سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اجرای ۹۵ درصد الگوی کشت حوزه سبزی و صیفی در فضای باز

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | یکشنبه، 17 تیر 1403 - 12:37
مدیرکل دفتر محصولات جالیزی وزارت جهاد گفت: برنامه تولید سبزی و صیفی در فضای باز کشور ۹۵ درصد با الگوی کشت ابلاغی تطابق دارد.
كشت،توليد،پياز،هكتار،سطح،اصغري،ابلاغي،بهاره

حسین اصغری گفت: برنامه‌های حوزه سبزی و صیفی مطابق با الگوی کشت ابلاغی در استان‌ها اجرا شده ضمن آنکه تلاش کردیم بنابر دستور وزیر جهادکشاورزی، کمبود این محصولات به ویژه پیاز و سیب‌زمینی در بازار نباشد.
اصغری مساله کمبود آب را جدی دانست و افزود: از کشاورزان تقاضا داریم که برنامه ابلاغی براساس الگوی کشت تدوین شده را به اجرا بگذارند.
او ادامه داد: از کشاورزان تقاضا داریم با استفاده از روش نشاکاری و بهره‌گیری از سیستم آبیاری نوین در راستای مصرف بهینه آب بکوشند و در مورد مصرف سایر انرژی‌ها مانند سوخت، صرفه‌جویی کنند.
اصغری درباره تولید بهاره سیب‌زمینی در فضای باز افزود: برنامه ابلاغی ما برای کشت بهاره سیب‌زمینی ۱۹ هزار و ۶۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۶ هزار تن بود و گزارش‌ها حاکی از کشت این محصول در سطح ۲۱ هزار و ۷۰۰ هکتار با برآورد تولید ۷۱۵ هزار تن است.
او با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد برنامه تولید بهاره گوجه‌فرنگی در سال زراعی فعلی محقق شده است، افزود: سطح زیر کشت بهاره گوجه‌فرنگی در برنامه ابلاغی این دفتر، ۲۳ هزار و ۳۲۰ هکتار با پیش‌بینی تولید حدود یک میلیون و ۸۰ هزار تن است.
اصغری ادامه داد: با توجه به محدودیت‌ها به ویژه در حوزه تامین آب، در این فصل نزدیک به ۲۰ هزار و ۵۸۹ هکتار زیر کشت گوجه‌فرنگی رفته و برآورد می‌کنیم از این سطح حدود یک میلیون و ۲۰ هزارتن محصول بدست آید.
اوسطح کشت پیاز بهاره در برنامه ابلاغی این دفتر در سال زراعی فعلی را ۱۲ هزار و ۲۰ هکتار و برآورد تولید را ۵۷۱ هزار تن عنوان کرد و گفت: در بهار امسال در سطح ۱۱ هزار و ۸۰۰ هکتار پیاز کشت شده و پیش‌بینی می‌کنیم ۶۰۵هزار تن محصول از این سطح تولید شود.
مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی، توسعه نشایی را از برنامه‌های این دفتر برای صرفه‌جویی در مصرف آب دانست و گفت: ما در حال برنامه‌ریزی برای تمام محصولات در حوزه سبزی و صیفی که توانمندی کشت از طریق نشا را دارند، هستیم.
او افزود: برخی محصولات سبزی و صیفی مانند گوجه فرنگی، پیاز، خربزه، فلفل، بادمجان و انواع ملون امکان کشت نشایی دارند و نتایج تلاش ما برای کشت نشایی پیاز و گوجه فرنگی بسیار خوب بوده است.
اصغری سطح کشت نشایی گوجه فرنگی در فضای باز را بیش از ۹۰ درصد و پیاز را نزدیک به ۵۰ درصد در کشور عنوان کرد.
او با اذعان به اینکه کشت نشایی حداقل ۴۰ روز دوره رشد گیاه را در فضای باز کاهش می‌دهد و منجر به صرفه‌جویی در آب می‌شود، گفت: کشت نشایی گاهی برای تغییر زمان عرضه محصول به بازار انجام می‌شود.
خبرنگار: آزاده محبی