آمریکا بخشی از کمکهای مالی به کشورهای مثلث شمالی را از سر میگیرد
دولت ترامپ از ادامه مساعدت مالی خود به کشورهای السالوادور، هندوراس و گواتمالا خبر داده است اما سرمایهگذاریهای جدید را مشروط بر همکاری این سه کشور برای کاهش سیل مهاجران به آمریکا میداند.

دولت ترامپ از ادامه مساعدت مالی خود به کشورهای السالوادور، هندوراس و گواتمالا خبر داده است اما سرمایهگذاریهای جدید را مشروط بر همکاری این سه کشور برای کاهش سیل مهاجران به آمریکا میداند.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پس از دستور دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مبنی بر توقف کمک ۶۱۵ میلیون دلاری آمریکا به سه کشور السالوادور، هندوراس و گواتمالا، وزارت امور خارجه آمریکا از موافقت با اعطای ۴۳۲ میلیون دلار از این مبلغ در پروژههای مورد تأیید این کشور، خبر داد.
این مبلغ که از بودجه سال ۲۰۱۷ تأمین میشود، روی برنامههای آموزش و سلامت، کاهش فقر و مقابله با جرم و جنایت صرف میشود که به باور بسیاری، باعث کاهش سیل مهاجران از کشورهای مثلث شمالی آمریکای مرکزی میشود.
همچنین مقدار حدوداً ۳۷۰ میلیون دلار از بودجه مقرر سال ۲۰۱۸، به پروژههای دیگری منتقل خواهد شد.
طبق گفته مورگان اورتگس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، امتیازات پیشین با همین بودجه فعلی اعطا خواهد شد.
وی در ادامه افزود که این کمکها برای اتخاذ تصمیماتی در دولتهای این سه کشور است تا منجر به حفاظت بیشتر مرزهای آمریکا و مبارزه با جرایم ترانزیتی شود.
مقامات آمریکا با بررسی حدود ۷۰۰ برنامه مختلف که از منابع مالی سال ۲۰۱۷ تأمین شده بودند، اظهار داشتند که پایان دادن به آنها به دلیل پیشروی زیادشان، امکانپذیر نبوده است.
تصمیم ترامپ مبنی بر قطع کمکهای مستقیم به السالوادور، هندوراس و گواتمالا در ماه مارس باعث انتقاد شدید قانونگذاران هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات شد زیرا آنها باور داشتند که این کمکها برای بهبود شرایط و کاهش سیل مهاجران مؤثر بوده است.
این انتظار میرود که قانونگذاران در مورد بیانیه اخیر ترامپ نیز اعتراض کنند.
وی در این بیانیه فشارها را بر کشور مکزیک و همسایگان جنوبیاش افزایش داده است تا منجر به کاهش سریع مهاجرت به خاک آمریکا شود.
اورتگس به گزارشگران اعلام کرد که راه برای سرمایهگذاریهای آینده هموار است اما دولت آمریکا باید پیشرفت مسئله مهاجران را بررسی کند.
وی اظهار کرد که دولت آمریکا تا زمانی که از اقدامات جدی این سه کشور برای کاهش مهاجران اطمینان پیدا نکند، دست به سرمایهگذاری جدید نخواهد زد و در ادامه بیان داشت: "این تصمیم مطابق با خط مشی رئیسجمهور است و ضروری است که این کشورها تصمیم جدی برای ریشهیابی مشکلات مهاجران اتخاذ کنند."
انتهای پیام