالی خودکفایی استمرار یابد و گندم مورد نیاز از محل تولید داخل تامین شود.
اسفندیاری پور با اشاره به اینکه برداشت تا اواسط شهریور ادامه خواهد داشت، بیان کرد: با توجه به وضعیت مطلوب مزارع پیش بینی می‌شود که تولید گندم به ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد.
بیشتر بخوانید: عرضه گندم در بورس کالا امری مهم در رونق کشاورزی/ انبارهای مکانیزه در سراسر کشور راه‌اندازی شود
مجری طرح گندم با بیان اینکه برداشت گندم از استان‌های دارای اقلیم گرم و خشک به پایان رسیده است، افزود: هم اکنون برداشت از استان‌های دارای اقلیم معتدل در حال انجام است و از دهه دوم تیر اقلیم سرد وارد چرخه خرید می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه استان خوزستان با یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن بالاترین آمار خرید را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: استان‌های فارس، ایلام و جنوب کهنوج از دیگر استان‌های اصلی خرید تضمینی گندم هستند.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی مجموع سطح زیر کشت گندم آبی و دیم در سال زراعی ۹۸-۹۷ را ۶ میلیون هکتار اعلام کرد و گفت: علی رغم کاهش ۱۲ درصدی سطح زیر کشت، متوسط خرید گندم از ۴ میلیون به بیش از ۹ میلیون تن رسیده است.
مجری طرح گندم در توصیه‌ای به گندمکاران تصریح کرد: گندمکاران پس از برداشت از آتش زدن بقایای کاه و کلش در مزارع اجتناب کنند چرا که ماندگاری بقایای گندم در مزارع حاصلخیزی خاک تاثیر بسزایی دارد.
ضمن آنکه به طور دائم مزارع را پایش کنند و در صورت هر گونه آفت سن گندم و زنگ گندم با کارشناسان مشورت کنند.
انتهای پیام/
تولید گندم به ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن می رسد